'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
22 Ekim 2011 Cumartesi - 00:49

Antalya Stadyumu 100'ncü Yıl'a yapalım dedi

Antalya'ya yapılması planlanan stadyum için düzenlenen toplantıda, katılımcıların doldurduğu tercih formunda, stadyum alanı olarak Yüzüncü Yıl, Dokuma ve Pil Fabrikası alanları belirlendi.

Antalya Stadyumu 100 ncü Yıl a yapalım dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Üç alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulması kararlaştırıldı. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) düzenlenen toplantıda, ''Yeni Antalya Stadyumu Değerlendirme Raporu''nun sunumu yapıldı. Toplantıya AK Parti Antalya milletvekilleri Vecdi Gönül, Gökçen Enç, Menderes Türel, Hüseyin Samani, Sadık Badak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Vali Yardımcıları Turan Eren, Ali Nazım Balcıoğlu, Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncoğlu, Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, Stadyum Proje Sorumlusu Orhan Refik Gorbon ile iş ve meslek odaları temsilcileri katıldı.

Toplantıda katılımcılara, 5 maddelik tercih formu dağıtılarak daha önce belirlenen 10 alandan 5'inin isminin stadyumun yapılacağı alan olarak sırasıyla yazılması istendi. AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, yaptığı konuşmada, Antalya'nın büyük bir spor kompleksine ihtiyacı olduğunu belirterek, stadyum için biraraya geldiklerini söyledi. Stadyum için 10 aday yer bulunduğunu kaydeden Gönül, ''Bu yerlerin yalnız spor endişesi ile seçilmesi elbette mümkün değil. Büyükşehir'in planlaması bakımından ve gelecekte Antalya'da alacağı yer itibariyle çok hassas bir karar. Gelecek nesiller belki sizin alacağınız kararı tenkit edecek, belki alkışlayacak. Gönülden temenni ediyorum ki bu alkışlanacak bir karar olur'' dedi. Gönül, stadyumun Antalya'nın sembolü olacağını ifade etti.

Stadyum için belirlenen 10 yer arasında Yüzüncü Yıl ile ilgili olumsuz bir duruma rastlamadıklarını bildiren Proje Sorumlusu Orhan Refik Gorbon, Dokuma ve Pil Fabrikası alanlarını da ''değerlendirilebilecek alanlar'' olarak sıraladı. 30 bin kişinin bir anda Yüzüncü Yıl'a gelmesinin maç günü sıkıntı yaratabileceğini, ancak o güne özel ulaşımda özel tedbirler alınabileceğini kaydeden Gorbon, ''Seyircilerin nereden kaçta geleceği istatistiksel olarak belirlenip ek otobüsler konabilir. Taraftar alanları adı altında belli başlı duraklar belirlenip seyircinin organize şekilde stada götürülmesi mümkün'' dedi.

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, stadyumun Antalya için anıt olmasının önemli olduğunu belirterek, ''Stadyum turizmin ihtiyaçlarını da karşılayabilir olmalı, büyük kongre merkezine ihtiyaç var. Diğer spor faaliyetlerinin de yapılabileceği potansiyele sahip olması lazım'' diye konuştu. Akıncıoğlu, stadyumun yer kararının bir an önce verilmesi gerektiğini söylerken, şöyle devam etti:

''Ortak akılda birleşmek için buradayız. Bu işi politik çekişmelerin odağından çıkarmamız, egodan çıkararak realist platformda görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzüncü Yıl alanının değeri ve ekonomik katkısını önemsiyorum. Burada ortaya çıkan rant, kimsenin cebine gitmeyecek. Eğer olursa Antalya kazanacak.''

''FİNANSMAN MODELLERİ ÜZERİNDE AYRICA ÇALIŞACAĞIZ''

AK Parti Milletvekili Menderes Türel, stadyumla ilgili önceliğin, nereye yapılacağına karar vermek olduğunu söyledi. Türel, finansman modelleri üzerinde ayrıca çalışacaklarını, bununla ilgili bakanlıkta da çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile karşılıklı görüştüklerini anlatan Türel, ''(Antalya'da ortak akılla nerede yapılacağı belirlenince finansman modelleri üzerinde çalışacağız) diyorlar'' dedi.

Toplantıda alınacak kararın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tavsiye niteliğinde bildirileceğini kaydeden Türel, ''Yapılan tercih formu sonuçlarını 5 tercih içinde ilk 3'ü sırasıyla yazıp bakanlığın takdirine sunalım. Bakanlık takdir hakkını kullansın. Arzumuz stadyumun en hızlı şekilde Antalya'ya kazandırılmasıdır'' diye konuştu.



''STADYUM KENDİ KENDİNİ FİNANSE EDEBİLSİN''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapılacak stadyumun güneş enerji sisteminden yararlanabilir, kendi kendini finanse edebilen bir model olabileceğini ifade etti. Akaydın, stadyumun başka faaliyetlerin kullanımına açılabilmesi için hareketli çim alanı oluşturabileceğini de belirtti. Akaydın, böyle bir toplantı düzenledikleri için AK Parti milletvekillerine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

''Bu işe hiçbir önyargı ile bakmamak lazım, ama imar tekniğinin kente kazanımlarının ne olabileceğini de tartışmak lazım. Bir AVM ile yapacaksanız bu işi, kentin birinci ikinci alanlarında AVM'ye ihtiyaç yok. Buna en başta esnaf odası başkanı karşı çıkar. Yap işlet devret modelini özel sektörü getirecek, ikinci bir konu var rezidans yapmak. Rezidans da Antalya'ya çok akılcı değil. Belli satın alma yeteneği olan insanlara deniz manzarası sunuyorsunuz, ama arkayı duvar gibi kapatıyorsunuz. Yap işlet devret modeline kesinlikle karşı değilim, ama kentin neresine yapılacağına göre karar vermek lazım. Ben birinci oyumu Aksu Çamköy'e kullanıyorum. Oradaki işgaller halledilebilir. İkinci en uygun yer, bu seçenekler içinde Yüzüncü Yıl olabilir.''

AK Parti Milletvekili Gökçen Enç, seçim döneminde esnafı dolaşırken AVM'lerin şehrin içinde olmaması konusunun gündeme geldiğini belirterek, ''Yer neresi olursa olsun AVM şeklinde tasarlanmasına karşıyım'' dedi.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani de, ''Antalya'nın en önemli gereksinimi olan stadyumu el birliğiyle yapacağız. Antalya için hayati olan böyle bir meseleyle ilgili sonradan tartışma olmaması için bu toplantıyı tertipledik'' diye konuştu.

TERCİH FORMU

Toplantıda davetliler, dağıtılan tercih formunu doldururken, toplantı sonunda yapılan sayımda stadyumun yapılacağı alan olarak 17 oyla Yüzüncü Yıl ilk sırada, Dokuma 6 oyla ikinci sırada, Pil Fabrikası alanı ise 5 oyla üçüncü sırada yer aldı. Yapılan oylama Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirilmek üzere tutanaklara geçirildi.
Menderes Türel, ''Yüzüncüyıl, Dokuma ve Pil Fabrikası alanı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirilecek. Değerlendirmeyi bakanlık yapacak'' dedi.


 

 
Antalyaspor 0- Galatasaray 0
 
Baba, 39 karısı ve 94 çocuğu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
B. Mentese 24 Ekim 2011 Pazartesi 08:15

Bu alan mahkemelik değil mi şu anda, Muratpaşa Belediyesi'nin tesislerini yıkarak boşaltmak zorunda kaldığı bölgeye nasıl stad yapılacak?

Yorumu oyla      4      3  
Serhat Simsek 22 Ekim 2011 Cumartesi 08:44

Hadi bakalım döndük mü başa? Neden başta kabul edilmedi bu alan? Neden karşı çıkıldı? Neden bu stad daha önce yapılmadı da 2010 DÜnya Basketbol Şampiyonası Kayseri'ye gitti diye sorulmaz mı Akaydın'a???

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor 0- Galatasaray 0
Antalyaspor evinde ağırladığı Galatasaray ile golsüz berabere kaldı. İşte, ...
Hentbolde Fransa'ya yenildik
AVRUPA Kadınlar Hentbol Şampiyonası Grup Eleme maçında Türkiye, deplasmanda ...
Antalya’da Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatı başlıyor
Antalya'da yarın başlayacak 12'nci Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatı'nın ...
 
Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren gözaltında
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri işadamı, Galatasaray'ın ...
KEPEZ BELEDİYESPOR- OYAK RENAULT: 3-1
TÜRKİYE Üçüncü Futbol Ligi İkinci Grup'ta Kepez Belediyespor, Oyak Renault'u 3-1 yendi.
TEKİROVA BELEDİYESPOR- DARICA GENÇLERBİRLİĞİ: 0-0
Tekirova Belediyespor evinde ağırladığı Darıca Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı.
 
Yarı finalistler belli oldu
Tekirova Belediyesi tarafından organize edilen bu yıl 9.’uncusu düzenlenen ...
Bayan Hentbol Milli Takımı'nın barbekü keyfi
HOLLANDA'da 2012'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını ...
Üsküdar 31 - Muratpaşa 30
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva