Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
17 Nisan 2018 Salı - 11:29

Annesinin zoruyla gittiği hastanede acı gerçeği öğrendi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde oturan Samet Büyükkurt (22), 4 yıl önce gözündeki değişimi fark eden annesinin zoruyla gittiği hastanede, beyninde 5 santimlik tümör olduğunu öğrendi.

Annesinin zoruyla gittiği hastanede acı gerçeği öğrendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ta yaşayan Samet Büyükkurt, 4 yıl öncesine kadar bir yandan açık liseye devam edip, bir yandan da ailesinin turizme yönelik iş yerinde çalışarak, yaşamını sürdürüyordu. Yabancı dilini geliştiren ve turist rehberi olma hayali kuran Büyükkurt'un gözlerinde başlayan rahatsızlık, hem kendisinin hem ailesinin hayatını altüst etti. Annesi Aynur Büyükkurt'un (41) zorlamasıyla Manavgat Devlet Hastanesi'ne kontrole giden Samet Büyükkurt, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde Büyükkurt'un beyninde, sinirlerin birleştiği noktada 5 santim büyüklüğünde tümör olduğu ve beynin sağ lobuna doğru büyüdüğü tespit edildi. Baba Murat Büyükkurt, tedavisi için oğlunu Akdeniz Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ile Kahramanmaraş'taki hastanelere götürdü. Bu hastanelerde kontrolü ve tedavisi yapılan Samet Büyükkurt'un iyileşmediği, rahatsızlığı nedeniyle vücudunun sol tarafının felç olduğu anlaşıldı. Beynindeki tümör her geçen gün büyüyen ve yatağa bağımlı hale gelen Büyükkurt, rahatsızlığının yanı sıra son 1 aydır şiddetli baş ağrısı yaşamaya başladı. 

BABASININ İŞLERİ BOZULDU

Oğlunun hastalığı nedeniyle işleriyle ilgilenemeyen Murat Büyükkurt (44), önce Kahramanmaraş'taki tekstil atölyesini ardından bu atölyede ürettiklerini sattığı 2 mağazasını kapattı. Murat Büyükkurt'un son mağazasının bulunduğu Manavgat'taki iş merkezi de geçen yıl ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkıldı. Baba Büyükkurt, işsiz kalınca 2'si okul çağında 4 çocuklu aile, Ankaralı tanıdıklarının ilçede, tatil sitesindeki evinde aylık 250 liralık aidatı ödemek ve evin bakımını yapmak şartıyla oturmaya başladı. Murat Büyükkurt ve eşi Aynur Büyükkurt, oğullarının tedavisine destek için CİMER ve BİMER başta olmak çeşitli kurumlara başvurular yapmaya başladı. 

'4 YIL ÖNCE GÖZLERİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI'

Anne Aynur Büyükkurt, oğlunun hastalığını basit göz rahatsızlığı sandıklarını belirterek, "4 yıl önce Samet'in gözleri değişmeye başladı. Rahatsızlığı gözlerinde fark ettik. Göz büyümesi başladı. 'Oğlum doktora git' dedikçe o bana 'Bir şeyim yok' dedi. Randevu aldık, Samet zorla hastaneye gitti. Göz doktoru bakar bakmaz 'Bunun benimle ilgisi yok, beyinle ilgili' dedi. Oradan bizi AÜ Hastanesi'ne yönlendirdi" dedi.

'AYAKLARI GERİLİYOR, KOLLARI GERİLİYOR'

Oğlunun rahatsızlığının her geçen gün arttığını anlatan anne Büyükkurt, "Şu anda yardımımızla kalkıp oturabiliyor. Lavaboya yardımımızla gidip gelebiliyor. Yemeklerini kendimiz kaldırıyoruz. Bir eliyle yine de yemeye çalışıyor. İlaçlarını kendim veriyorum. Ayakları geriliyor, kolları geriliyor. Eli açılmıyor, bazen kolu kalıyor. Kramp giriyor gibi haller oluyor" diye konuştu.

'AMELİYAT İÇİN 40 BİN LİRA HESAP ÇIKARDILAR'

Baba Murat Büyükkurt ise AÜ Hastanesi'nde çekilen MR sonucu doktorların, oğlunun beyninde tümör olduğunu söylediklerini belirtti. Büyükkurt, süreci şöyle anlattı: 

"Doktorlar durumunun riskli olduğunu söyledi. Ankara Gazi Üniversitesi'ne gittik. Gazi Üniversitesi'nde 5- 6 ay boyunca kemoterapi, radyoterapi, ışın tedavisi oldu. Ondan sonra da rutin takip ediliyordu. Murat'ın tedavisinin yapılması için ülke genelinde birçok ünlü doktorla görüştüm, Samet'in teşhisinin konulmasından itibaren yapılan bütün tedavilerinin olduğu CD'lerini bazen kendim götürdüm, para bulamadığımız zamanlarda ise arkadaşlarımız veya tanıdıklarımız vasıtasıyla kargoyla incelemeleri için doktorlara gönderdim. Manavgat'ta bir doktor bize Ankara'da başka bir doktoru önerdi. Gittik, o doktor sağ olsun ameliyat yapacağını söyledi. 'Beyindeki tümörün önce yüzde 80'ini alırım. En azından çocuğumuz rahatlar. Daha sonra kalan kısmını nasıl yapabileceğimizi inceleriz' dedi. Ameliyat için 24 Nisan'a gün verdiler ancak ameliyatın yapılacağı hastane özel. Bana ameliyat için 40 bin lira hesap çıkarttılar. Bu miktarı ödemem mümkün değil."

Oğlunun hastalığa yakalandığı ve tedavisi için uğraştıkları 4 yıl boyunca işlerinin bozulduğunu ve iflas ettiğini aktaran baba Büyükkurt, şu anda oturdukları evin sahibinin bile kendilerinden kira almadığını, sadece aidatı ödediklerini söyledi.

'BİRİNİN YARDIMI OLMADAN KALKAMIYORUM'

Samet Büyükkurt ise bir an önce tedavisinin yapılarak, ayağa kalkacağı günleri beklediğini söyledi. Açık lisede okuduğunu, hastalığı olmasaydı turist rehberi olmayı hedeflediğini kaydeden Büyükkurt, hastalığı atlattıktan sonra bu hedefini gerçekleştirmek istediğini vurguladı. Samet Büyükkurt, "Şu anda fiziksel olarak sol tarafım tutmuyor. Tuvalete bile gidemiyorum. Annem ve babam yardım ediyor. Birinin yardımı olmadan kalkamıyorum. Dışarı çıkıp gezemiyorum. Sol gözüm görmüyor, televizyon izleyemiyorum. Bazen kafamı dağıtmak için anneme televizyonu açtırıyorum; ama televizyona bakamıyorum, sadece sesini duyuyorum" diye konuştu.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA) 

Etiketler:
 
Erken seçim geliyor
 
ANTBİRLİK'te yolsuzluk iddiasına 11 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'den Çanakkale'ye gezi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 135 kişilik kafile, Büyükşehir Belediyesi ...
Çocuklar için yazarlık atölyesi
MURATPAŞA Belediyesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik 3 eğitim ve ...
Kaş'ta Turizm Haftası kutlamaları
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Turizm Haftası kutlamaları başladı.
 
Sosyal Bilimler Kongresi Demre'de yapılacak
DEMRE Belediye Başkanı Süleyman Topcu'yu ziyaret eden Uşak Üniversitesi ...
Troya Müzikali Antalya'da
ÇANAKKALE'deki Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girişinin ...
Serik'te mevsimin ilk karpuzu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Toptancı Hali'nde sezonun ilk karpuzu kilosu 2 liradan işlem gördü.
 
Müze ve ören yerlerinde yaz saati
ANTALYA'da kış sezonu süresince pazartesi günü hariç haftanın her günü ...
FETÖ’den yargılanan kardeşlere kefaletle tahliye
ANTALYA’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Sarılar ...
Kurdeleyi kesenlerden hangisi bu serginin ressamı ?
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 3 yaşından bu yana resim çizen ortaokul öğrencisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva