'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
11 Mayıs 2016 Çarşamba - 17:23

Antalya Barosu yönetimine soruşturma izni

Antalya'da polisin taktığı ters kelepçe olayı büyüyor.

Antalya Barosu yönetimine soruşturma izni
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ADALET Bakanlığı, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bir okula yapılan baskında avukat İbrahim Eren Çakıroğlu'na ters kelepçe takması nedeniyle bu şubeden gelecek müdafi taleplerini durdurma kararı alan Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

Antalya Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 18 Kasım'da Doğu Garajı ve Güllük Caddesi'nde bulunan iki dershaneye baskın yaptı. Anafen Dershanesi'nin Güllük Şubesi'ne giden polisler, öğretmenlerin araçlarının aranması sırasında, dershane avukatı İbrahim Eren Çakıroğlu ile tartıştı. Yere yatırılıp ters kelepçe takılarak gözaltına alınan avukat Çakıroğlu, yaklaşık 5 saat sonra serbest bırakıldı.

KOM ŞUBE'YE AVUKAT VERMEME KARARI

Bunun üzerine Antalya Barosu, KOM Şube'den gelecek müdafi taleplerini durdurma kararı aldı. Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Cumhuriyet Başsavcılığı'na baskında görevli KOM şube amiri ve 8 polis hakkında hakaret, tehdit, hürriyeti kısıtlama suçlarından suç duyurusunda bulundu. Antalya Barosu tarafından ayrıca Antalya Valiliği'ne yapılan başvuruda, bu amir ve polisler hakkında soruşturma açılması, soruşturma bitene kadar da açığa alınmaları yönünde talepte bulunuldu.

Bu şartlar altında Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube'de meslektaşlarının can güvenliğinin olmadığı gibi savunma hakkının yerine getirilmesi imkanının da kalmadığını belirten Baro Başkanı Bacanlı, bu sebeplerden dolayı KOM Şube'den gelecek müdafi taleplerinin karşılanmayacağı ve sistemden atama yapılmayacağını duyurdu. Baro yönetimi de bu yönde bir karar aldı.

BARO BAŞKANI VE YÖNETİME SORUŞTURMA İZNİ

Baro yönetiminin bu kararı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ve yönetim kurulu üyesi avukatlar Soner Ustaoğlu, Süleyman Akıncı, Hüseyin Geçilmez, Lider Tanrıkulu, Polat Balkan, Can Ercan, Sedat Alp, Burak Can ve Alper Köleoğlu hakkında Adalet Bakanlığı'na ihbarda bulundu. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, şüphelilerin savunma haklarının kısıtlanmasına sebebiyet verildiği gerekçesiyle Baro yönetimi hakkında soruşturma izni verdi.

'BU TİP BASKILAR SIRADANLAŞTI'

Aldıkları kararın gerekçesini anlatan Baro Başkanı Bacanlı, görevli avukat arkadaşlarının bir okul baskınında polislere arama kararını sorması üzerine 'Nasıl arama kararı sorarsınız' denilerek yere yatırılıp, kafa ve sırtına basılarak, ters kelepçe takıldığı ve bu şekilde 5 saat gözaltında tutulduğunu söyledi. Bu olay nedeniyle avukatların can ve mal güvenliği sağlanana kadar geçici olarak görevlendirmeyi durdurduklarını hatırlatan Bacanlı, “Bakanlık, bu hadiseyle ilgili gerek şahsım gerekse yönetim kurulu üyeleriyle ilgili soruşturma izni vermiş. Şüphelilerin savunma hakkı kısıtlandığı gerekçesiyle soruşturma izni verilmiş, ancak o şüphelilerin tamamı savcılık kararıyla ifade verdi. Kaldı ki avukata bu muameleyi yapan polis memurlarının olduğu ortamda mı ifade vermek daha güvenli yoksa sorguda savcıda ifade vermek mi daha güvenli. Bunu da kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu tip baskılar artık ülkemizde sıradanlaştı. Görevimizi layıkıyla yapmamızı, yurttaşlarımız ve meslektaşlarımızın hak hukukunu koruma azmimizi bu tür şeyler etkilemez" diye konuştu.

Olayla ilgili ortaya çıkan görüntülerde ise avukat Çakıroğlu, 7- 8 polis tarafından sözlü tartışmaların ardından zorla yere yatırılarak ters kelepçe uygulandıktan sonra gözaltına alınıyor. Bir güvenlik kamerası tarafından çekilen görüntüler, suç duyurusuna da delil olarak sunulmuştu.

ADALET BAKANLIGI, ANTALYA EMNIYETI KACAKCILIK VE ORGANIZE SUCLARLA MUCADELE (KOM) SUBE MUDURLUGU EKIPLERININ, BIR OKULA YAPILAN BASKINDA AVUKAT IBRAHIM EREN CAKIROGLU'NA TERS KELEPCE TAKMASI NEDENIYLE BU SUBEDEN GELECEK MUDAFI TALEPLERINI DURDURMA KARARI ALAN BARO BASKANI ALPER TUNGA BACANLI (FOTODAKI) VE YONETIM KURULU UYELERI HAKKINDA SORUSTURMA IZNI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Hesap sorma zamanı
 
Antalya'da deve krizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hesap sorma zamanı
EXPO Antalya’da, artık birilerinin çıkıp hesap sorma zamanı geldi de geçiyor.
AOSB Karikatür Yarışması'nın sonuçları açıklandı
ANTALYA Organize Sanayi (AOSB) Bölgesi Ulusal Karikatür Yarışması'na Bursa'dan ...
Satranç tutkunları turnuvada buluştu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği satranç turnuvasında 1136 çocuk ter döktü.
 
Lübnanlı tur operatörleri Kaş'ta
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne turizmcilerin daveti üzerine gelen Lübnanlı ...
Engelli bireylerden 'Engelsiz Expo' teşekkürü
ALANYA Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ne kayıtlı engelli bireyler ...
Çavuşoğlu: DAEŞ'i yok edecek stratejimiz bile yok
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Koalisyon içinde DAEŞ'e karşı 65 ülkeyiz. ...
 
Laiklik olmadığında Türkiye Ortadoğu ülkesi olur
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Hikmet Çetin, “Laiklik ...
ANFAŞ'ta sergi coşkusu
TÜRKİYE'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından Antalya Sanat ve Meslek ...
AESOB Başkanı Dere'den Kaş ziyareti
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva