Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
16 Kasım 2018 Cuma - 09:47

Antalya 'Yola devam' edilecek başkanlar listesinde var mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devlet işlerine ara vererek üzerinde çalıştığı belediye başkan adayları listesinin, önceki yerel seçimlerden farklı olarak parti teşkilatında ‘deprem etkisi’ yaratacağı kaydediliyor.

Antalya  Yola devam  edilecek başkanlar listesinde var mı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erdoğan, Fransa ziyaretinden döndüğünden beri yerel seçimde aday gösterilecek isimler üzerinde yoğun bir mesai yürütüyor. Adaylık başvuruları cuma günü bitecek olan AKP’de, pazar günü tüm teşkilatlarda internet üzerinden eğilim yoklaması yapılacak. Parti kulislerinde il ve ilçelerde aday olacak isimlerle ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor:

Büyük değişim: Anketlerde bir süreden beri AKP’li mevcut belediye başkanlarından memnun olunmadığı, değişim istendiği sonucu çıktığı söyleniyordu. Önceki yerel seçimlerden farklı olarak 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimde mevcut 48 belediye başkanının büyük bölümü yeniden aday gösterilmeyecek. 10 kadar belediye başkanıyla yola devam, gerisinde ise yeni isimlerin tercih edilmesi eğilimi yüksek. Devam edecek büyükşehirler arasında  arasında Gaziantep, Konya ve Antalya sayılıyor.

Özhaseki-Gökçek el ele: MHP’nin adını gündeme getirdiği eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sık sık Ankara’da iki parti arasında ittifak olması gerektiği yönündeki mesajlarına dikkat çekilerek, ortak adaylık istediği söyleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Gökçek’in, Ankara adaylığına kesin gözüyle bakılan Mehmet Özhaseki ile birlikte çalıştığı, hatta Ankara’nın ilçe adaylarının belirlenmesinde etkili olacağı kaydediliyor.

Bursa, Balıkesir ve Ordu’da anket: Adıyaman ve Kilis belediye başkanlarının durumunun ortada olduğu, ‘metal yorgunluğu’ gerekçesiyle belediye başkanlarının istifa ettirildiği Bursa, Balıkesir ve Ordu’da karar verilemediği, anketler yapılacağı kaydediliyor. Sivas için Adalet Bakan Yardımcısı Hilmi Bilgin’in adı geçiyor. Erdoğan’ın memleketi Rize’de de yeni bir isimle yola devam edileceği kaydediliyor.

Muhalefetin elinde olan iller: MHP’nin elinde olan Manisa’da eski milletvekili Selçuk Özdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Akhisar Spor Kulubü Başkanı Hüseyin Eryüksel; Mersin’de eski milletvekili Ali Er’in adı geçiyor. CHP’nin elinde olan Aydın’da eski ANAP’lı bakan Cengiz Altınkaya, milletvekili Mustafa Savaş ve eski milletvekili Recai Berber’in adı konuşuluyor. Meclis’teki çoğunluk sıkıntısı nedeniyle Savaş’ın şansının az olduğu dile getiriliyor. HDP’li belediye başkanının görevden alınarak kayyım atanan Diyarbakır’a ise Nihat Hatipoğlu’nun aday gösterilebileceği belirtiliyor.

Tuna, Keçiören’e Tiryaki, Yenimahalle’ye: Gökçek’in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Tuna’nın Keçiören’e, 3 dönemdir Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Veysel Tiryaki’nin CHP’nin elinde olan Yenimahalle’ye kaydırılabileceği konuşuluyor.

İstanbul’ için özel çalışma: Erdoğan’ın, İstanbul’un ilçeleri için özel çalışma yaptığı, Kadir Topbaş’ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mevlüt Uysal’ın yeniden Başakşehir’den aday yapılabileceği belirtiliyor.

İzmir sorunsalı

İzmir için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in adı bir süredir ağırlıklı olarak dile getiriliyordu. Özgener’in adının öne geçtiği, hatta AKP’li milletvekillerince verilen ve aday olan oda başkanlarının seçilememesi durumunda eski görevine geri dönebilmesini öngören yasa önerisinin adaylığını güçlendirdiği kaydediliyor. Özgener’in adaylığı istediği, ancak ailesinin direndiği konuşuluyor.

(Cumhuriyet/Emine Kaplan)

Etiketler:
 
Ve Antalya'da kar...
 
Yeni Burdurspor kadın takımı iddialı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 29 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Haziran 2020 Çarşamba 07:52

Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. But think about if you added some great images or videos to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with pics and clips, this site could definitely be one of the greatest in its niche. Terrific blog! http://www.megafon.net

Yorumu oyla      1      1  
2 Haziran 2020 Salı 22:54

Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it ;) I will revisit yet again since i have book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others. www.kellyandbuzz.sakura.ne.jp

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, yeniden aday göstereceği başkanları aramaya başladı
Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ...
İşte Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin detayları
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ...
İşte CHP'nin 140 belediye başkan adayı
CHP'nin 140 belediye bakan adayı daha belli oldu. Burdur, Antalya Manavgat ...
 
Yusuf Üras MHP rozetini taktı
ESKİ Tekirova Belediyesi ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, MHP rozeti takarak, parti üyesi oldu.
'Suriyeliler siyasi örgütlenme içindeler'
CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, Güneydoğu'da yaşayan Suriyeliler ...
Ak Partili Yusuf Mecek İyi Parti'ye transfer oldu
Serik İlçesi'ne bağlı Belek'te belde belediye başkanlığı görevinde bulunan ...
 
Ak Partili kadınlardan Kızılay'a battaniye
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Ak Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ...
CHP'de rotasyon formülü nasıl işleyecek
CHP içinde büyükşehir belediyelerinde oy oranlarını artırmak amacıyla ...
MHP'nin Ak Parti'den ilk transferi Antalya'dan bir başkan...
MHP, yerel ittifakı bozduğu Ak Parti’den ilk resmi transferini yapıyor. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva