Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
27 Mart 2024 Çarşamba - 14:10

Antalya Şoförler Odası'ndan da Martı-TAG'a dava

ANTALYA Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Martı TAG uygulamasına ilişkin korsan taşımacılık, haksız rekabet ve erişimin engellenmesi için açtığı davanın ilk duruşmasında, şirket avukatları aynı konu hakkında İstanbul'da açılan bir dava olduğunu belirtti.

Antalya Şoförler Odası ndan da Martı-TAG a dava
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, Martı TAG uygulaması hakkında, korsan taşımacılık, haksız rekabet ve erişimin engellenmesi iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile taraf avukatları hazır bulundu, çok sayıda taksi şoförü katıldı. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası avukatı, araç taşımacılığı uygulaması olan Martı TAG'ın haksız rekabete sahip olup olmadığı, bu hizmetin ticari taşıma veya komisyonculuk yapıp yapmadığına ilişkin trafik bilirkişisinden rapor talep ettiklerini beyan etti. Martı İleri Teknoloji Anonim Şirketi avukatları ise TAG uygulamasının tüm Türkiye'de hizmet verdiğini belirterek, İstanbul'da bu konuda açılmış dosya bulunduğunu, dosyada gizlilik kararı olduğunu ve dosyaların birleştirilmesi talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Taraf avukatlarının ardından mahkeme başkanı, İstanbul 14'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dosyaya yazılan müzekkerelerin takip edilmesine, dosyadaki akıbetin sorulmasına, dosyada gizlilik kararı varsa dosyanın gönderilmesine, İstanbul'dan gelecek dosyanın incelendikten sonra değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine müzekkere yazılarak araç uygulamalarına ilişkin bir karar bulunup, bulunmadığının sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

'BABASININ HAYRINA BU İŞİ YAPACAK HALİ YOK'

Duruşma sonrası Antalya Adliyesi önünde açıklama yapan Mehmet Ali Alkan, Martı TAG uygulamasının haksız kazanç sağladığını belirterek, taksici esnafına zarar verdiği gerekçesiyle açtıkları davanın ilk duruşmasının görüldüğünü anlattı. Martı TAG uygulamasının hatır taşımacılığı yapmadığını aktaran Alkan, "Ücretle, parayla yapılan bir taşımacılık olduğu iddiamızı yineledik. Evrakımızı sunduk. Arkadaşlar 'Para almadık' diyor. Tamam, bunu kabul edelim. İstanbul merkezli bir şirketin Antalya'daki vatandaşa ne gibi bir faydası var, babasının hayrına mı taşıma yaptırıyor. Kendisi tweet atıyor. '8 bin TAG sürücüsü, 90 bin kullanıcı var' diyor. 8 bin TAG sürücüsü nereden geldi? Benim Antalya merkezde 3 bin 750 taksim var. İlçelerle beraber 6 bin 615 taksim var. Kendisi 8 bin TAG sürücüsü olduğunu iddia ediyor. 8 bin kişiye ekmek verdiğini söylüyor. Bu para nereden kazanılıyor? Bu para alınıyor ki komisyon almadan, ulusal kanallara reklamlar veriyor. Ulusal kanallara çıkıp, programlar yapıyor. Konserler düzenliyor. Scooter'da ilk binişte 500 TL ücretsiz diye uygulamalar yapıyor. Şirket para kazanmasa, babasının hayrına bu işi yapacak hali yok. Tabii ki komisyon alıyor. Komisyon aldığı zaten malum. Biz de bunu biliyoruz. İstanbul'daki davayla birleştirmeyi düşünüyorlar. Antalya, Antalya il sınırları içerisinde taşıma yetkisindedir. İstanbul, İstanbul yetkisindedir. O dava ayrıdır, bu dava ayrıdır. İnşallah davamız birleştirilmez. Esnafımızın hak ve hukukunu koruyacak bir kararla sonuçlanır diye düşünüyorum" dedi.

'KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL'

Antalya merkezde 3 bin 750 taksi ayrıca 8 bin Martı TAG sürücüsü olduğunu belirten Alkan, "Şu an bu iş 12 bin kişiyle yapılıyor. Geçen yıl bu zamanlar yaptığımız günlük cironun yüzde 50'sini bulamıyoruz. Çünkü kimin eli kimin cebinde belli değil. Kimin TAG sürücüsü olduğu belli değil. TAG'da kilometre başına 17 lira, takside 25 lira. Biraz daha az olduğu için bunu kullanıyorlar ama bunu kullananların hiçbir can güvenlikleri, hiçbir mal güvenlikleri yok. Çünkü ne olduğunu bilmiyoruz. Hiç tanımadığın bir adamın arabasına biniyorsun. Plakasını bilmiyorsun. Ama taksiyi kullanan insanlar daha güvenli, daha rahat hizmet alır. Plakamız, durağımız belli. Güzergahımız belli. Yerimiz belli, yurdumuz belli. Araçlarımıza binen vatandaşlara yanlış yapma lüksümüz yok. Yaparsak da zaten bunun cezasını veririz. Antalya'da 8 bin TAG sürücüsünü kim denetliyor? Taşımacı esnafı olarak 3'te bire düşmüşüz. Bu da demek oluyor ki ciromuz yüzde 50 değili, 3'te bire düşmüş durumda" diye konuştu.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)-

 
FIBA U17 Dünya Kupası'nda Türkiye’nin rakipleri belli oldu
 
Yolcu otobüsü bariyerlere çarptı: 17 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez'e Gençlik İstihdam ve Staj Bürosu
AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, Zeytinlik Mahallesi sakinlerine ...
Serik 23'üncü başkanını seçecek
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 31 Mart'ta Serik Belediyesi'nin 23'üncü başkanı seçilecek.
Antalya'da oy kullanmaya engel yok
Antalya Muratpaşa Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler ...
 
Antalya'da kiraladığı evi estetik merkezine dönüştürmüş
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde yetkisiz botoks, estetik işlemi, dolgu, ...
Antalya sokaklarında bir manyak...
ANTALYA’da sokakta yürüyen kız çocuğuna, kimliği belirsiz kişi koşarak ...
Antalya'da kaçak parfüm operasyonu
ANTALYA'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, 2 bin 300 adet kaçak parfüm ele geçirildi.
 
'Kötü günde' de yanında olduğu eşine, böbreğiyle 'can' verdi
ANTALYA'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), ...
Manavgat'ta yakalandı
ANTALYA'da hakkında yağma ve iftira suçlarından 17 yıl 24 ay 39 gün hapis ...
Uysal: Belediyemiz sizin yönetim mekanizmanız
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meydankavağı Mahallesi’nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva