Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
1 Ocak 2021 Cuma - 20:42

Antalya CHP'yi karıştıran 'Tefeci' skandalı

CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı M.G. hakkında, tefecilik iddiasıyla kamu davası açıldı. Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, M.G. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Antalya CHP yi karıştıran  Tefeci  skandalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'yi karıştıracak tefecilik iddiası, Serikli ve Antalyalı mağdur Adnan Ege, Ali Ünal, Mehmet Şimşek ve Perihan Ünal isimli vatandaşların şikayeti ile ortaya çıktı. Şikayeti değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube ekipleri başlattığı tefecilik operasyonunda, CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı işadamı M.G. ve birlikte iş yaptığı N.G. hakkında 'tefecilik' iddiasıyla işlem yaptı.

Sabah Gazetesi'nden İbrahim Okumamış'ın haberine göre, ifadelerinde tefecilik iddialarını yalanlayan ikili, senet aldıkları şikayetçilerle ticaret yaptıklarını ve senetleri bu nedenle aldıklarını ileri sürdü. M.G.'ye Perihan Ünal ile oğlu Ali Ünal'ın parayı elden verip bir daire ve bir dükkanın tapusunu alamamaları ise dikkat çekti.

6 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Cumhuriyet Savcılığı, şikayetçilerin birbirini doğrulayan ifadeleri, senetler ve senetler karşılığı hiçbir mülk devrinin olmamasını olağan şüphe görüp, M.G. ve N.G. hakkında 'tefecilik' suçunu işledikleri gerekçesiyle iddianame hazırlayıp yargılanmalarını istedi.

Cumhuriyet Savcılığı, şikayetçilerin birbirini doğrulayan ifadeleri, senetler ve senetler karşılığı hiçbir mülk devrinin olmamasını olağan şüphe görüp, M.G. ve N.G. hakkında 'tefecilik' suçunu işledikleri gerekçesiyle iddianame hazırlayıp yargılanmalarını istedi.

14 Aralık 2020'de hazırlanan iddianame Antalya 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafında kabul edildi. Antalya Cumhuriyet Savcısı Selçuk Ural tarafından hazırlanan iddianamede, M.G. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Cumhuriyet Savcısı, aynıca M.G. için TCK 53. madde gereğince kamu görevlerinden men edilmesini de talep etti.

KAMU DAVASI AÇILDI

İddianamede, "Sanık M.G.'nin müşteki Perihan Ünal ile Ali Ünal arasındaki alacak-borç ilişkisinin gayrimenkul alım-satım işine ilişkin olduğu savunmasının ve her iki ilişkide gayrimenkulün, teslim alamadığından bahisle senet aldığı ve gayrimenkullerin devrinin yapılmasından önce elden bedelini nakit olarak ödediği savunmasının hayatın olağan akışına uygun düşmediği, atılı suçlardan kurtulmaya yönelik olduğu için itibar edilemeyeceği, Para alıp-verme ilişkisini sonuçta müştekiler ile M.G. ve N.Ö arasında yakın akrabalık ilişkisi olmamasına rağmen bu denli yüksek meblağlarda ticari ilişki dışında borç alıp verme bulunulmasının beklenemeyeceği, müştekilerin anlatım ve beyanları doğrultusunda şüphelilere atılı suçları uzun zamandan bu yana mutat meslek haline getirilerek teselsül eden eylem biçiminde, zincirleme biçimde tefecilik faaliyetinde bulunduklarına dair dosyada yeterli delil elde edildiği anlaşılmakla kamu davası açılmıştır" denildi.

327 BİN LİRA FAİZ İSTEDİ

Davacı Adnan Ege, ifadesinde, faizle para veren N.G.'den 7 aylık süre zarfında geri ödemek üzere 1 milyon lira borç para aldığını, karşılığında 1 milyon 327 bin lira bedelli çek verdiğini ve bunun içerisinden 927 bin lira ödediğini, geri kalan 400 bin lirayı ise şahit karşılığında senet yaptıklarını söyledi. Davacı Mehmet Şimşek ise ifadesinde, faizle para verdiği bilinen N.G.'den 700 bin TL para aldığını, karşılığında 600 bin ve 750 bin liralık iki ayrı senet verdiğini iddia etti. Mehmet Şimşek, aldığı parayı ise elden taksitler halinde 1 milyon 350 bin lira olarak ödediğini, aralarındaki güven ilişkisinden dolayı senetlerini geri almadığını sonucunda ise N.G.'nin 600 bin liralık senedi icra takibine koyarak senedi de M.G.'ye ciro ettiğini kaydetti.

MAFYAVARİ TEHDİT

Olayda adı geçen mağdur davacı Perihan Ünlü' de ifadesinde, "Oğlum 220 bin lira para aldı, karşılığında 500 bin liralık senet verdi. Borcu ödemesine rağmen hacizleri kaldırmadı. Toplamda 770 bin lira geri ödemelerine rağmen borçtan kurtulamadıklarını belirterek, 'borcum olmamasına rağmen, konuşmaya gittiğimde bana (Oğlunu hapse attırırım) diyerek benden de 165 bin liralık senet aldı" ifadelerini kullandı.

ŞAHİTLER DE KONUŞTU

Adnan Ege'nin N.G.'den faizle birkaç kez borç aldığına tanık olduğunu anlatan olayın şahitlerden V.T. is ifadesinde, N.G.'nin kendisine, "Adnan Ege'nin elimde çekleri var onu inletirim ama sen aracı ol aramızı bul" dediğini belirtti. V.T., her ikisini de tanıdığını Adnan Ege'nin borç aldığı senedin arkasına şahit olarak imza attığını, kendisinin de 2013 yılında N.G.'den 150 bin lira civarında faizli borç aldığını ancak şikayetçi olmadığını dile getirdi.

 

 
Antalya'da 88 yaşında iki kez koronayı yendi
 
Antalyalı balıkçı 'Kuyruk'tan 180 bin TL kazandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şahin07 2 Ocak 2021 Cumartesi 20:27

Gelecek büyükşehir seçimini büyük ihtimalle Akp adayı kazanır.Neden derseniz bizde iyi partili olarak Chp ''ye oy verdik.Ama beklediğimiz gibi olmadı.Bu gündemdeki olaylar vs.Iktidarın belediye başkanı olmaması Antalyaya kaybettiriyor

Yorumu oyla      1      1  
Bilal 2 Ocak 2021 Cumartesi 08:06

CHP adam olmaz lafını 50 yıldır duyarım; size ümit bağlayan insanları CHP yi kamuoyu önünde küçük düşürerek, rakiplerinizin ağzına sakız ederek ikdidar alternatifinden uzaklaşmasına ve halkın gözünde partinin ufalanmış marjinal bir partiye dönüştürülmesi çabasına katkı sunduğunuzun farkında deyilmisiniz; deyilseniz gidin evinizde oturun. Sizler gibilerin yüzünden ülkede CHP nin ne kadar zor durumda kalıyor görmüyormusunuz, Demokrasinin yaşaması için olmazsa olmazının etkin bir muhalefet olduğunu bununda yapılmasının önkoşulunun şaibesiz tertemiz kimlikllerle olacağını bilmiyormusunuz. Ülke yönetiminde partinin zerre bir kusuru olmadığı halde sürekli itibarsızlaştırılmasına katkı sunduğunuzu görmüyormusunuz.. Zaten parti kendini şu ortamda ifade ermek için gerekli mecrayı zor buluyor, böylede olunca bu işin tuzu biberi oluyor.

Yorumu oyla      1      1  
uncu ali 1 Ocak 2021 Cuma 23:20

konyaaltına da yansır mı bu soruşturma.geçmiş dahil.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sessizliğe bürünen Antalya, turistlere kaldı
ANTALYA, koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ...
Her Bütçeye Uygun Kaskolu Kiralık Araçlar
Kurulduğu günden bu yana araç kiralama sektöründe bir numaralı tercih ...
Olmadı başkan...
CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, perşembe akşamı başlayan ve 4 Ocak ...
 
Yılbaşı gecesi 'Şikayetvar'a birbirinden ilginç şikayetler yağdı
Şikayetvar, 2020’ye veda ettiğimiz yılbaşı gecesinde, 2021'nin ilk şikayetlerini ...
Muratpaşa Belediyesi'nden yörük kültürüne katkı
MURATPAŞA Belediyesi, geçmiş yıllarda Yörük kültürü üzerine gerçekleştirdiği ...
Antalyalı gençler sokağı yangın yerine çevirdi
ANTALYA'da sokakta toplanan bir grup genç, yeni yılı karşılıklı göbek ...
 
Evlat acısına dayanamadı, kalp krizinden öldü
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde 2.5 ay önce trafik kazasında ölen Mehmet ...
Merkez Bankası gibi adam
ANTALYA'da yaşayan İnanç Karakaya (29), 13 yıl önce girdiği bir antikacıda ...
Koronavirüs ve düşük rekolte portakalın fiyatını uçurdu: dalında 4 lira
FİNİKE Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, bu sezon rekoltenin düşük ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva