TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
10 Ekim 2018 Çarşamba - 11:42

Antalya CHP'de 'Büyükşehir' hareketliliği

ANTALYA'da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP'de büyük hareketlilik yaşanıyor.

Antalya CHP de  Büyükşehir  hareketliliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adaylık için ismi sıkça geçen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, aday olacağını açıklayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve partisinin görev vermesi durumunda aday olacağını belirten milletvekili Çetin Osman Budak'ın kulis çalışmaları hız kazandı.

2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da büyük hareketlilik yaşanıyor. Aday adaylığı başvurularının devam ettiği CHP'de, 19 Ekim'de başvuru süresi sona erecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bugüne kadar resmi olarak başvuran olmadı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 15 Ekim'de adaylık için başvuracağını açıkladı. Adaylık için ismi sıkça geçen diğer iki isim ise CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek. Her üç isim son dönemde Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yaptı. Öte yandan CHP Antalya İl Yönetimi de Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek yerel seçimler için fikirlerini paylaştı. Antalya'daki bazı sivil toplum örgütleri de Kılıçdaroğlu'na nasıl bir belediye başkanı istediklerine yönelik dosya sundu.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME TRAFİĞİ ARTTI

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, bu aralar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sık görüştüklerini söyledi. Geçen hafta il yönetimiyle Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğini dile getiren Kumbul, “Genel başkanımız başvuru süreci bittikten sonra bir anket başlatacağını, anket sonuçlarına göre hareket edeceğini söyledi. Genel başkanımız sadece üyelerin değil, seçmenin görüşünü önemsiyor. Ankette kim çıkarsa örgüt olarak arkasında duracağız. Antalya'yı 5 yıl aradan sonra sosyal demokrat belediyecilikle yeniden buluşturacağız" dedi.

'3'TEN FAZLA ADAY VAR'

Adı geçen adaylardan milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Türkiye'yi en iyi temsil eden kent olduğunu söyledi. Antalya'da CHP'nin ciddi ağırlığı olduğunu belirten Budak, yerel seçimlerde Büyükşehir için 3'ten de fazla adayın çıkabileceğini kaydetti. Budak, “Ben şu anda milletvekili ve aynı zamanda Parti Meclisi üyesiyim. Partimin vereceği her yerde görev yapmaya hazırım. Burada benim ismimin de ortaya çıkması gurur verici. 3 kişinin dışında da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını düşünenler var. Demokratik mücadele ile en doğru adayın belirlenmesi Antalya'da CHP için başarıyı getirir" diye konuştu.

'KİM ADAY OLURSA DESTEKLEYECEĞİZ'

Aday belirlemede birçok kriterin göz önünde bulundurulacağını ifade eden Çetin Osman Budak, “Kamuoyu araştırmaları, anketler temayül yoklamaları ve hatta bazı yerlerde ön seçim söz konusu. Henüz aday belirleme süreci ve yöntemleri Parti Meclisi'ne gelmedi. Önümüzdeki haftalarda bunlar netleşir. En doğru adayla Antalya'da seçimlere hazırlanırız. Partimin bana verdiği her görevi layıkıyla yerine getiriyorum. O ya da şu olsun diye bir tercihimiz yok. Kim aday gösterilirse tek yürek o kişinin arkasında dimdik duracağız. Partimiz Antalya'da ipi göğüsleyecektir" dedi.

UYSAL: BÜYÜKŞEHİR'DE GÖREV YAPMAKTAN ONUR DUYARIM

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da canla başla toplumun tamamına hizmet götürmek için 4,5 yıldır Muratpaşa'da olağanüstü çalışmalar içinde olduklarını söyledi. Hiç kimseyi ayırt etmeden, çok geniş kamu yararı sağlayan projeler üretmeleri nedeniyle adının Büyükşehir'e geçmesinin normal olduğunu dile getiren Uysal, partinin yetkili kurullarının aday göstermesi ve halkın seçmesi durumunda Büyükşehir'de görev yapmaktan onur duyacağını kaydetti.

'ADAY BELİRLEME KİŞİSEL İLİŞKİLERE DAYANDIRILMAMALI'

Aday belirlemede tüzükte öngörülen bütün yöntemlerin olabileceğini belirten Uysal, “Yeter ki aday belirleme açık, adil ve sistematik olsun. İdeal olan ön seçimdir, bu olmayacaksa da açık, adil ve sistematik herhangi yöntem olabilir. En ürkülen şey kişisel ilişkiler ile bir mantığa dayanmadan karar verilmesidir. Bu yöntem rahatsız edebilir. Kulisler ve kişisel ilişkiler ile verilecek kararlar her zaman kurumları mağdur eder. Genel Başkan anket yapılacağını beyan etti. Bilimsel ölçütlerle karar verileceğini söyledi" diye konuştu.

BÖCEK KENDİNDEN EMİN

Büyükşehir Belediyesi için adı en sık geçen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise sessiz kalmayı tercih etti. Birçok kez aday adayı olmayacağını, aday olarak çalışma yaptığını dile getiren, kısa süre önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret eden Muhittin Böcek'in adı Ankara'daki parti kulislerinde 'Antalya Büyükşehir Adayı' olarak dile getiriliyor. Partiye yakın gazeteler Antalya'da Muhittin Böcek'in adaylığına kesin gözüyle bakıldığını yazarken, Parti Meclisi'nden aday belirleme yetkisi alacak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Antalya Büyükşehir adaylığı için Böcek'in adını açıklamasının beklendiği konuşuluyor.

ANTALYA'DA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYLIGI ICIN CHP'DE BUYUK HAREKETLILIK YASANIYOR. ADAYLIK ICIN ISMI SIKCA GECEN KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, ADAY OLACAGINI ACIKLAYAN MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL VE PARTISININ GOREV VERMESI DURUMUNDA ADAY OLACAGINI BELIRTEN MILLETVEKILI CETIN OSMAN BUDAK'IN KULIS CALISMALARI HIZ KAZANDI.(MUHITTIN BOCEK - KEMAL KILICDAROGLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYLIGI ICIN CHP'DE BUYUK HAREKETLILIK YASANIYOR. ADAYLIK ICIN ISMI SIKCA GECEN KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, ADAY OLACAGINI ACIKLAYAN MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL VE PARTISININ GOREV VERMESI DURUMUNDA ADAY OLACAGINI BELIRTEN MILLETVEKILI CETIN OSMAN BUDAK'IN KULIS CALISMALARI HIZ KAZANDI.(UMIT UYSAL - KEMAL KILICDAROGLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYLIGI ICIN CHP'DE BUYUK HAREKETLILIK YASANIYOR. ADAYLIK ICIN ISMI SIKCA GECEN KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, ADAY OLACAGINI ACIKLAYAN MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL VE PARTISININ GOREV VERMESI DURUMUNDA ADAY OLACAGINI BELIRTEN MILLETVEKILI CETIN OSMAN BUDAK'IN KULIS CALISMALARI HIZ KAZANDI. (CETIN OSMAN BUDAK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya etabı başladı
 
İstanbul Yeni Havalimanı'nın biletleri satışa açılıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
komşu minta 11 Ekim 2018 Perşembe 09:17

aday adayı bile olamayan kişiler aday olmamalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
deniz 11 Ekim 2018 Perşembe 09:07

Ne oldu Çetin Osman BUDAK dan ve Muhittin BÖCEK den ses soluk yok onlar ne zaman açıklıyorlar.Ümit UYSAL söylediklerinin gereğini 15 ekim de yapacağını söyledi.Diğerlerinden de aynısını kamuoyu bekliyor.Yoksa pirince giderken evde ki bulgurdan mı olmak istemiyorlar.Çetin Osman BUDAK nasıl olsa milletvekili, o aday olamasa da veya olup kazanamasa da sorun yok vekilliğe devam.Aslında milletvekillerinin belediye başkan adayı yapılmaması lazım,daha dört ay önce tercih yapıp vekil olmuşlar,şimdi de kalk belediye başkan olacağım de , madem böyle bir düşünceleri varsa vekil olmamaları gerekirdi,bir de onlardan başka adam yok mu ki her tarafa bunlar aday.

Yorumu oyla      3      3  
tercih 11 Ekim 2018 Perşembe 08:54

ümit uysal

Yorumu oyla      3      3  
Ervan 11 Ekim 2018 Perşembe 07:56

Çetin. Osman Budak

Yorumu oyla      3      3  
yusuf 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:05

Muratpaşa belediye başkanına yakışıyor,halka hitabeti iyi ve çok iyi dünya görüşü var,diğerlerine göre daha liyakatlı.

Yorumu oyla      3      3  
Muratpaşa yaşamak sanattır ayrıcalıktır...Başkanımızla 10 Ekim 2018 Çarşamba 13:28

En genc en yakisikli en çalışkan en verimli en hizmet sevgi odakli en insan canlıya hak ve özgürlüğüne saygılı....proje üretim makinası var sanki belediyede...her çarşamba halkıyla buluşan Turunç masa ile komşuları ulaşan bebekten yaslisina yaşam kalitesini arttırıcı yollar yapan ekonomiye katkisi olan geri donusum komsukart uygulamasiyla Turkiyede ilk ve tek beleditedir. Eğitim öğretim etkinlik oyun alanları yapan yanında olan kültür sanat teknoloji ilim bilim önem veren kadınlara ana es kız çocuğu olma erdemli bilen değer veren saygı duyan hayvanların yaşam hakları sevgi merhamete aç olduğunu bilen sahip cikan ağaçlarla bitkilere ilgili halk plajlariyla mavi bayrakları dizel mutlu sağlıklı güvende sevgiyle muratpasalilari kocaman gonulden kollariyla kucaklayan kültür spor muzik sanatla bulusturan 1 ve 1 likte olduğumuz Başkanımız ve ekibi. Antalya Türkiye Dünya tanimali. Üretken saygın adil başarılı inancli kararli azimli yakisikli genc sevgi yüklü ÜMİT UYSAL

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya etabı başladı
BU yıl 54'üncüsü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ...
Antalya Muratpaşa'da korkunç kaza
ANTALYA'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı. Araçta bulunan 3 kişi yaralandı.
Zabıtadan pazar ve marketlerde denetim
KORKUTELİ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar yerleriyle marketlerde ...
 
Senfoni konserleri başlıyor
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), konser sezonunu 12 Ekim Cuma ...
'Romeo ve Juliet' Antalya DOB sahnesinde
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), Shakespeare'in aynı adlı ...
Konyaaltı sahilinde 6 metre derinlikte göründü
ANTALYA'da, dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde yaklaşık 6 metre derinlikte ...
 
Düğünde atılan mermi sokağa düştü
ANTALYA'da Hava Meydan Komutanlığı önünde mermi çekirdeği bulunması üzerine ...
Kaleiçi Old Town Festivali başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin 14 ülke 26 şehrin katılımıyla 3'üncü Kaleiçi ...
Çaldığı motosikletle parkta yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından çaldığı motosikletle parkta ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva