'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
3 Eylül 2022 Cumartesi - 09:52

Antalya Meteoroloji'den önümüzdeki 4 gün için uyarı geldi

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, yarın (Pazar) günü başlayıp çarşamba akşamına kadar devam edecek tehlikeye karşı vatandaşları uyaran bir açıklama yaptı.

Antalya Meteoroloji den önümüzdeki 4 gün için uyarı geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya il genelinde 04 Eylül 2022 Pazar günü ile 07 Eylül Çarşamba günü akşam saatlerine kadar sıcaklığın (35-39°C) ve düşük nem (%10-30) beklenmektedir. Beklenen yüksek sıcaklık ve düşük nem sebebi ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT

Bu açıklamaya göre, sıcaklığın artması ve düşük nem ormanlarımız için büyük yangın riski oluşturuyor. Vatandaşların belirtilen günlerde, ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, o güzergahlardaki yollara sigara izmariti atmamaları gerekiyor.

ORMAN GENEL MUDURLUGUNUN OZELLIKLE HAVA GUCUNU ARTIRMASIYLA BIRLIKTE BU YILIN ILK 8 AYINDA YANAN ALAN MIKTARINDA ONEMLI DUSUS YASANDI. FOTO-ANKARA-DHA-ARSIV

YANGIN SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

TARIM ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce alınan önemler ile bu yılın ilk 8 ayında orman yangını sayısında ve yanan alan miktarında büyük düşüş yaşandı. Geçen yıl aynı dönemde 2 bin 164 orman yangınında 138 bin 470 hektar alan yanarken, bu yıl 8 ayda bin 445 orman yangını çıktı ve toplam 8 bin 642 hektar alan kül oldu. Yanan alan sayısının düşmesinde hava gücünün artırılması önemli rol oynarken, yangınlarda hava unsurları 13 bin 325 sorti yaparak, 43 bin 128 ton su attı.

Türkiye, geçen yıl tarihinin en büyük orman yangınlarıyla mücadele etti. Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021'de başlayan ve Türkiye'nin birçok şehrine yayılan orman yangınları, 12 Ağustos itibarıyla Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki yangının da söndürülmesi ile tamamen söndürüldü. Çoğu Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 53 ilde çıkan toplam 299 orman yangınında 8 kişi hayatını kaybetti. Yangınlara 15 yangın söndürme uçağı, 62 helikopter, 9 insansız hava aracı, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 450 iş makinesi ve 5 bin 250 personel ile müdahale edildi. 

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Orman Genel Müdürlüğü, 2022 yılında orman yangınlarına karşı önlemlerini artırdı; çalıştaylar düzenlendi, koordinasyon toplantıları, eğitim çalışmaları yapıldı, eylem planları hazırlandı. Ayrıca altyapı tesisleri güçlendirilirken, gönüllü sayısı artırıldı. Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınları ile mücadele kapsamında hava ve kara gücünü de artırdı. 2022 yılı kara gücü; 21 bin personel, 1350 arazöz, 692 iş makinesi ve 2 bin 270 ilk müdahale aracından oluşturuldu. Bunlara ek olarak Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 185 dozer, 12 su tankeri, 25 greyder, 1913 ekskavatör, 299 treyler rezerv güç de ihtiyaç durumunda devreye girdi. Geçen yıl 39 helikopter, 3 uçak, 4 insansız hava aracından oluşan hava gücü ise bu yıl 20 uçak, 55 su atar helikopter, 8 insansız hava aracı olarak oluşturuldu.

YANGIN SAYISI VE YANAN ALAN MİKTARI AZALDI

Alınan önlemler sonuç verdi ve yılın ilk 8 ayında orman yangını sayısında ve yanan alan miktarında önemli düşüş yaşandı. Geçen yıl ilk 8 ayda 2 bin 164 orman yangını çıkarken, 138 bin 470 hektar alan kül oldu. Bu yıl aynı dönemde ise 1445 orman yangını çıktı ve toplam 8 bin 642 hektar alan yandı. Geçen yıl yangın başına 69,61 hektar alan zarar görürken, bu yıl yangın başına 6,72 hektar alan yandı. Yanan alan sayısının düşmesinde kara gücü ile birlikte özellikle hava gücünün artırılması önemli rol oynadı. Yangınlarda hava unsurları 13 bin 325 sorti yaparak, 43 bin 128 ton su attı.

ORMAN GENEL MUDURLUGUNUN OZELLIKLE HAVA GUCUNU ARTIRMASIYLA BIRLIKTE BU YILIN ILK 8 AYINDA YANAN ALAN MIKTARINDA ONEMLI DUSUS YASANDI. FOTO-ANKARA-DHA-ARSIV

ORMAN GENEL MUDURLUGUNUN OZELLIKLE HAVA GUCUNU ARTIRMASIYLA BIRLIKTE BU YILIN ILK 8 AYINDA YANAN ALAN MIKTARINDA ONEMLI DUSUS YASANDI. FOTO-ANKARA-DHA-ARSIV
 

 
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
 
Can Bonomo sevenleriyle 'Yaz Konserleri’nde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç kızın sahilde fotoğrafını çektiğini iddia ettiği 3 kişi dövüldü
ANTALYA'da sahilde cep telefonu ile kızların görüntüsünü çektiği iddia ...
Havuzda boğulma tehlikesi geçiren Ömer kurtarıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde ailesiyle tatil yaptığı otelde havuza giren ...
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yol kontrolünde durdurulan otomobilde yapılan ...
 
TÜRSAB Kemer BTK kuruldu
ANTALYA'da TÜRSAB'ın Bölge Temsil Kurulu (BTK) sayısı yeni kurulan Kemer BTK ile 5'e ulaştı.
Beton mikseriyle çevreyi kirleten 2 şoför ve şirkete ceza
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde yol kenarında durdurdukları beton mikserlerini ...
İranlı kadın ressamlardan 'Gaıa'nın Kızları' sergisi
ANTALYA'da yaşayan İranlı kadın ressamlar, sanat eserlerini 'Gaıa'nın ...
 
Başkan Uysal turizm festivaline katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7'nci IWAB Uluslararası Antalya ...
İrem Derici Alanyalıları coşturdu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde İrem Derici konser verdi.
Kaymakam Şahin göreve başladı
SERİK Kaymakamı Cemal Şahin, görevine başladı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva