'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
19 Ekim 2023 Perşembe - 16:01

Antalya Bilim Festivali'nin açılışı bakandan...

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknofestler ile toplumsal bir seferberlik ruhu anlayışı gelişiyor. Milli öz güvenimiz yeniden diriliyor. Teknofestler genç nüfusun potansiyelini sahada göstermesini sağlıyor" dedi.

Antalya Bilim Festivali nin açılışı bakandan...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Kacır, Kepez Belediyesi'nce bu yıl 2'ncisi düzenlenen Antalya Bilim Festivali (BilimFest) etkinliğine katıldı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte, Kacır, stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip, projeleri yakından inceledi.

TÜTÜNCÜ'DEN TEŞEKKÜR

Antalya Bilim Festivali kapılarını ziyaretçilere araladı. Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali(BİLİMFEST), Dokumapark’ın 50 bin metre karelik etkinlik alanında gerçekleştiriliyor.   Sanayi ve teknoloji devlerinin katıldığı, milli gururlarımızın sergilendiği festivalin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı.  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü açılış konuşmasında; “Kepez Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında bunlarla beraber bir şehir bir medeniyet tasavvuruyla hareket ediyoruz. Temel belediyecilik hizmetlerinin yanında şehre medeni vasıflar kazandıran nice etkinlikleri planlıyor, bir yandan da güzel bir şehir meydana getirmek için çaba sarf ediyoruz. 15 yıllık yolculuğumuz da bir yandan temel belediyecilik hizmetlerine vakit ayırırken, diğer taraftan kültüre, sanata, bilime, teknolojiye ve hayata farklılık kazandıran diğer tutku alanlarıyla, hemşehrilerimizi bir araya getirmeye, ülkemize, şehrimize değer üretme gayret ettik. Antalya BilimFest bu çabamızın bu gayretimizin bir neticesidir. Yeryüzünde bütün medeniyetler bilim ve teknoloji, kültür ve sanat olmak üzere bu iki değer üzerinde toplanmıştır. Cumhuriyet hükümetlerimiz, bakanlıklarımız, eğitim kurumlarımız Türkiye’de bilimsel bilginin gelişmesi, rasyonel düşüncenin zirveye çıkması adına da çok büyük başarılara imza atmıştır. Bugün iftiharla görüyoruz ki; TEKNOFEST gençliği diye tanımlanan bir kuşak var. Bunlar modern dünyanın hangi yöne gittiğini çok iyi takip eden ve geleceğe dönük sağlam hayaller kuran ve bu hayallerinin peşinden koşmaktan büyük mutluluk duyan gençler. Devletimiz bu gençlerimize bakanlığımız ve TÜBİTAK ile güzel bir ufuk çizmeye gayret ediyor. TEKNOFEST gençlerin çok ilgisini çekiyor. Biz gördük ki Antalya’da TEKNOFEST’e gitmek isteyen o kadar çok genç var ki, bizde TEKNOFEST ışığını Antalya’ya BİLİMFEST ile taşıyalım istedik.  BilimFEST TEKNOFEST’e yerel anlamda güç vermeye çalışan, Antalya’dan katkı koymaya çalışan, arkasında çok büyük emeklerin olduğu vizyonel bir iş. Biz temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında, bilgiye, bilime, okumaya, öğrenmeye çok büyük bir emek harcıyoruz. Yepyeni okullarla, ilçemize kurduğumuz 22 kütüphaneyle milyonlarca kitaba sahip olmanın verdiği öz güvenle gençlerimizi geleceğe taşıyoruz. Biliyoruz ki hayattaki, en hakkiki mürşit ilimdir, fendir. Biliyoruz ki; 21 yüzyıl Türkün ve Türkiye'nin asrı olacaktır.” dedi. Başkan Tütüncü, 2. Antalya Bilim Festivaline 220’den fazla firma, kurum, kuruluş, eğitim kurumu ve üniversite katıldığını belirterek, BİLİMFEST’e emeği geçen TÜBİTAK’a, kurum ve kuruluşlara,  Antalya’daki üniversitelere ve rektörlerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Festivalin açılışında konuşan Kacır, geçen yılki BilimFest'in yoğun ilgi gördüğünü anlattı. Kacır, "Antalya Bilim Merkezi projemize TÜBİTAK'la 150 milyon liralık destek sağladık. Ayrıca proje kapsamında 7 farklı eğitim atölyesi kuruldu. Bilim merkezlerine yönelik desteklerimizle toplumumuzda bilim kültürünü yaygınlaştırmayı, toplumun bilime olan ilgi ve merakını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

'25 YENİ PROJE İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin TÜBİTAK destekli 7'nci bilim merkezi olduğunu söyleyen Kacır, "9 ilimizde ise büyük ölçekli bilim merkezi kurulması projelerimiz devam ediyor. Yine il ve ilçe belediyelerimizin bilim merkezi projelerini de destekliyoruz. Bu kapsamda, 'Küçük Ölçekli Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı' ile 17 projeyi desteklerken, 25 yeni proje için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ziyarete açık olan bilim merkezlerimizin, bugüne kadar yaklaşık 7 milyon kişiyi ağırladığını görmekteyiz. Bilim merkezlerimizde gerçekleştirilen eğitim atölyelerine ise 620 binin üzerinde gencimizin katıldığını ifade etmek isterim" diye konuştu.

'GENÇLER İÇİN GEREKLİ ATMOSFERİ SAĞLIYORUZ'

Türkiye olarak son 20 yılda birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Kacır, "81 şehrimizde 125'ten fazla Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde 11 yaşından itibaren gençlerimizi bilimle, teknolojiyle buluşturuyoruz. Teknofestler ile gençlerimizin teknoloji ekosistemimizdeki yerini sağlamlaştırıyoruz. Gençlerimize hayallerinin peşinden koşma imkanı sunuyoruz. Teknofestler ile gençlerimizin fikirlerini ürüne dönüştürmeleri yolunda gerekli atmosferi sağlıyoruz. Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılında; İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de düzenlediğimiz Teknofest'lerde yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçimizi ağırladık" dedi.

'MİLLİ ÖZGÜVENİMİZ YENİDEN DİRİLİYOR'

Gençlerin bu türden festivallerle hayallerinin arkasından gittiğini belirten Kacır, şöyle konuştu: "Teknofestler ile toplumsal bir seferberlik ruhu anlayışı gelişiyor. Milli öz güvenimiz yeniden diriliyor. Bugün, nüfusunun ortanca yaşı 33 olan bir ülke olarak büyük avantaj sahibiyiz. Teknofestler genç nüfusun potansiyelini sahada göstermesini sağlıyor. Bilim festivalleri ise bu heyecanın yurdun dört bir yanında hissedilmesinde önemli role sahip." Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise BilimFest'e ilişkin yaptıkları çalışmalar hakkında Bakan Kacır'a verdi.

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığa, 10'ar yıl hapis
 
MSB: Son 1 haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Korkuteli'de Muhtarlar Günü töreni
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Onlar artık Antalya'da tehlike avcısı
KONYAALTI Belediyesi Sivil Savunma Birimi, Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda ...
Antalya'da Sea To Sky plaj etabının galibi Wade Young oldu
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Sea to Sky Enduro ...
 
Antalya'da başı satırla kesilen Sami’nin davasında yeni gelişme
ANTALYA'da öğrenci yurdunda üniversiteli Mehmet Sami Tuğrul'u (18) 35 ...
Antalya Kumluca'da Muhtarlar Günü kutlandı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.
Antalya Serik'te Muhtarlar Günü töreni
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Önce Muratpaşa ilçe sakinleri sonra meclis kabul etti
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin ilk dijital demokrasi ...
Antalya'da Kukla Güneş'ten sergi daveti
KONYAALTI Belediyesi Tiyatro Akademisi'nin düzenlediği Kukla Atölyesi'nde ...
Antalya Havalimanı Kütüphanesi, misafirlerini bekliyor
HER yıl milyonlarca yolcunun kullandığı Türkiye'nin en yoğun havalimanlarından ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva