Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
5 Ekim 2021 Salı - 15:20

Antalya Valiliği'ne; 'Ders saatleri 30 dakika olsun'

ANTALYA'da eğitim sendikalarının bazıları hem Milli Eğitim Bakanlığı'na, hem de şube olarak Antalya Valiliği'ne yazılı ve sözlü olarak başvurdu, şu an 40- 50 dakika olarak işlenen ders saatlerinin, pandemi içerikli riskler nedeniyle 30-35 dakika gibi sürelere indirilmesi talebinde bulundu.

Antalya Valiliği ne;  Ders saatleri 30 dakika olsun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 6 Eylül'de tüm okullarda tam zamanlı eğitim-öğretime başladıktan sonra bazı illerde ve Antalya'da da bazı okullarda kalabalık sınıflarda 40 dakika olan ders süreleri 30 dakika olarak uygulayan okullar oldu. Çoğunluk ise normal ders saatleri uygulamasını devam ettirdiği süreçte, eğitim sendikalarından ders saatlerinin kısaltılmasına yönelik talepler geldi.

VALİLİĞE YAZILI BAŞVURU

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanlığı, Antalya Valiliği'ne yaptığı başvuruda, okul öncesinde 50 dakika, ilkokul, ortaokul ve liselerde 40 dakika olan ders sürelerinin en fazla 30 dakika yapılmasını talep etti. Pandemi riski sebepli başvuruda, tam gün eğitim yapan kurumlarda en az 40 dakika olan öğle arasının da teneffüs şeklinde 10- 20 dakika olarak düzenlenmesi de istenerek, kalabalık ve yoğun ortamlarda öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarının uzun süre riske maruz kalmamaları, salgın sürecinde eğitimin kesintiye uğramaması için önemli olduğu vurgulandı.

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk, ders saatlerinin kısaltılması taleplerinin çocukları eve erken göndermek ve mesaiden kaçmak amaçlı olmadığını belirterek, “Ders saatlerinden alınan sürenin teneffüslere eklenmesi ve 10 dakikadan 20 dakikaya çıkartılmasını istiyoruz. O esnada da hem sınıflar havalandırılabilir hem de öğrencilerimiz bahçede temiz hava alabilir. Hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz 40 dakika boyunca maske takmaktan çok zorlanıyor" dedi.

OKUL ÖNCESİ TALEBİ

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanlığı ise sadece okul öncesinde 50 dakika olan ders süresinin 35-40 dakika gibi sürelere indirilmesi yönünde bir talepte bulundu. Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, okul öncesinde teneffüs olmadığı için pandemi koşulları nedeniyle ders saatinin azaltılması yönünde sözlü talepte bulunduklarını belirterek, “Ders saatleri 50 dakika ve hiç teneffüs yok. Süresiz 300 dakika, yani 6 saat bir öğretmen ve öğrenciler içeride kalıyor. 35- 40 dakika gibi bir miktar kısaltılmasını talep ettik. Diğer kademelerle ilgili zaten süreçte dezenfektan, maske, sosyal mesafe uygulanıyor ve bu kurallar artırılarak ve öğretilerek bu şekilde devam edilebilir" diye konuştu.

'TÜM DERSLER 30 DAKİKA OLSUN'

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise sendika genel merkezi olarak ders saatlerinin kısaltılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını açıkladı. Sönmez, vaka sayılarındaki artış, kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte sınıfları havalandırmanın zor olacağı gibi nedenlerle Türkiye genelinde tüm okullarda ders saatlerinin 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülmesini istediklerini kaydetti. Sönmez, ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesi talebine ilişkin, 40 dakika boyunca bir öğretmenin maskeli ders anlatımı nedeniyle zorluk yaşadığı, aynı şekilde öğrencilerin de zorlandığı gerekçelerini gösterdi.

'SAĞLIKLI EĞİTİM İSTİYORUZ'

Eğitim İş Sendikası da genel merkez düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu. Türkiye genelinde pandemi nedeniyle tüm okullarda ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi yönünde başvuruda bulunduklarını belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “40 dakika boyunca hem öğretmen hem de öğrencilerimiz açısından maskeli olmaktan dolayı bazı zorluklar yaşanıyor. Ayrıca sınıf sayıları kalabalık ve sosyal mesafenin uygun olmaması gibi gerekçelerle de ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesini talep ettik. Eğitim İş olarak 'Sağlıklı Eğitim İstiyoruz' diyerek bir eylem başlattık ve Perşembe ve Cuma günleri ders saatlerinin 30 dakika olması için derslere kokart takarak gireceğiz" dedi. 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 
Tarihi Kaleiçi tuvallerde
 
Burdur'da çalınan 3 motosiklet bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eda Toprak 7 Ekim 2021 Perşembe 07:47

Okul öncesi öğretmeniyim. Kesinlikle katılıyorum, ders saatleri kısaltılmalı, şuanda sınıfım da 6 tane öğrencim hasta. Bizler risk altındayız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Kaleiçi tuvallerde
ANTALYALI ressam Mustafa Pişkin, 'Dalga' serisinden sonra Antalya'nın ...
Kumluca'da diş hastanesi uzun aradan sonra hizmete başlıyor
KUMLUCA'da Covid-19 salgınıyla daha etkin mücadele edebilmek adına Sağlık ...
Kiralık otomobilde 2 tabanca ele geçirildi
ANTALYA'da bir araç kiralama firması tarafından kiraya verilen otomobilin ...
 
Senfoni sezonu başlıyor
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), 2021-2022 sezonunu özel bir konserle açıyor.
Otel odasında sır ölüm
ANTALYA'da Kadir Algür (27), kaldığı otel odasında ölü bulundu. Algür'ün ...
Çatıda korkutan yangın
ANTALYA'da bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesi ...
 
Akdeniz foku ve caretta caretta yat limanında birlikte görüntülendi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yavru Akdeniz foku ile caretta caretta, yat ...
Çöpten çıkardığı Türk Bayrağı'nı evinin balkonuna astı
KONYAALTI Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çöpten çıkardığı ...
Antalya'da 2 ayrı kazada, 2 kişi yaşamını yitirdi
ANTALYA'da meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva