Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
25 Temmuz 2019 Perşembe - 23:02

Antalya Müftüsü'nden şoke eden açıklamalar

Antalya Müftüsü Osman Artan, ‘Kesik Minare’ye külah takılmasını eleştirip eski haline dönmesini isteyenleri ihanetle suçladı, bu birlikteliği ibretle izlediklerini, bunun da cami, minare ve ezan karşıtlığı olduğunu ileri sürdü.

Antalya Müftüsü nden şoke eden açıklamalar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Caminin eski halini alması için 'Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediye Meclisi Kaleiçi Komisyonu, Muratpaşa Belediye Meclisi Kültür Komisyonu, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, Antalya Kent Konseyi, ATSO Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu, Antalya İş İnsanları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kalekapısı Esnafı Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği ve iş insanlarının oluşturduğu ANSİAD, ANTİKAD, OSİAD, AGİDER, YÖRSİAD, ASBİAD'ın oluşturduğu Kaleiçi Ortak Akıl Platformu kuruldu.

Platform üyelerinin temsilcileri, hafta başında caminin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, Cavit Arı, Aydın Özer, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, Muratpaşa Belediye Meclisi'nin AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin üyeleri de destek verdi. Platform temsilcileri, caminin Antalya'nın simgelerinden biri olduğunu belirterek eski halini almasını istedi.

MÜFTÜDEN SERT AÇIKLAMA

Antalya Müftüsü Osman Artan, Şehzade Korkut Camisi'nde yapılan restorasyonun bir fantezi değil, bu toprakları yurt kılan ruha sahip çıkma, ecdadın emanet ettiği değerleri genç nesillere miras bırakma gayreti olduğunu belirtti.

İDEOLOJİK VE ART NİYETLİ İNSANLAR

Artan, yazılı açıklamasında, Antalyalıların son günlerde, ideolojik ve art niyetli bir kısım insanların, bu toprakların en temel değerlerinden olan dini ve tarihi mirasına açıktan yaptığı sözlü ve yazılı saldırılarına şahitlik ettiğini ve sabırla izlediğini ifade etti.

Artan, 24 Temmuz'da, "Kesik Minare Antalya'nın hafızasından silinemez" başlığıyla Şehzade Korkut Camisi önünde yapılan basın açıklamasının hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını, açıklamayı şehrin sakinleri ve sahipleri olarak şiddetle kınadıklarını ve reddettiklerini bildirdi.

Hedefte olan tarihi eserin adının Şehzade Korkut Camisi olduğunu belirten Artan, şöyle devam etti:

"Tüm bilimsel kaynaklarda yazılı ve kayıtlı olduğu üzere, halkımızın 'Kesik Minare' olarak da ifade ettiği söz konusu tarihi eserin dini mimari literatürdeki asıl adı Şehzade Korkut Camisi'dir. Tarihi kaynaklarda, Hünkar Cami, Yenicami Sultan Korkud, Cumanın Camisi, Cami-i Kebir ve Ulu Cami gibi adlarla anılmaktadır ve bu topraklardaki varlığımız boyunca şehrin merkez camisi olduğu açık ve nettir. Şehzade Korkut Camisi'nin barındırdığı özelliklerden de anlaşıldığı gibi, Antalyamız bu açıdan 2 bin yıllık köklü bir tarihi geçmişe ve zengin bir birikime sahiptir. Çoğu atıl ve bakımsız durumda olan onlarca tarihi değerimizin restorasyonu ve ihyası için başlatılan seferberlikten dolayı şehrimiz adına mutluluk duyuyoruz."

‘BU İHANETE ORTAK OLANLAR’

Tarih boyunca ibadethane olarak kullanılan ve 123 yıldır kaderine terk edilen Şehzade Korkut Camisi'nin içler acısı durumundan kurtarılarak asıl hüviyetine kavuşturulacak olmasından da büyük bir onur ve mutluluk duyduklarının altını çizen Artan, şunları kaydetti:

"123 yıl önce çıkan yangından sonra yüzlerce yıldır bu muhteşem eserin ayağa kaldırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz ancak özellikle ifade ediyoruz ki 'Kesik Minare Antalya'nın hafızasından silinemez' demek, öncelikle mekan hafızasına ve şehre ihanettir. Bu ihanete ortak olanlar bilmelidir ki, mekanları da toplum belleğini de var eden tarihtir. Kentin bu ilk ve en eski camisine en fazla son bir asırdır halkımız 'Kesik Minare' diyor. Türk milleti olarak bin yıldır yaşadığımız bu topraklardaki varlığımızı yüz yıla indirgemek nasıl bir akıl tutulmasıdır? Geçmişi sekiz asra dayanan bir tarihi eserin gerçek adını türlü hezeyanlarla Antalya'nın hafızasından silmeyi teklif etmek nasıl bir cürettir?"

‘KÜLAH DEĞİL İDEOLOJİ GİYDİREN ZİHNİYET’

Antalyalıların "bir cami asli hüviyetine kavuştu" diye üzüntüye kapılmayacağını, hayal kırıklığına uğramayacağını vurgulayan Artan, şu ifadelere yer verdi:

"Aksine dini değerleri bir ideolojinin malzemesi yapan zihniyetin, başka bir ifadeyle 'ortak aklın', halkımızı şaşırtmaya devam ettiğini üzüntüyle görmekteyiz. Ayrıca, Şehzade Korkut Camisi'ni aslına döndürmek şehrin silüetine ve hafızasına zarar vermez ama bu ülke yıllardır gördü ki cami minaresine külah değil ideoloji giydiren bu zihniyet, birlik ve beraberliğimize büyük zararlar verdi. Antalyalılar olarak farkında ve bilincindeyiz. Yakın zamana kadar Kaleiçi, adeta bir çöp yığını ve mezbelelik haline gelmişti. Son bir iki yılda alınan önlemler ve yeni düzenlemelerle daha yaşanabilir bir hale geldi."

MESELE CAMİ, MİNARE VE EZAN KARŞITLIĞI

Artan, Kaleiçi'nin sayısız sorunuyla ilgili hiçbir zaman bir araya gelmeyen, akıl fikir üretmeyen, yan yana gelmeyen kimi kurum ve kuruluşun temsilcilerinin, mesele cami, minare ve ezan karşıtlığı olduğunda, nasıl bir araya toplanıp ortak akıl ürettiklerine şahit olduklarını ibretle izlediklerini dile getirdi.

ELLERİNDEN GELSE MİNAREYİ SÖKECEKLER

Söz konusu kişilerin amaçlarının minarenin külahı olmadığını, ellerinden gelse minareyi sökeceklerini ve bin yıllık medeniyetin izlerini bu şehirden sileceklerini net bir biçimde anladıklarını vurgulayan Artan, şunları kaydetti:

"İdeolojik ve art niyetli bu sözde ortak aklı, Müslüman Türk toplumunun engin vicdanına havale ediyoruz. Şehzade Korkut Camisi'nde yapılan restorasyon bir fantezi değil, bu toprakları bize yurt kılan ruha sahip çıkma, ecdadımızın bizlere emanet ettiği değerlerimizi genç nesillere miras bırakma gayretidir. Çeşitli ihmaller, engellemeler ve inkarcı yaklaşımlarla 123 yıldır kaderine terkedilmiş olan bu önemli eserin bir an önce ihya edilmesini ve tekrar ezan sesiyle buluşmasını dört gözle bekliyoruz.

Bu manada, devam eden restorasyon çalışmalarının engellenmesine, milletimizin kutsalı, bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın vesikası olan caminin üzerine niteliksiz barınak veya dükkanların kondurulmasına, daha da önemlisi, tekrar çevrede yaşayanların tuvaleti ve adeta çöplüğü olmasına asla izin vermeyeceğiz. 'Kesik Minare Antalya'nın hafızasından silinemez' diyorlar. Antalya'nın sakinleri olarak Şehzade Korkut Camimizin sahipleri olarak biz de diyoruz ki, Kesik Minare değil, bu eserin adı Şehzade Korkut Camisi'dir. Bu şehrin ilk camisidir. Merkez camisidir ve elbette Antalya'nın hafızasından silinemez. Buna asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz."

OSMAN ARTAN KİMDİR?

1956 yılında Antalya İli Korkuteli İlçesi Küçükköy Kasabasında doğdu. Antalya İmam Hatip Lisesini 1974 yılında, İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü 1978 yılında bitirdi. İzmir Torbalı İlçesi Çapak Köyü ve Merkez Yeşilyurt Camiinde İmam-Hatiplik görevi yaptı. Hollanda'da 5 yıl görevli olarak kaldı. Sırasıyla; Yozgat İli Şefaatli İlçesi, Antalya İli Finike – Kemer İlçelerinde Müftü olarak görev yaptı. Antalya İl Müftü Yardımcısı olarak 10 yıl çalıştı. Daha sonra Serik İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 2006 yılında Van'a İl Müftüsü olarak atandı. 26.10.2009 tarihinde Burdur İl müftülüğü görevine başladı. 24.03.2014 tarihinde Antalya il Müftüsü olarak göreve başlayan Osman ARTAN, evli ve iki çocuk babası olup Arapça ve Almanca bilmektedir

 
İkinci kez lösemiye yakalanan Şebnem için bağış seferberliği
 
Mesut Özil'e saldırı girişimi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atso Meclis uyesi 31 Temmuz 2019 Çarşamba 23:14

Atso Meclis uyesi olan Kisi meclis toplantisinda uzerine vazife olmayan bir konu hakkinda demec vermistir. Bu tarz girisimler hos degildir. Sen mecliste sektorunun sorunlarini dile getirmelisin. Birak diger konulari vali halletsin Sayin Uye...

Yorumu oyla      3      3  
Cem Balkan 26 Temmuz 2019 Cuma 18:24

Bu zatın soylediğıne tek yorum yazılmaz. Sadece lafa bakilir lafmı diye , söyleyene bakılır adammı diye.

Yorumu oyla      3      3  
Selim 26 Temmuz 2019 Cuma 14:38

Hadi oradan müftü efendi.sen işini yap. Siyaset yapmak senin işin degil. Yarın millet seçimde iktidarı sedeğiştirse sen ne yapacaksın.

Yorumu oyla      3      3  
Turgay ALP/Turizmci köşe yazarı 26 Temmuz 2019 Cuma 12:12

Laiklik Demokrasinin temel şartlarından biridir. Din ve siyaset işlerini ayırmaktır. Müftü efendi sen Din işlerinde akıl ver senin işin Siyaset ve Memleket işlerine karışmak değil. Haddini bilmen gerekir.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet ARSLAN 26 Temmuz 2019 Cuma 10:43

Gerçekleri dile getirdiği, tarihi hatırlattığı, neyin amaçlandığını net bir şekilde ortaya koymuş olduğundan sayın Müftümüze teşekkür ederim.

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 26 Temmuz 2019 Cuma 08:42

Milletin işi gücü yok gibi,halk ekmek peşinde geçim derdinde,kamuoyunu yapay gündemle meşgul etmenin ne anlamı var.Bu cami yapıldığında minaresinin orijinal hali de herhalde şimdi yapılan gibi,zamanla minare demek ki tahribat olmuş ve kesik başlı olarak yıllarca kalmış,peki şimdi ne olmuş her cami de olduğu gibi minare olmuş,bunun ne zararı var anlamak mümkün değil.Bu işin sorumlu bakanlığı,Diyaneti,müftülüğü aslına uygun derken hala bunu gündemde tutmak neyin nesi,eğer siyaset yapılacaksa başka bir sürü konu bulunabilinir.Mesela maaş ödeyemeyen Belediyeler konusu gibi,bir günde gelin işçinin alın terinin hesabını sorun,soramazsınız çünkü suya sabuna dokunursunuz.Sırf basında yer almak için yapıyorsanız bakın deniz yakın soyunun hepiniz denize atlayın daha ilgi çekersiniz.Bu arada soyunun dediysek mayonuzu giymeyi unutmayın sakın.

Yorumu oyla      3      3  
Misafir 26 Temmuz 2019 Cuma 04:45

Müftü bey ; inancın içine ettiniz. Bu saatten sonra cemaati camiye zor toplarsınız! İtham ettiğiniz cemaatin ne işi var Arkanızda?

Yorumu oyla      3      3  
komik 26 Temmuz 2019 Cuma 00:15

gercek hocaysa yapilan israfa haksizliklara hukuksuzluklara laf soylerdi. caminin minaresi olsa ne olmasa ne. allah adaleti emreder.

Yorumu oyla      3      3  
Bilal 26 Temmuz 2019 Cuma 00:13

Dinine bağlı bir kişi olarak söylüyorum; müftü bey saçmalamış.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci kez lösemiye yakalanan Şebnem için bağış seferberliği
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde öğretim görevlisi Şebnem Köseoğlu (30), ikinci ...
Freni boşalan araç uçuruma yuvarlandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde el freni boşalan araç yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı.
Arslan: Toplanan 100'er lira odanın borçları için
ANTALYA Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, geçmiş dönemlerden kalan ...
 
MHP'li Başkan vatandaşları dinledi
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP İl Başkanlığında vatandaşlarla ...
Menderes Türel'den itiraz geldi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, Muhittin Böcek'in ...
Cezaevi firarisi ve uyuşturucu satıcısı yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Hacıobası yol kontrol noktasında otobüste ...
 
Terör örgütü propagandası yapan şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sosyal medyadan silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın ...
Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 800 metre açıkta denizde erkek cesedi bulundu. ...
Uyuşturucuyu öyle bir yere saklamışlar ki...
ANTALYA'da uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva