Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Konyaaltı'nın üreten kadınları kermeste buluştu
Konyaaltı'nın üreten kadınları kermeste buluştu
Antalya'ya gitar fabrikası kuruyor
Antalya'ya gitar fabrikası kuruyor
Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
25 Eylül 2017 Pazartesi - 10:23

Anne adayları, zumbayla stres atıyor

ANTALYA'da özel bir hastanede kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Yrd. Dç. Dr. Melek Büyükkınacı Erol tarafından başlatılan 'Gebelik Okulu', anne adaylarından yoğun ilgi görüyor. Anne adayları teorik bilgilerin yanı sıra zumba, yoga ve pilates yaparak keyifli zaman geçiriyor.

Anne adayları, zumbayla stres atıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Perşembe günleri Akra Otel'de buluşan anne adayları, Yrd. Dç. Dr. Melek Büyükkınacı Erol'dan gebelik öncesi, süresi ve sonrasında neler yapmaları, kendilerine ve bebeklerine nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyor. Katılımın ücretsiz olduğu 'gebelik okulu' 4 saat sürüyor. Her hafta farklı bilgilerle donanan anne adayları, öğrendiklerini hayatlarına uyguluyor. Anne adaylarına kimi zaman eşleri de eşlik ediyor. Teorik eğitimin yanı sıra, belli günlerde gerçekleştirilen zumba, yoga ve pilates seanslarında eğlenen anneler, bir yandan da hamilelik stresini üzerlerinden atıyor. Eğitmenler, anne adaylarının gebeliklerine engel teşkil etmeyen basit hareketleri evlerinde de yapmalarını öneriyor.

Hastaların talebi üzerine gebelik okulu projesini hayata geçirdiklerini anlatan Yrd. Dç. Dr. Melek Büyükkınacı Erol, önceliklerinin her daim 'sağlıklı anneler, sağlıklı bebekler' olduğunu kaydetti. Sağlıklı gebelik geçirilebilmesi içinde en önemli şeyin eğitim olduğunu vurgulayan Yrd. Dç. Dr. Erol, "Bir gebenin tüm ihtiyaçlarını anlatıyoruz. Gebeliğin başlangıcından anne babanın anatomisine, cinsellikten fizyolojiye, gebelikte oluşan fizyolojik değişikliğe kadar birçok konuyu anlatıyoruz. Riskli gebelikle ilgili durumları, doğum ve normal doğum üzerine çalışmalar da işlediğimiz konuların başında geliyor" diye konuştu.

Annelerin fiziksel sağlıkları yanında ruhsal sağlıklarının da çok önemli olduğunu kaydeden Yrd. Dç. Dr. Erol, "Müzik ve dans vazgeçilmezimiz. Tüm gebelerimizi egzersize teşvik ediyoruz. Pilates, yoga gibi egzersizleri de okulumuz dahilinde yaptırıyoruz. Zumba gibi dans ve müziği bir araya getiren egzersiz seansları düzenliyoruz. Beslenme, annelere ağrılarını rahatlatması için ilaç dışı teknikleri anlatıyoruz. Bebek bakımından, bebek yolculuğu lohusalık dönemi ve lohusanın ihtiyacına yönelik bilgiler aktarıyoruz" diye konuştu.

Gebelik okuluna katılmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Ayça Vural, ilk gebeliklerde anne adaylarının hiçbir şey bilmediği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Bir şeyler bilmeden anneliğe atılmanın olumsuz yanlarına dikkat çeken Vural, "Gebelik okulunda birçok şeyi tecrübe edinmiş oluyoruz. Gelecekte karşımıza çıktığında şaşırmayacağız, yabancılık çekmeyeceğiz" dedi.

Okulu doktorundan duyduğunu söyleyen anne adayı Esra Demir, stresi eğlenceye çevirmenin en güzel yolunu bulduğunu anlatarak, "Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Nasip olursa benim kızım olacak. Bu dönemi doktorlarımızla birlikte geçirmenin çok güzel ve verimli olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Gebelik okuluna eşiyle gelen Sezin Erdoğan, "Çok eğlenceli. İyi ki böyle bir organizasyon oldu. Buradan çok mutlu ayrılıyorum. Her hafta aynı günün gelmesi için bekliyoruz. Eşim de benimle buraya gelerek destek oluyor" dedi. Eşini gebelik okulunda yalnız bırakmayan satış sorumlusu Fırat Erdoğan ise bebeklerini beklerken eşinin mutlu olmasının ailenin tüm fertlerini mutlu ettiğini söyledi.

ANTALYA'DA OZEL BIR HASTANEDE KADIN HASTALIKLARI VE DOGUM UZMANI OLARAK GOREV YAPAN YRD. DC. DR. MELEK BUYUKKINACI EROL TARAFINDAN BASLATILAN 'GEBELIK OKULU', ANNE ADAYLARINDAN YOGUN ILGI GORUYOR. ANNE ADAYLARI TEORIK BILGILERIN YANI SIRA ZUMBA, YOGA VE PILATES YAPARAK KEYIFLI ZAMAN GECIRIYOR.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)
 

 
Herakles Lahdi törenle ziyarete açıldı
 
Meclis üyesinin mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herakles Lahdi törenle ziyarete açıldı
PERGE Antik Kenti'nden 60'lı yıllarda kaçırılan ve 2010'da İsviçre'de ...
Ümit Uysal; Dünya kimseye kalmaz'
MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiği Yöreler Renkler ...
Bu yılanı kim bağışladı?
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'na bağışlanan ...
 
Bu yol iki gün kapalı
ASAT'ın yağmur suyu çalışmaları nedeniyle Narenciye Caddesi güney aksının ...
Kaş'a yeni nüfus müdürü
ANTALYA Kaş Nüfus Müdürlüğü'ne atanan Turgay Sağlam, görevine başladı.
Komedi Festivali başlıyor
TİYATRO sanatçısı Ali Poyrazoğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a ...
 
Üsteğmen gözaltına alındı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde görevli üsteğmen U.S., FETÖ/PDY soruşturması ...
Fransız çift gönüllü temizlik yaptı
FRANSA'da yaşayan emekli öğretmen çift Pierre ve Nicole Lemoine, 2009'dan ...
Elmalı'da Suriyeli gerginliği
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde çalıştığı ekmek fırınından hırsızlık yaptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva