Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
8 Mayıs 2020 Cuma - 12:54

Antalya Tabip Odası Başkanı’ndan uyarılar

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, “Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilk 2 günde Antalya’ya 6000 aracın giriş yaptığı söyleniyor. Biz yönetenlerden çok daha endişeliyiz. Toplumun virüs ile temasını artıracak bu gelişmeler yeni hastalık olgularında artış yaratabilir” dedi.

Antalya Tabip Odası Başkanı’ndan uyarılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Prof. Dr. Nursel Şahin, bugün bir yazılı açıklama yaparak hem dünya, hem Türkiye ve Antalya açısından bir koronavirüs değerlendirmesi yaptı.

Şahin’in açıklaması şöyle:

“Covid-19 olguları dünyanın bir çok bölgesinde hem yeni olgu hem de ölüm sayılarında azalma göstermekte. Ülkemizde de hastanelere başvuru ve yatan hasta sayılarında azalma, iyileşen hasta sayılarında artış görülüyor. Ancak bütün bunlara rağmen corona virüs pandemisi hala ciddiyetini koruyor. Yani salgın henüz bitmedi ve önümüzdeki birkaç yıl Covid-19 olgularını görmeye devam edeceğiz. Üstelik yaşananlardan öğrendiğimiz önlemlerin erken kaldırıldığı durumlarda 2’nci dalganın gelmesi mümkün.

Alınan önlemlerin erken dönemde gevşetilmemesi gerektiği çeşitli bilim kurulu üyeleri ve uzmanlar tarafından ısrarla ifade edilse de önceliğin sermaye çevrelerinin baskısı ve ekonomide hareketlilik yaratma isteği yönünde olduğu anlaşılıyor. “Normalleşme adımları” bayram sonrasında atılsın uyarılarına kulak asılmadı.   

Sağlık bakanı Covid-19 ile mücadelede ikinci ve yeni bir döneme geçtiğimizi açıkladı. “Kontrollü sosyal hayat” adı verilmiş. 11 Mayıs’ta alışveriş merkezleri, kuaförler ve berberler açılacak. 4 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 7 ilde seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Futbol Federasyonu lig maçlarının oynanacağını açıkladı. Ardından Antalya Valiliği hafta sonu sokağa çıkma yasaklarını kaldırdıklarını duyurdu. YKS-LGS sınavları Haziran ayına çekildi, üniversiteler de bu dönemlerde açılabilir.    

Koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya’da mayıs sonu otellerin açılmaya başlayacağı ve buna ilişkin hazırlık yapıldığı belirtiliyor. Uçuşların, otellerin açılmasının ardından başlayacağı, önce iç turizm sonra dış turizmin kademeli olarak canlandırılması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen hijyen kurallarına uyan oteller ve tesisler “korona sertifikası” alabilecek ve turizm sezonunda bu sertifikayı alan oteller hizmet verebilecek. 

Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilk 2 günde Antalya’ya 6000 aracın giriş yaptığı söyleniyor. Antalya Valiliği hemen kısıtlaması olan illerden seyahat belgesi olmadan Antalya’ya giriş yapılamayacağını duyurdu. Muğla Belediye Başkanı gelmeyin çağrısı yaparken, Burdur Valiliği il dışından gelenlere 14 gün karantina uygulanacağını açıkladı.

Biz yönetenlerden çok daha endişeliyiz. Toplumun virüs ile temasını artıracak bu gelişmeler yeni hastalık olgularında artış yaratabilir. Kısıtlamaların kaldırılması için sağlıklı kararlar verebilmek için salgın sürecinin başından itibaren söylediğimiz şeffaf yönetime ve verilerin paylaşılmasına ihtiyaç var.

Sağlık Bakanlığı yeni olgu, test sonuçları ve ölümlerin bölgesel dağılımını, yaş ve cinsiyet gibi verileri kamuoyuyla paylaşmalıdır. Yeni enfeksiyonların önlenmesi için yaygın test yapılarak izolasyonun sağlanması gerekir. Antalya’da bugüne kadar yapılan toplam test sayısı 7-8 bin civarında. Test kapasitesi ve uygulamasının artırılması gerekir. Sağlık çalışanları düzenli olarak tarama testlerinden geçirilmelidir. Kişisel koruyucu ekipmanların temini halen yetersiz. Vatandaşların maskesiz sokağa çıkması yasaklanmışken halen nereden nasıl temin edileceği sorunları çözülebilmiş değil.

Bayram dönemindeki yaşanacak hareketlilik ve turizmin canlandırılması ile tatil ve eğlence aktivasyonlarının yaratacağı temas trafiği yeterince değerlendirilmiş midir?

Bütün bu işletmeler sertifika almış bile olsalar konaklama, yeme-içme, ulaşım, sağlık ve hijyen konusunda nasıl denetlenecekler?

Kısıtlamaların tedrici olarak kaldırılması, değerlendirmelerin yapılarak bir sonraki aşamanın belirlenmesi çok daha sağlıklı olmaz mıydı?

İkinci bir dalgaya ne kadar hazırlıklıyız?

Hastanelerimizin kapasitelerine ve sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına güvenerek hastalık artışını göze mi alıyoruz?

Dünya Sağlık Örgütü’nün normalleşme sürecinin başlatılması ve uygulanmasında nasıl bir yol izleneceği ile ilgili önerileri var. Bunların dikkate alınmasını istiyoruz.

Covid-19 ile mücadelede önlemlerin erken dönemde gevşetilmesinin yaratacağı sonuçları ayrıntılı bir şekilde tartışmalı ve telafisi mümkün olmayacak sonuçlardan kaçınmalıyız.

Fiziksel mesafeyi korumak, maske kullanmak, hijyen kurallarına ve “evde kal” çağrılarına uymaya özen göstermeye devam edelim.

Buradan özveriyle çalışan, her türlü özen ve dikkati gösteren meslektaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını kutluyor. Salgın döneminde kaybettiklerimizi saygıyla anıyoruz.

YAŞATMAK İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUZ.”

 
72 yaşında virüsü yendi, alkışlarla taburcu edildi
 
Avlanması yasak olan 1 ton 200 kilo inci kefali ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mine Ordun 18 Mayıs 2020 Pazartesi 22:51

Sayın doktorumuzun açıklamaları çok doğru Maalesef gerçekler acıdır İnşallah 2, dalga ile karşılaşmayız

Yorumu oyla      1      1  
Mukadder Kavas 17 Mayıs 2020 Pazar 09:29

Bizim fikrimizi hiç alan yok yöneticiler kendileri karar verir kendileri uyguluyorlar acaba biz dışarıdan gelen insanları istiyor muyuz bize ne faydası olacak. Tüm dünya 2. Dalga yaşamaya başladı kaldı ki Antalya daki bir bölge karantinaya alındı 10 dakika bakkala kadar çıkıyorum maske çenelerinin altında ya da kulaklarında takılı Birçok insana rast diyorum soran görevlilere maske hemen takılıyor gerçekten Türk insan olarak çok Saçmaladık biz hiçbir şekilde dışarıdan girişlere izin verilmemeli özellikle şu anda salgın yaşarken Tabii ki bunları bize sormuyorlar paylaşım için teşekkürler

Yorumu oyla      1      1  
Çiçek Akbaş 12 Mayıs 2020 Salı 16:21

Kesinlikle EVDE KAL çağrısına uyulması gerektiğine inanıyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Nurettin utku uncalı 9 Mayıs 2020 Cumartesi 20:19

Tab odamıza teşekkür ederim

Yorumu oyla      1      1  
Ali Kadri Kaşlı. 9 Mayıs 2020 Cumartesi 12:21

Zamansız ve çok büyük risk taşıyan alınmış karar.Sonucu inşallah ağır olmaz.

Yorumu oyla      1      1  
taş 9 Mayıs 2020 Cumartesi 08:58

Maalesef,önümüz yaz,sahillerde yazlıkları olanlar mecburen geldiler ama umarım patlama yapmaz.Keşke mayıs sonuna kadar Antalya'ya giriş çıkış uygulaması devam etseydi.Tabi birde işin ekonomik yönü var,sırtımızda yumurta küfesi taşımadığımız için bizler için yorum yapmak kolay.Karar vericiler her şeyi düşünmek zorundalar.Onların penceresinden bakıldığında da doğru karar.Burada önemli olan gelenlerin kurallara uyması,daha doğrusu hepimizin uyması gerekmektedir.Sayılar aşağı doğru gidiyor iyi olan bu,o nedenle yeni yaşam tarzına alışacağız,iyileştik diye bir şey yok.Aşı beklenecek,yada virüs mutasyona uğrayarak kendiliğinden zararsız hale gelecek.Ne diyorlar'EVDE KAL SAĞLIKLI KAL'

Yorumu oyla      1      1  
Mehmet 8 Mayıs 2020 Cuma 17:04

Proföser maaşını düzenli olarak alıyor onun için hava hoş gündelikçi ne yapsın

Yorumu oyla      1      1  
Solomon 8 Mayıs 2020 Cuma 15:47

Deprem olacak.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüsten bugün 57 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca: Test sayısı, yakında 1,5 milyona ulaşacak. Vaka sayısında ...
Koronavirüsten bugün 64 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı.
Demre'ye ikinci dahiliye uzmanı
DEMRE Devlet Hastanesi'ne, ikinci dahiliye uzmanı olarak atanan Osman Erhan Akcan görevine başladı.
 
Koronavirüsten bugün 59 kişiyi kaybettik
Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bin 52y'e ükseldi, toplam vaka 129 bin 491 oldu
Demre'ye çocuk hastalıkları uzmanı
DEMRE Devlet Hastanesi'ne çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı atandı.
Prof. Dr. Usta: Sıtma ilacı koronavirüse karşı etkili
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, ...
 
Koronavirüsten bugün 64 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı.
Cilt Lekelerine Karşı Nasıl Önlem Alınır?
Kadınların ciltleri konusunda savaştığı problemlerin başında cilt lekeleri ...
Koronavirüsün mikro RNA'ları incelenecek
ANTALYA Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Çocuk Kan ve Genetik Uzmanı Prof. ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva