Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
10 Eylül 2020 Perşembe - 11:58

Antalya Film Forum projeleri açıklandı

ANTALYA'da 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 57'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum 7'nci kez düzenleniyor.

Antalya Film Forum projeleri açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yeni projelerin hayata geçirilmesine fon ve network desteği sağlayan platformu Antalya Film Forum'un Kurmaca Work in Progress Platformu için bu yıl 16 proje başvuru yaptı. Kanal D ve Teve2 İçerik Alımları Direktörü Burcu Hanağasıoğlu, Edinburgh Uluslararası Film Festivali program direktörü Emma Boa ve geçen yıl Antalya Film Forum'dan aldığı iki projenin uluslararası dağıtımını üstlenen İtalyan film şirketi Intramovies'in satış ve pazarlama yöneticisi Geremia Biagiotti'den oluşan seçici kurul, beş projeyi bu bölüme seçti.

Ali Tansu Turhan'ın yönettiği ve Burcu Uğuz ile birlikte yapımcılığını üstelendiği 'Diyalog', Nefes Polat'ın yapımcılığında Selcen Ergun'un yönettiği 'Kar ve Ayı', yapımcılığını Zeynep Koray, İris Tahhuşoğlu ve Yunus Yunusoğlu'nun, yönetmenliğini Erkan Tahhuşoğlu'nun üstlendiği 'Koridor', Aydın Orak'ın yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 'Sabırsızlık Zamanı' ve Nazlı Elif Durlu'nun Anna Maria Aslanoğlu yapımcılığında çektiği 'Zuhal', bu yıl jüri karşısına çıkacak projeler. Ana jüri değerlendirmeleri sonucunda bir projeye 80 bin TL, bir projeye de 40 bin TL para ödülü verilecek. Bu bölümdeki diğer bir proje 50 bin TL değerindeki TRT Ödülü'nü kazanacak.

BELGESEL WORK IN PROGRESS PLATFORMU'NDA 7 PROJE YARIŞACAK

32 projenin başvurduğu Belgesel Work in Progress'te, uluslararası alanda 25 yıllık deneyime sahip, Nordisk Film ve TV Fond belgesel danışmanı Karolina Lidin, birçok Avrupa ülkesinde uzun yıllar kısa film yapımcısı ve dağıtımcısı olarak çalışan, Autlook Film Sales'in belgesel film dağıtımcısı Martina Droandi ve Abu Dhabi Film Festivali, Documentarist, DOK Leipzig, Doha Film Enstitüsü, DokuFest gibi çeşitli festivaller ve kurumlarda seçici kurul üyesi, küratör ve danışman olarak görev alan, akademisyen Özge Calafato'dan oluşan seçici kurul, 7 projeyi seçti.

Bu projeler ise şöyle: Ümran Safter'in yönettiği ve Suraj Sharma'nın yapımcısı olduğu 'Bırakın Kapı Açık Kalsın', yönetmen ve yapımcılığını Somnur Vardar'ın üstlendiği 'Boşlukta', Ceylan Özgün Özçelik'in yönetmenliğini yaptığı ve Armağan Lale'nin yapımcılığında çekilen 'Cadı Üçlemesi +15', İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ'ın yönettiği, Ali Bilgin'in yapımcısı olduğu 'Düet', Şafak Şahin'in yönettiği, Emek Yıldırım Şahin'in yapımcılığını üstlendiği 'Hatıraların Gölgesinde', Ahmet Necdet Çupur'un yönettiği ve Nadir Öperli, Delphine Morel ve Anke Petersen'in yapımcısı olduğu 'Örtbas', Haydar Demirtaş'ın yönettiği Can Deniz Şahin ve Hasan Demirtaş ile birlikte yapımcısı olduğu 'Sınırsız Hayatlar'.

Çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki belgesel projelerin desteklendiği Belgesel Work in Progress kategorisinde iki projeye toplam 60 bin TL değerinde ödül verilecek. Seçkide yer alan bir belgesel projesine de Postbıyık tarafından Ses Post Prodüksiyon ödülü verilecek.

ÖDÜL TÖRENİ 7 EKİM'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşecek 57'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin endüstri bölümü Antalya Film Forum bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında pek çok ödül kazanmış filme destek oldu. Forum bu yıl da Türkiye film endüstrisinin gelişimini desteklemeye, Türkiye'den projeler için ortak yapım fırsatlarını genişletmeye, Türkiye ve uluslararası film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeye devam edecek. Önümüzdeki günlerde açıklanacak ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda belli olacak ödüller 7 Ekim akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Olena Yershova Yıldız direktörlüğünde gerçekleşecek Antalya Film Forum'un, Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Antalya'yı bir film platosuna dönüştürmeyi amaçlayan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ve bu yıl başlatılan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu'na seçilen projeler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ANTALYA, (DHA)

 
Kuyuya düşen kediye halatlı kurtarma operasyonu
 
Eski başkan yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyuya düşen kediye halatlı kurtarma operasyonu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde su kuyusuna düşen sokak kedisinin kurtarılması ...
Polisten maske ve trafik uygulaması
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polis ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
Myra Antik Kenti’nde 50’den fazla heykelcik bulundu
ANTALYA’nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti’nde, 50'den fazla terracotta ...
 
Antalya uçağına ne oldu?
Pegasus Havayolları'nın Antalya-Londra seferini yapması planlanan uçağı İstanbul'a indi.
35 metrelik kulede intihara kalkıştı
ANTALYA'da yaşayan M.Ç., eşinin evi terk etmesi üzerine 35 metrelik siren ...
Rus turistler sıcak havanın tadını çıkartıyor
ANTALYA'nın Kemer ilçesine tatil için gelen Rus turistler ülkelerinde ...
 
Belek kumsalında rekor: 3 bin 200 yuva, 75 bin yavru
AKDENİZ'in en büyük caretta caretta yuvalama alanı Belek sahillerinde, bu ...
Şehrin göbeğindeki yol ve alt yapı sorunu, vatandaşı mağdur etti
ANTALYA Kepez’de bulunan sitedeki 2 binada yaşayan yaklaşık 200 kişi, ...
Manavgat gece alev alevdi
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde 22.00 sıralarında ormanlık alanda çıkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva