Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
20 Mart 2018 Salı - 09:46

Antalya Beach Park'ın ihale tarihi belli oldu... İşte ihale şartları...

Antalya’nın en gözde yerlerinden Müze Meydanı/Varyant Bölgesindeki 40 bin 210 metrekare; Beach Park Bölgesindeki yaklaşık 374 bin metrakelik alan ile Akdeniz Bulvarındaki 374 bin metrakarelik alan üzerindeki ünite ve tesisler, ticari dükkan ve büfeler yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarıldı.

Antalya Beach Park ın ihale tarihi belli oldu... İşte ihale şartları...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İhaleye teklif vermek için tanınan sürenin kısa tutulması dikkat çekti. İhale 29 Mart Perşembe günü yapılacak. 

Söz konusu alan üzerindeki bu yapıların iç dekorasyonları ihale şartnamesinde belirtilen koşullara uygun olarak tamamlanacak ve 8 yıl süreyle işletilecek. 8 yılın sonunda Maliye Bakanlığı bu süreyi 8+10+10 yıl daha uzatabilecek. Sözkonusu ihale kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. İlk yıl için tahmini kira bedeli 8 milyon 75 bin lira olarak belirlenirken, ihaleyi kazanandan ayrıca bu tesislerin işletilmesinden elde edilen yıllık kira hasılatının yüzde 2’si oranında belediye pay alacak. 

İhaleye katılabilmek için iki koşulu taşımak gerekecek. Bunlardan birincisi son 10 yıl içinde, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli, toplamda en az bin 500 yataklı, beş yıldızlı otel veya 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği yapmak; İkincisi yine son 10 yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentası işletmeciliği yapmış olmak gerekecek. Yeterlilik için bu iki koşulun birlikte sağlanması gerekiyor. 

Ancak toplam yatak sayısının hesabında aynı özel veya tüzel kişilerin çoğunluk hissesine sahip olduğu birden fazla şirket veya işletmelerin toplam yatak kapasitelerinin yeterlik sayısına ulaşması ya da aynı holding veya grup şirketlerine bağlı tesisler ile zincir otellerin yatak kapasitesinin toplamının yeterlik sayısını sağlamaları yeterli kabul edilecek. Ayrıca yabancılar ve yabancılarla ortak girişim yapanlar ihaleye katılamayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1 - İHALE KONUSU İŞİN NİTELİĞİ YERİ VE MİKTARI

Hüküm ve Tasarrufu Büyükşehir Belediyemize ait Müze Meydanı/Varyant Bölgesi 40.210 m², Beach Park Bölgesi 373.896 m², Akdeniz Bulvarı 374.343 m² taşınmazlar üzerinde ayrıntıları ekli vaziyet planı ve listede belirtilen; ünite ve tesislerin, ekli projelerle belirlenen ticari dükkan vs yapılar ile büfelerin iç dekorasyonlarının idari şartnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak, ünite ve tesislerin 8 (8 yılın sonunda Maliye Bakanlığınca sürenin uzatılması durumunda 8+10+10) yıl süre ile amaçları doğrultusunda işletilmesi ve süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesine sağlam, çalışır ve işler vaziyette teslim edilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecektir.

2 - İŞİN TAHMİN EDİLEN BEDELİ

Artırıma esas tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 8.075.000,00 TL + KDV’dir. Kiraya verilen alan ve tesislerin kiracı tarafından bizzat işletilmesi hâlinde, bu tesislerin işletilmesinden elde edilen toplam yıllık hâsılatın %2’si (yüzde iki) oranında pay alınacaktır.

3 - İŞİN SÜRESİ

Yer teslimi tarihinden geçerli olmak üzere kira süresi 8 yıldır.

4 - GEÇİCİ TEMİNAT

Geçici teminat bedeli yıllık kira bedelinin %3 tutarındaki 242.250,00 TL’dir.

5 - İHALE YERİ, TARİHİ, SAATİ VE USULÜ

İhale Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yeni Hizmet Binası (Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 20) Encümen Toplantı Salonunda 29.03.2018 Perşembe günü saat 13.00’da yapılacaktır. İhalede 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü uygulanacaktır.

6 - İSTEKLİLERDEN ARANILAN BELGELER

6.1 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:

a) Yasal yerleşim sahibi olduklarını gösterir belge,

b) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, ayrıca irtibat için telefon ve faks numarası ile elektronik posta adresi beyanı,

c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarası, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, (ilgisine göre nüfus cüzdanı veya vergi kimlik kartının aslı veya noter onaylı sureti)

ç) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkâr odası veya ilgili meslek odası belgesi;

1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

e) Bu Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na yatırıldığını gösteren makbuzlar,

f) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,

g) İsteklinin ortak girişim olması halinde, idari Şartname ekinde yer alan iş ortaklığı beyannamesi,

ğ) İdari Şartname ekinde yer alan teklif mektubu,

h) İlk ilan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesi’nden alınan yazı aslı,

ı) İlk ilan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan veya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Kurumdan alınan yazı aslı,

i) İhale dokümanı satın alındığına dair belge,

j) Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin direkt ya da dolaylı yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır ortaklık yapısının korunduğunu gösteren belge.

k) İhaleye, son on yıl içinde, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli, toplamda en az 1500 yataklı, beş yıldızlı otel veyahut 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine son on yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentası işletmeciliği yapmış olanlar teklif verebilirler. Yeterlilik için bu iki koşulun birlikte sağlanması gereklidir. Bu madde kapsamında toplam yatak kapasitesinin hesabında; aynı özel veya tüzel kişilerin çoğunluk hissesine sahip olduğu birden fazla şirket veya işletmelerin toplam yatak kapasitelerinin yeterlik sayısına ulaşması veyahut aynı holding veya grup şirketlerine bağlı tesisler ile zincir otellerin yatak kapasitesinin toplamının yeterlik sayısını sağlamaları yeterli kabul edilecektir.

İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde;

1. İş ortaklığının her bir ortağı tarafından 6.1. maddesinin (ç), (d), (h) ve (ı) bentlerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur. İş ortaklığının ortaklarından birinin (j) ve (k) bendindeki belgeyi sunması zorunludur.

2. İş ortaklığında, ortakların en az birisinin yukarıda 6.1.k maddesinde yazılı yeterlik kriterini tek başına sağlaması ve iş ortaklığının yarısından fazla hissesine sahip olması zorunludur.

İhale yabancı isteklilere kapalıdır. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapan yerli istekliler bu ihaleye katılamaz.

7 - TEKLİFLERİN VERİLMESİ

Usulüne uygun hazırlanmış teklifler en geç 29.03.2018 Perşembe günü saat 13.00’e kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığına (Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası-Antalya) teslim edileceği gibi iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilecektir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İdareye ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir ve bu teklifler değerlendirmeye alınmaz.

8 - ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDEN VE HANGİ ŞARTLARLA ALINACAĞI

İhale dokümanı Antalya Büyükşehir Belediyesi, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığından (Emlak Şube Müdürlüğü) mesai saatleri içinde görülebilir, 1.000,00TL bedel karşılığında temin edilebilir.

 

 
Deponuzu doldurun benzine zam geliyor
 
Dünyanın en ucuz ve pahalı şehirleri belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı kadından kocasına; Çocuklar aç bekliyorlar yazık...
ANTALYA'da oturan 4 çocuk babası Cemil A., eşi Meryem A'nın geçimsizlik ...
Otomobil tramvay yoluna girdi: 1 yaralı
ANTALYA'da yasak olmasına rağmen tramvay yoluna giren otomobilin çarptığı Edip Koray (65) yaralandı.
Antalya'daki otopark çetesi davasında şok ifadeler
Antalya'da otopark çetesi ile ilgili iddianame kabul edildi. İhbarcı polislerin ...
 
CHP'li gençler Nutuk dağıttı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde CHP'li gençler Nutuk kitabı dağıttı.
GÜNDES kampanyasına yoğun ilgi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde bir süre önce kurulan Gazipaşa Üniversitelileri ...
Öğrencilerden 18 Mart programı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde lise öğrencileri 18 Mart dolayısıyla hazırladıkları ...
 
BAİB seçiminde 'iki dönem' tartışması
BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, nisan ...
Kazada Azra yaşamını yitirdi, babası yaralandı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde babasının kullandığı motosikletin park ...
Sapık baba, 1600 kişilik kız yurdunda çalışmış
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 17 yaşındaki öz kızına 9 yaşından bu yana ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva