Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
4 Nisan 2019 Perşembe - 13:27

Antalya OSB'de 2019 yılı eğitimleri başladı

ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü 2109 Yılı Eğitim Programları düzenlenen lansman ile başladı.

Antalya OSB de 2019 yılı eğitimleri başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen dönem verilen eğitimlere aktif katılım sağlayan firma ve personellere plaket verilen törende, MURGEM projesi ile dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlayan eğitimci Vahap Yılmaz, Yılın Eğitim İnsanı seçildi.

Antalya OSB Müdürlüğünün bölge sanayicisi ve firma çalışanları için hazırladığı 2019 yılı eğitim programlarının lansmanı, Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda, Antalya protokolü ve iş dünyasının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Katılımcıların, mesleki, kişisel ve kurumsal gelişim eğitimlerinden oluşan programlar hakkında bilgilendirildiği lansmana, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanlığına seçilen Semih Esen, Antalya OSB müteşebbis heyet ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda sanayici katıldı. Lansman kapsamında Yılın Eğitim İnsanı Ödülüyle birlikte, 2018 yılında gerçekleşen eğitimlere aktif katılım sağlayan firma ve personelleri ile eğitmenlere teşekkür plaketi verildi.

EĞİTİMLER İŞÇİ SİRKÜLASYONUNU GERİLETTİ

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, son 4 yıldır gerçekleştirdikleri eğitim programları ile Antalya OSB'nin ulusal anlamda hizmet sunmaya hazır bir marka değeri oluşturduğunu söyledi. Sanayiciler için rakamların önemli olduğuna dikkati çeken Bahar, 2018 yılındaki eğitim programlarına ilişkin rakamları açıkladı. Bahar, “2018 yılı içerisinde 46 eğitim ve hizmet sunumu gerçekleştirdik. 43 eğitmen, 26 eğitim danışmanlık firmasının tedarikçiliği ile gerçekleşen bu eğitimlerimize 107 kuruluşumuzdan 664 kişi katılmış ve 1514 sertifika sahiplerini bulmuştur. Bu eğitimlerimiz sayesinde 4 yılda katılımcılarımıza sağladığımız hizmet içi eğitim tasarrufumuz 3 milyon TL gibi önemli bir rakam olarak sanayicimize kazandırılmıştır. Ancak asıl önemli olan eğitimlerimizin ve niteliğinin verimliliğe olan katkısıdır. Söz konusu eğitimler ile bölgedeki işçi sirkülasyonunu yüzde 17 oranında geriletmeyi başardığımızı görüyoruz" dedi.

SANATA DAHA FAZLA AĞIRLIK VERİLMELİ

Çocukların ve gençlerin yaratıcılığının geliştirilmesi için eğitiminde sanata daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahar, “Yetişkin genç iş gücümüzü yanlış yapmaktan korkmayan, cesaretli, umutlu, odaklanabilen, yanlış yaptığında cezalandırılmayacağı, damgalanmayacağı, bir eğitim sistemine doğru evrilmesini sağlamak zorundayız. Bugün artık hayat boyu öğrenme diye bir kavramdan bahsediliyor. Bu kavram, 'ben oldumculuktan' uzak, derdimize deva bir önermedir. Ülkemiz yüzde 15-20'leri zorlayan dev bir işsizlik ile boğuşurken, fabrikalarımızın nitelikli çalışan arıyorum feryadı, büyük bir paradoksu, mesleki eğitimdeki hatalarımızın negatif çıktısını gözler önüne seriyor" dedi.

MESLEK LİSESİ MÜJDESİ

Antalya'yı bir şehirden ziyade bir ülke olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Bahar, şöyle konuştu:

"Bu muhteşem, Allah vergisi coğrafyamıza biz böyle bakıyoruz. Denizinden kumuna, güneşinden tarımına, eğitimle, bilimle, akılcı sanayisiyle, havza mantığını getirme mantığında katkı sağlamaya, geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren, 4 yıllık çabamız sonucu bünyemize dahil olacak meslek lisemizi hep beraber yöneteceğiz. Kurduğumuz teknoloji geliştirme bölgemiz ile hem meslek lisemizin hem de yanı başımızdaki Antalya Bilim Üniversitemizin entegre çalışmasını, bu suretle içinde bulunduğumuz organize sanayi bölgesi firmalarımızın değişimine, dönüşümüne ve onlara katma değer sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

YILIN EĞİTİM İNSANI VAHAP YILMAZ

Konuşmaların ardından Antalya OSB'nin gelenekselleşen bir kültürü haline gelen Yılın Eğitim İnsanı Ödülünün takdimine geçildi. Muratpaşa Belediyesi iş birliği ile dar gelirli ailelerin çocuklarını bedelsiz bir şekilde üniversiteye hazırlamak için tüm imkanlarını seferber eden eğitimci Vahap Yılmaz, Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) projesi ile Antalya OSB tarafından Yılın Eğitim İnsanı seçildi. Yılmaz'a ödülü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar tarafından verildi.

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGE (OSB) MUDURLUGU 2109 YILI EGITIM PROGRAMLARI DUZENLENEN LANSMAN ILE BASLADI. GECEN DONEM VERILEN EGITIMLERE AKTIF KATILIM SAGLAYAN FIRMA VE PERSONELLERE PLAKET VERILEN TORENDE, MURGEM PROJESI ILE DAR GELIRLI AILELERIN COCUKLARININ EGITIMLERINE KATKI SAGLAYAN EGITIMCI VAHAP YILMAZ, YILIN EGITIM INSANI SECILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGE (OSB) MUDURLUGU 2109 YILI EGITIM PROGRAMLARI DUZENLENEN LANSMAN ILE BASLADI. GECEN DONEM VERILEN EGITIMLERE AKTIF KATILIM SAGLAYAN FIRMA VE PERSONELLERE PLAKET VERILEN TORENDE, MURGEM PROJESI ILE DAR GELIRLI AILELERIN COCUKLARININ EGITIMLERINE KATKI SAGLAYAN EGITIMCI VAHAP YILMAZ, YILIN EGITIM INSANI SECILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kaybettiği telefon, uydudan takip edilerek bulundu
 
Tren, bir tıra çarptı: 15 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaybettiği telefon, uydudan takip edilerek bulundu
ANTALYA'da polis, Hafize Beypınar'ın pazarda alışveriş yaparken kaybettiği ...
Başkan Şahin mazbatasını aldı
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ikinci kez Aksu Belediye ...
Antalya, trafiğe kayıtlı taşıt sayısında dördüncü sırada
ANTALYA'da, şubat ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısının ...
 
Antalya'da yağmurda kayan araçlar bariyere çarptı
ANTALYA'da, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan iki aracın ...
Antalya'daki kazadan sağ çıkamadı
ANTALYA'da kullandığı otomobili şarampole yuvarlanan Abdurrahman Aydıner ...
'Kodlama' ve 'işaret dili' ile unutkanlığa savaş açtılar
ANTALYA'da, Tazelenme Üniversitesi'nin 60 yaş üstü öğrencileri, 'işaret ...
 
Avusturya Kültür Günleri, Muratpaşa'da
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avusturya Kültür Günleri kapsamında ...
Serik'te kuş halkalama çalışmaları
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu'nda 2019 ilkbahar çalışması başladı.
'Çardaş Prensesi' son kez sahneleniyor
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), dünyaca ünlü Çardaş Prensesi operetini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva