4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
16 Eylül 2014 Salı - 09:44

Antalya Valisi Muammer Türker kim?

Antalya'ya vali olarak atanan Muammer Türker kim?.. İşte size iki portre;

Antalya Valisi Muammer Türker kim?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1963 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. 1987’de Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. 1988’de bir yıl süreyle İngiltere’nin Bournemouth kentinde İngilizce eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine inceleme programına devam etti. 1990-1992 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı.
 
Sırasıyla Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü ve daire başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı yaptı.
2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi sırasında ulaştırma, telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. Avrupa Birliği ile yürütülen tarama sürecinde “Ulaştırma Politikası” ve “Trans-Avrupa Şebekeleri” fasıllarının koordinatörlüğünü yaptı. Ayrıca Türk Telekom ve Türksat şirketlerinin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu.
 
2006 2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş olup, 5 Ocak 2009 tarihinden itibaren Hakkari Valisi olarak görev yapıyordu.
 
Çok iyi derecede İngilizce bilen Muammer Türker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

EXETER'DEN GEÇTİ

Ulusal Kanal’da yer alan habere göre ise Vali Muammer Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi İngiltere'de eğitim gördü. Hem de Gül ile aynı okulda. Türker, Exeter Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptı. Exeter Üniversitesi, özellikle İslam ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerin tercih ettikleri bir okul. İslam ülkelerinde çeşitli düzeyde yöneticilerin bu üniversiteden doktora veya yüksek lisans yapmış olması dikkat çekiyor.

GÜVENLİK İŞLERİ: BAŞBAKANLIK KOZMİK BÜROSU

Muammer Türker, 2006-2009 yıllarında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, daha önce bir Daire Başkanlığı'yken "Jandarma Genel Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün istihbarat birimleri arasında koordinasyonu sağlamak üzere" Genel Müdürlüğe dönüştürüldü. Kurum'un ilk genel müdürü Türker oldu. Genel Müdürlük Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun sekretaryası görevini de üstlendi. Genel Müdürlük, o dönemde yapısı değiştirilen MGK'nın bazı görevlerini üstlendi. Bunların içinde en önemlisi ise psikolojik savaş. Bu ve diğer görevlerle birlikte Başbakanlığın kozmik bürosu haline getirilen Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün "terörle mücadele" adı altında başta Ergenekon tertibi olmak üzere çeşitli tertiplerde rol aldığı belirtiliyor.

SES KAYDI'NDAKİ "DEĞERLİ" YÖNETİCİLER
Türker, 2009 başında Hakkâri Valiliği'ne atandı. Atanma tarihi Hükümet'in Kürt açılımına denk düşüyor. O dönemde özellikle Emniyet atamalarında da F tipi oldukları tescilli bazı görevlilerin Güneydoğu ve Doğu illerine gönderildi. Bu durum, akıllara geçen yıl ortaya çıkan Başbakanlık-PKK görüşmelerindeki bir bölümü getirdi. Görüşmeyi Başbakan adına yaptığını açıklayan dönemin Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı, bugünün MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bölgeye atanan vali ve emniyet müdürlerinin özel olarak seçildiğini ima eden ifadeler kullanmıştı.

Söz konusu bölüm şöyle:
"Geliştirilen bir özgürlük alanı açıldı. Bu açılan özgürlük alanı içerisinde örgütün alt birimleri eski alışkanlıklarından hareketle daha fazla mevzi kazanalım daha fazla örgütlenelim mantığı içerisinde. Bir noktaya kadar hani tolare edebiliyorsunuz çünkü dediğim gibi alandaki valiler, emniyet müdürleri bu noktada gerçekten çok değerli insanlar. Yani şu anda sizi bilmiyorum spesifik olarak isim vererek şikayet edebileceğiniz şu adam düşmandır bu adam şeydir".
Türker, 21 Ocak 2012'de Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Başkanı sıfatıyla Irak'ın kuzeyindeki Kukla Devlet yönetimiyle görüşmeler için üç gün Erbil'e gitmişti. Türker, bu ziyaretinde Irak merkezi yönetiminden bağımsız olarak Barzani yönetimiyle Irak'a iki yeni sınır kapısını görüşmüştü.
 
 
 

 
Antalya valisi müşteşar oldu
 
Antalya'ya yağmur geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksu'da kantin denetimi
ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde okulların açılmasıyla birlikte zabıta ekipleri ...
Muratpaşa'da 22 bölgede yetişkinlere spor
MURATPAŞA Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından 22 farklı bölgede ücretsiz ...
Aspendos'a attila geliyor
TARİHİ Aspendos Tiyatrosu'nda bu yıl 21'ncisi gerçekleşen 'Uluslar arası ...
 
Mum ışığında beyaz gece
DÜNYADA ilk kez 1980 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te başlatılan ve ...
AÜ'de uluslararasi ilişkiler toplantısı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO), Koordinatör ...
Kaş'ta orman yangını
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde iki ayrı noktada orman yangını çıktı. Her iki ...
 
O haberi nikah salonunda aldı
Antalya'da dayak yediği polisin 3 yıl yerine 18 yılla yargılanacağını ...
Alanya'da cinayet
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde alacak- borç anlaşmazlığı yüzünden iki kişinin ...
Yılın düğünü
ANTALYA'da otel zincirleri bulunan turizmci iki aile, düğün mutluluğu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva