Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
3 Ağustos 2023 Perşembe - 16:43

Antalya Teknokent'te faaliyet gösteren şirkete 1 milyon dolarlık yatırım

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Teknokent'te faaliyet gösteren yazılım şirketinin Yeni Nesil Yolcu Taşıma Yönetim Ekosistemi PickUpp Projesi'ne, Silikon Vadisi Girişim Sermayesi şirketlerinden Synapse Ventures tarafından 1 milyon dolar civarında yatırım desteği sağlandı.

Antalya Teknokent te faaliyet gösteren şirkete 1 milyon dolarlık yatırım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'te faaliyet gösteren, KOSGEB tarafından desteklenen, yazılım şirketine ait Yeni Nesil Yolcu Taşıma Yönetim Ekosistemi PickUpp Projesi, Silikon Vadisi Girişim Sermayesi şirketlerinden Synapse Ventures tarafından geliştirme programına dahil edildi. Antalya Teknokent'te düzenlenen ön yatırım izleme sonuç toplantısına Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, yazılım şirketi kurucuları Kayahan Dede ve Osman Saraydere, Synapse Ventures Doğu ve Ortadoğu İş Geliştirme Direktörü Ramazan Kutuk ve çok sayıda yazılımcı katıldı.

'ANTALYA, TEKNOLOJİ PLATFORMUNDA SÖZ SAHİBİ OLMAYA DEVAM EDİYOR'

Antalya Teknokent'te yapılan çalışmaları anlatan Genel Müdür Dr. İbrahim Yavuz, Antalya'da 2 genç girişimcinin hayata geçirdiği şirketin, dünya şirketlerinden biriyle anlaşma yaptığını aktardı. Antalya'da mental bir dönüşüm yaşandığını belirten Yavuz, “Öğrencinin öğrenci yıllarından başlayarak hayatını devam ettirdiği genç bir yapı hayal etmiştik. Bunun da hayata geçtiğini görmek bizi mutlu ediyor. Projeler uzun soluklu. Türkiye'nin en büyük tarım teknokentini kuruyoruz. Yine Expo 2016 arazisiyle ilgili yaptığımız bilişim ve teknoloji vadisi projesi alt yapı çalışmaları çok hızlı verimli bir verimli noktaya geldi. Artık Antalya her platformda olduğu gibi bu teknoloji platformunda da söz sahibi olmaya devam ediyor. Yazılım şirketinin yaptığı iş ortaklığı ve yatırım görüşmelerinde 1 milyon dolardan fazla bir ön yatırım yapılıyor ve devamının da geleceğini ümit ediyorum. PickUpp projesi yeni nesil yolcu taşıma yönetim ekosistemi olarak Antalya Teknokent Yönetim Kurulu'nda onayladığımız, desteklediğimiz bir proje. Bilişim sermayesi yatırım fonunun yatırılması konusunda desteklerimiz de var. Antalya Teknokent'e 23 firma dahil ettik. Şirketi kurmak değil, şirketi yaşatmak, şirketi yürütmek ve yurtdışına ihraç edebilir ürünler üretmek bence en önemlisi" dedi.

KOSGEB, ARGE VE İNOVASYONA DESTEK SAĞLIYOR

KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, yazılım şirketine destek verdiklerini anlattı. KOSGEB olarak ARGE ve inovasyonla alakalı şirketlere ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını belirten Erkış, “ARGE ve inovasyon bizim için çok kıymetli. 2023 yılı içerisinde ARGE ve inovasyon destek programını 1 milyon 100 bin TL'ye çıkardık. Bunun yanında çağrı esaslı çıktığımız Çağrı Arge İnovasyon Destek Programı paketlerini de 6 milyon TL'ye kadar kıymetli girişimcilerimize destek verdik. Bunun yanında istihdama destek olmak için 2022 yılında 83 bin kişinin ilk defa istihdama kavuşmasına katkı sağladık" diye konuştu.

'GLOBAL DÜŞÜN, YEREL HAREKET ET'

Şirketin kurucusu Kayahan Dede, şirketi kurarken global düşünerek yerel hareket etme misyonunu edindiklerini söyledi. Dede, “Eğer yerelden beslenen, Antalya'nın enerjisini, ruhunu, özelliklerini içeren bir şeyi bulabilirsek, globalde de karşılığının olabileceğini düşündük. O yüzden şehrin turizm ile ilişkisini, incelenmesi gereken bir nokta olarak belirledik. Bu yola çıktığımızda başta Antalya Teknokent ve KOSGEB olmak üzere tüm paydaşlar bize destek oldu. Turizm ekosisteminde verimliliği ve paydaşları bir araya getiren, sorunları pürüzleri ortadan kaldıracak bir yazılım, ara yüz yaratmaya çalışıyoruz. Bu aynı yıllar önce e-ticarette, bankacılık sisteminde olduğu gibi her şeyi kolaylaştıracak bir ekrana taşıyacak. Turizm işiyle ilgilenen yüzlerce tarafı çektiği faydalı bir yapı olacak. Bir turizm süper app olacak. Bir uygulamayla her şeyi yapabileceğiz. Artık ekosistem buna doğru gidiyor. Şirketimiz de Antalya'dan çıkıp küresel anlamda turizm ile ilgili turizm endüstrisine fayda sağlayacak, bütün tarafları bir araya getirecek. Bundan birkaç yıl sonra 'Made in Antalya' dediğimiz küresel bir marka tüm dünyada kullanılıyor olacak. Bizim sesimiz Amerika'dan duyuldu" dedi.

'DEĞER TUTARI 8-12 MİLYON DOLAR ARASINDA'

Synapse Ventures Doğu ve Ortadoğu İş Geliştirme Direktörü Ramazan Kutuk, çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Fikir aşamasında firmaların yatırım aldığını aktaran Kutuk, "Yazılım şirketi, ürünü ortaya çıkarmış hatta pazarda satışa geçmiş bir firma olduğu için bizim için dikkat çekici oldu. Türkiye turizm ekosistemine çok ciddi katkısı olabileceğini düşünüyoruz. Turizmin büyüdüğü sürece her şey iyi giderken bu tip çözümler çok aranmıyor. Ama pazarın doygunluğa ulaştığı aşamada artık başka şeyleri de yönetmeniz gerekiyor. Bunun için elinizde bir uygulama olması lazım. Turizm ekosisteminin de artık teknoloji kullanımını yüksek noktaya taşıması gerekiyor. Yazılım şirketi, projeyi iyi noktaya getirmiş. Yazılımın alt yapısı yatay ve dikey olarak çok ölçeklenebilir şekilde tasarlanmış. Bugün için Antalya turizm ekositemine bir çözüm üretebiliyormuş gibi gözükebilir ama biz bunun turizmde hatta başka sektörler de dahil çok farklı sektörlere ölçeklenebilir bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Amerika'ya taşırken de hedefimiz bu. Projenin ilk aşamasının uygulanma açısından Antalya'nın global bir değeri var. Çünkü Antalya bir turizm markası. Burada başarılı olmuş bir yazılımı globale taşımak bizim için daha kolay. 1 milyon dolar civarı bir yatırım planlıyoruz. Değer tutarı henüz netleşmedi ama onun da yaklaşık 8-12 milyon dolar arasında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI ANTALYA TEKNOKENT'TE FAALIYET GOSTEREN YAZILIM SIRKETININ YENI NESIL YOLCU TASIMA YONETIM EKOSISTEMI PICKUPP PROJESI'NE, SILIKON VADISI GIRISIM SERMAYESI SIRKETLERINDEN SYNAPSE VENTURES TARAFINDAN 1 MILYON DOLAR CIVARINDA YATIRIM DESTEGI SAGLANDI. PROJENIN ANTALYA'DAN CIKIP DUNYAYA ACILARAK BASTA TURIZM ENDUSTRISI OLMAK UZERE BIRCOK SEKTORE FAYDA SAGLANMASI AMACLANIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ANTALYA TEKNOKENT'TE FAALIYET GOSTEREN YAZILIM SIRKETININ YENI NESIL YOLCU TASIMA YONETIM EKOSISTEMI PICKUPP PROJESI'NE, SILIKON VADISI GIRISIM SERMAYESI SIRKETLERINDEN SYNAPSE VENTURES TARAFINDAN 1 MILYON DOLAR CIVARINDA YATIRIM DESTEGI SAGLANDI. (KAYAHAN DEDE) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ANTALYA TEKNOKENT'TE FAALIYET GOSTEREN YAZILIM SIRKETININ YENI NESIL YOLCU TASIMA YONETIM EKOSISTEMI PICKUPP PROJESI'NE, SILIKON VADISI GIRISIM SERMAYESI SIRKETLERINDEN SYNAPSE VENTURES TARAFINDAN 1 MILYON DOLAR CIVARINDA YATIRIM DESTEGI SAGLANDI. (RAMAZAN KUTUK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Morawiecki: Belarus’ta yaklaşık 4 bin Wagner askeri var
 
Genelkurmay Başkanı, Metin Gürak oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 'Her Bakıştan Karma' sergisi açıldı
ANTALYA'da 10 farklı ülkeden 35 sanatçının eserlerinin yeraldığı, 'Her ...
Antalya'da orman yangını
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin yangını söndürmek ...
Antalya'da pikniğe geldi, ırmakta boğuldu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde ailesiyle pikniğe gelen Murat Borak (58) ırmakta boğuldu.
 
Vali Yazıcı: Toplumumuzu her türlü bağımlılığa karşı koruyacağız
BAĞIMLILIKLA mücadele noktasında esnafın desteğinin önemine değinen Vali ...
Tütüncü’den çocuklara Antalya'da su oyun parkı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok sevdiği çocukları eğlenceli ...
Antalya'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde kontrolden çıkan minibüsün takla atarak ...
 
Antalya'da başpehlivanlardan Başkan Uysal'a ziyaret
ANTALYA Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CW Enerji Türkiye Yağlı ...
Antalya'da şampiyonun sergisi
Geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarı hikâyesine imza ...
Antalya'da jandarma 7/24 orman nöbetinde
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ilçe Jandarma Komutanlıkları, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva