Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
22 Eylül 2015 Salı - 16:41

Antalya bayrama hazır, işte önlemler

BATI Akdeniz Bölgesi'ndeki illerde vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmesi için gerekli önlemler alındı. Antalya'da resmi plakalı kırmızı otobüsler, ANTRAY ve nostalji tramvayı, bayram süresince ücretsiz hizmet verecek.

Antalya bayrama hazır, işte önlemler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Alanya ve Fethiye başta olmak üzere Akdeniz'de Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı ve önlemler alındı. Antalya'da jandarma ve polis, huzurlu bir bayram geçirilmesi için asayiş tedbirlerini alırken, huzur operasyonları da aralıksız sürüyor.

İLLERDE ÖNLEMLER

Havalimanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve karayolları üzerindeki trafik ekiplerinin sayısı artırıldı. Bayram için Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur valilikleri de tedbirler aldı. Her 3 ilde zabıta ekipleri, bayram süresince denetimlerini sürdürecek. Cenaze ve itfaiye hizmetleri de bayram süresince aralıksız verilecek.

KURBAN KESİM YERLERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin rahat ve huzurlu bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı'nda, Bayramın 1'inci ve 2'nci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek. Bununla birlikte Kurban Bayramı'nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanması ve kontrol altına alınması için 'Hayvan Yakalama Timi', bayram süresince görev yapacak. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne uyarı, şikayet ve kaçan kurbanlıkların yakalanması taleplerini 'Alo Zabıta 153' ve '249 50 70'i arayarak bildirebilecek. 

MURATPAŞA'DA KESİM YERLERİ

Muratpaşa Belediyesi ise Cumhuriyet, Yenigün- Konuksever, Kızıltoprak, Çağlayan, Konuksever mahalleri kapalı Pazar alanlarını kurban kesim yeri olarak belirledi. Belirlenen alanlarda Belediyenin kesim elemanları görev alacak. Muratpaşa'da ilçe sakinlerini bayram süresince uyarı ve şikayetlerini, '444 80 07' numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi'ne iletebilecek. 

KEPEZ'DE KESİM YERLERİ

Kepez Belediyesi'nde ise Zafer, Yenidoğan, Varsak- Karşıyaka, Varsak- Ayanoğlu ve Teomanpaşa mahallerindeki pazar alanlarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 sokak adaklık kesim yeri kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

Konyaaltı Belediyesi ise Liman, Siteler, Pınarbaşı mahalleri kapalı Pazar yerlerini küçükbaş kurbanlıklar için kesim yeri olarak belirledi. Büyükbaş kurbanlıklarını kesiminin sadece Altınkum Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde yapılacağı ilçede belediyenin belirlediği alanlarda 35 kasap vatandaşların kurbanlarını ücretsiz olarak kesecek.

Belediyelerin belirlediği alanlar dışında halka açık yerlerde, yol kenarlarında, parklarda, refüjlerde, kaldırımda bir ağaca takılan çengelin üzerinde kurban kesenlerle, kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezasıyla cezalandırılacak. 

KIRMIZI OTOBÜS, ANTRAY VE NOSTALJİ TRAMVAYI ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği resmi plakalı kırmızı otobüsler, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren ANTRAY ile müze ve eski mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak. Ücretsiz ulaşım 24 Eylül Perşembe saat 06.00'da başlayacak, 27 Eylül Pazar gece 24.00'da sona erecek. Öte yandan vatandaşlar ulaşımla ilgili yaşadığı her türlü sıkıntı ve sorunlar için Ulaşım Çağrı Merkezi 444 37 08 numaralı telefonu arayabilecek.

ASAT'TA NÖBETÇİ EKİP 

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı nöbetçi ekip bulunduracak. Herhangi bir arıza durumunda vatandaşların ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat aranabilecek.

MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ HAZIR

Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda 16 din görevlisi vatandaşlara mezarlık ziyaretlerinde yardımcı olacak. 

İTFAİYE GÖREV BAŞINDA

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 41 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve Kaleiçi ekibi, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İTFAİYE 112 numaralı telefona bildirebilecek.


Bayram Namazı Vakitleri
 ANTALYA: 07.24
ALANYA: 07.19
MANAVGAT: 07.21
KEMER: 07.25
KUMLUCA: 07.26
KAŞ: 07.28
BURDUR: 07.26
BUCAK: 07.25
ISPARTA: 07.25
YALVAÇ: 07.23
FETHİYE: 07.31

DHA

 
Ters yöne giren otomobil, kamyon ile çarpıştı: 1 ölü
 
Kum heykeller dimdik ayakta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ters yöne giren otomobil, kamyon ile çarpıştı: 1 ölü
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde otomobiliyle ters yöne girerek kamyonla ...
Serik Emniyet Müdürü Akkuş göreve başladı
ANTALYA'nın Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ozan Akkuş, görevine başladı.
Demircan toprağa verildi
Kalp nakli olduktan 3 gün sonra yaşamını yitiren Prof. Dr. Abit Demircan, ...
 
Türel'den bayram mesajı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı:
Ondan gözlerinizi...
Mehmet Nuri Ildız yazdı
Antalya fuarları yurtdışına açılıyor
ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.'nin (ANFAŞ) Türkiye'de 18 ilde ...
 
Muratpaşa'dan tapuya vezne
MELTEM Mahallesi'ndeki Tapu Kadasro Müdürlüğü bahçesine Muratpaşa Belediyesi ...
Akdeniz'de bayram havası
KURBAN Bayramı boyunca Antalya, Afyon, Burdur ve Isparta'da yağmur beklenmezken, ...
Antalya'da hayvan pazarı su altında
ANTALYA'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle kurbanlık ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva