Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Antalya'da 23 Nisan heyecanı çelenk sunumuyla başladı
Antalya'da 23 Nisan heyecanı çelenk sunumuyla başladı
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
30 Kasım 2015 Pazartesi - 15:29

Antalya Büyükşehir'de elektrikli otomobil devri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, makam aracı olarak yerli yapım elektrikli otomobil kullanmaya başladı.

Antalya Büyükşehir de elektrikli otomobil devri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu belediyeciliğe öncülük etmek için aldığı 10 elektrikli otomobili tanıtan Başkan Türel, “Yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu şehirciliğe öncülük etmek için yerli üretim 10 elektrikli otomobil satın aldı. Otomobillerden birini makam aracı olarak kullanacağını belirten Türel, “Bu hizmetimiz özellikle çocuklarımız için, yarınların Antalya’sı için önemli bir hizmet. Yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.
Çevre dostu belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini verdiklerini vurgulayan Türel, “Türkiye’nin çevre dostu belediyeleri listesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni listenin başına yazıyoruz. Antalya akıllı şehir uygulamalarında Türkiye’ye öncülük ettikten sonra şimdi de çevre dostu şehircilikte öncülük ediyor” ifadelerini kullandı.
 
ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÇAĞI BAŞLIYOR
 

Antalya için tarihi bir gün olduğunu kaydeden Türel, şunları söyledi: “Bugün Antalya’da elektrikli otomobil çağı başlıyor ve bu yeni çağa öncülük etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Artık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, makam aracım, 66 bin liraya mal olan, yerli yapım, 10 kilometrede 1 lira harcayan, bakım masrafları da düşük elektrikli otomobil kullanmaya başlıyorum. Şehir içerisinde bu aracı kullanacağım.  Şimdilik şehir merkezi dışında ilçelere giderken diğer aracımızı kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü henüz şarj meselesi sebebiyle şehir içi kullanım avantajlı. Ama zaten bu da büyük bir avantaj.”
 
Çevre kirliliği, karbon salınımı sıfır, gürültüsüz otomobille hem Antalya’da hem Türkiye’de yeni bir dönem başladığını belirten Başkan Türel “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta 10 elektrikli otomobil alarak hem tasarruf ediyor hem de çevreci belediye sözümüzü lafta bırakmıyor hayata geçiriyoruz” dedi. İlk etapta 35 adet elektrikli şarj istasyonu da kuracaklarını söyleyen Başkan Menderes Türel, kısa zamanda 100’e ulaşacaklarını kaydetti.
 
ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
 
Elektrikli otomobilin, çevre dostu ve düşük maliyetli olması dışında yerlilik oranı yüksek olduğu için ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağladığını anlatan Başkan Türel, “Yerlilik oranı yüksek taşıt, ürün kullanmak hem enerjide dışa bağımlılığımız açısından hem de cari açığın düşmesi bakımından önemlidir. Dolayısıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi bugün sözde değil, özde çevreci olmanın güzel bir örneğini verirken, aynı zamanda hem belediye bütçesinde tasarrufu sağlamış oluyor, hem de ülke ekonomisine katkı yapıyor” şeklinde konuştu.
 
DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ
 
Türel şöyle devam etti: “Turizmin ve tarımın başkenti Antalya çevre korunmasında da örnek olmalıdır dedik ve bu sözümüzü de tuttuk. Çevrecilik büyük yatırım projelerine, kalkınmaya karşı çıkmak değil, günlük hayatta bunun gereğini yapmaktır. İşte biz bu anlayışla büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Dünya liderleri bugün Paris’te İklim Zirvesindeler, dünyada karbon emisyonunu azaltmak için anlaşma aranıyor. Bildiğiniz gibi dünyada karbon emisyonunun  en önemli sebeplerinden birisi, hatta rakam gerekirse yaklaşık yüzde 25’i ulaşım veya taşıma için akaryakıt kullanımı. Elektrikli otomobil burada en önemli çözümlerden birisi. İşte biz buradan aslında dünyaya da örnek oluyoruz. Artık Antalya, turizmi, tarihi, otelleri dışında elektrikli otomobil altyapısıyla da çevre dostu bir şehir olarak anılacak.”
 
HEDEF YEŞİL OTOBÜSLER ELEKTRİKLİ MOTOSİKLETLER

Attıkları adımın örnek olmasını dileyen Başkan Türel,  “Buradan bütün Antalya’da imkanı olanları, diğer kamu kurumlarını, STK’ları da bu konuya ilgi duymaya davet ediyorum. Antalya’da gerekli altyapıyı kuruyoruz. İmkanı olan herkes elektrikli otomobile geçerek çevrenin korunmasına, hava kirliliğinin azalmasına, gürültünün azalmasına katkı yapmalıdır. Antalya bu tür yenilikçi adımlara devam edecek, her sahada lider ve öncü olacaktır. Bundan sonra hedefimizde yeşil otobüsler, elektrikli motosiklet ve bisikletler olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Türel, ulaşımda sadece yol ve kavşaklarla, raylı sistemlerle çözüm üretmekle yetinmediklerini akılcı, yenilikçi bireysel çözümleri de desteklediklerini sözlerine ekledi.
 
Başkan Menderes Türel, konuşmaların ardından Genel Sekreter Birol Ekici ile birlikte elektrikli otomobil kullandı. Koltuğa oturur oturmaz önce emniyet kemerini takan Başkan Türel kendisini görüntüleyen basın mensuplarına emniyet kemeri konusunda daha hassas davranılması gerektiğini söyledi.  Taksi durağı önünde duran Başkan Türel, taksicilere elektrikli otomobili tanıtarak, ekonomik olduğu için tavsiye etti.
 
 
 

 
Falezlere çıktı, helallik için annesini istedi
 
'Gıvır' izleyiciyle buluştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
guleyim de bosa gitmesin 1 Aralık 2015 Salı 01:56

Fransiz markasi renault ne zaman yerli oldu ...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Falezlere çıktı, helallik için annesini istedi
ANTALYA'da 4 bin TL borcu yüzünden bunalıma giren 30 yaşındaki Kemal Barlas, ...
10 metrelik afişle evlenme teklifi
ANTALYA'da minibüs şoförü Ali Torun, kız arkadaşı Zehra Kahraman'a Cumhuriyet ...
Antalya'da silahlı aşk kavgası: 1 yaralı
ANTALYA'da aynı kadına aşık olduğu iddia edilen Nihat N., tartıştığı Kazım ...
 
Akdeniz'de 4.1'lik deprem
AKDENİZ'de Richter Ölçeği'ne göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Otomobil, motosikletle çarpıştı: 2 yaralı
ANTALYA'da bir otomobille motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.
Büyükşehirlerin başkanları, Erciyes'te buluştu
ANTALYA, Gaziantep, Konya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanları, Kayseri ...
 
Antalya'da HDP'lilerden Elçi cinayeti protestosu
ANTALYA'da bir araya gelen HDP üyeleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir ...
89 yaşında intihar etti
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde yaklaşık 2 yıl önce eşinin yaşamını yitirmesinin ...
Polisten kaçak tütün operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonda 229 kutu ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva