Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
31 Ocak 2019 Perşembe - 13:29

Antalya Tüketiciler Birliği'nden 'ilaçta fırsatçılık' uyarısı

TÜKETİCİLER Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, ecza depolarının 20 Şubat'ta zam beklentisinden dolayı antibiyotik, ağrı kesici, analjezik, öksürük şurubu, tansiyon ve astım ilaçlarına 'yok' dediklerini iddia etti.

Antalya Tüketiciler Birliği nden  ilaçta fırsatçılık  uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, döviz kurundaki değişkenliğin ilaç fiyatlarına da zam olarak yansıyacağını söyledi. Zamlı fiyatların 20 Şubat'ta geçerli olacağını belirten Neşet Gündüz, bunun fırsatçılığı da beraberinde getirdiğini öne sürdü. Son iki haftada ilaç almak için eczaneye giden hastaların, stoklarda ilaç kalmaması nedeniyle, muadil (eşdeğer) ilaçlar aldığını ifade eden Neşet Gündüz, "En büyük sorun kanser ilaçlarının da bulunamıyor olması. Eczacılarımız, kendilerinin hasta ile karşı karşıya getirildiğini savunarak, bu durumdan kendilerinin de şikayetçi olduklarını ifade ediyor" dedi.

Ecza depolarının eczacıları, eczacıların ise vatandaşları geri çevirdiğine dikkat çeken Gündüz, "Tüketiciler Birliği olarak buna seyirci kalmayacağız. Vatandaşlarımız zaten sıkıntı içerisindeyken ikinci bir defa daha sıkıntı yaşamaları bizleri üzüyor. Adeta bir kartel oluşturulmuş. İvedilikle Rekabet Kurulu ve ilgili bakanlıkların bu fırsatçılığa 'dur' demeleri gerekiyor. Ayrıca bu uygulama hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığımızın politikalarına aykırıdır. Stokta ilaç varken, zam beklentisi nedeniyle eczacılara ilaç vermemek fırsatçılıktır. Bu nedenle de sıkı denetimlerle bunu yapanlara cezai yaptırım uygulanmalıdır. Yetkililer de bu fırsatçılık karşısında gerekli tedbirleri almalıdır. Konunun kamu sağlığı bakımından önem arz ettiği hususu göz önünde bulundurularak, azami hassasiyetin gösterilmesi şarttır" diye konuştu.

Eczacıların hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya geldiklerini sözlerine ekleyen Neşet Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eczacılar da bu durumdan şikayetçi. Depolara ilaç akışı büyük oranda kesilmiş durumda. Bu sorunun ana kaynağı, özellikle üretici firmaların ilaçları elinde tutarak piyasaya vermemesi ve bazı ticari depoların aldığı ilaçların kaydını girmeyerek eczanelere göndermemesidir. İlaç zammı haberlerinden sonra özellikle son 2 hafta içerisinde, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde hizmet veren eczanelerimizden bize gelen bildirimler doğrultusunda piyasaya sürümü yavaşlatılan ilaçlar arasında antibiyotikler, ağrı kesici ve analjezikler, öksürük şurupları, tansiyon ilaçları, astım ilaçları bulunmaktadır. Herhangi bir ilacı stok yaparak çalışma imkanı bulunmayan eczacılarımız da hastaları ne yazık ki 'Elimizde ilaç yok' diyerek elleri boş geri göndermek zorunda kalmaktadır. Ancak sonuçta ilacı hastaya ulaştıramayan eczacı olduğu için hastalarla eczacılarımız yine de karşı karşıya kalmaktadır. Oysa kamu hizmeti veren bir eczacının hastası ile cebi arasında tercih yapması söz konusu dahi olamaz."

Eczanelerin bu sorunun kaynağı olmadığını belirten Neşet Gündüz, "Stokçuluk ve fırsatcılık, mali, ceza ve ticari kanununa göre suç teşkil etmektedir. Bu tüketici şikayetlerimizi kamu kuruluşları ihbar kabul etmeli ve gereğini yapmalıdır. Tüketicilerimiz, Sağlık Bakanlığı, ticaret müdürlüklerine şikayette bulunmalıdır. Bu ayıplı hizmetin son bulmasını istiyoruz" dedi.

TUKETICILER BIRLIGI ANTALYA SUBE BASKANI NESET GUNDUZ (EN SOLDA), ECZA DEPOLARININ 20 SUBAT'TA ZAM BEKLENTISINDEN DOLAYI ANTIBIYOTIKLER, AGRI KESICILER, ANALJEZIKLER, OKSURUK SURUPLARI, TANSIYON VE ASTIM ILACLARINA 'YOK' DEDIKLERINI IDDIA ETTI. GUNDUZ, ECZANELERDEN VE TUKETICILERDEN BU KONUDA YOGUN SIKAYET ALDIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TUKETICILER BIRLIGI ANTALYA SUBE BASKANI NESET GUNDUZ (EN SAGDA), ECZA DEPOLARININ 20 SUBAT'TA ZAM BEKLENTISINDEN DOLAYI ANTIBIYOTIKLER, AGRI KESICILER, ANALJEZIKLER, OKSURUK SURUPLARI, TANSIYON VE ASTIM ILACLARINA 'YOK' DEDIKLERINI IDDIA ETTI. GUNDUZ, ECZANELERDEN VE TUKETICILERDEN BU KONUDA YOGUN SIKAYET ALDIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya Sinanoğlu Caddesi'ne asfalt
 
Antalya sahilinde define taraması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doktorlar diyaliz ya da nakil dedi, bütün aile gönüllü oldu
HAKKARİ'de, 37 yıldır böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören emekli ...
Hemşire adayları sağlık taramasında
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri, ...
Bedia Akartürk, hastaneye kaldırıldı
TÜRK Halk Müziği'nin duayen isimlerinden Bedia Akartürk, Bursa'da gribal ...
 
Prof. Dr. Oğuz Özyaral uyardı: Kışın hasta olduğunuzda dondurma yiyin
Dondurma hakkında doğru bilinen yanlışlar olduğunu dile getiren Halk Sağlığı ...
'Hastane yerine aile hekimi' çağrısı
ANTALYA İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya'da aile hekimi başına 3 bin ...
Burun spreyleri bağımlılık yapabilir
BURUN spreylerinin doktorlar tarafından önerildiği süre ve doz dışında ...
 
Antalya Büyükşehir'den 7 bin kişiye sağlık hizmeti
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik yoksunluk içindeki yatalak, ...
Antalyalı Sonat Emre için kritik süreç
ANTALYA'da 10 yaşından beri tedavi gören Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) ...
Antalyalı doktor yaşamını yitirdi
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva