4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
11 Kasım 2014 Salı - 09:59

Antalya bölge adliye mahkemesi için geri sayım

ANTALYA Burdur ve Isparta illerine hizmet verecek Antalya Bölge Adliye Mahkemesi binasının çalışmaları hızla sürüyor.

Antalya bölge adliye mahkemesi için geri sayım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

74 bin metrekarelik inşaat alanına sahip binanın yapımı tamamlanıncaya kadar, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi olarak hizmet verecek eski adliye binası da kapsamlı bir tadilattan geçirildi.
 
 Adalet mekanizmasının daha adil ve etkin çalışmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde kurulmasına karar verilen 15 Bölge Adliye Mahkemesi için çalışmalara hız verildi. Antalya Burdur ve Isparta illerine hizmet verecek olan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi için ise mevcut Adliye binasının yanına yeni bina inşa ediliyor. 74 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bu binanın yapımı tamamlanıncaya kadar bölge adliye mahkemesi olarak kullanılmak üzere eski adliye binası da kapsamlı bir tadilattan geçirildi.
 
 TÜRKİYE GENELİNDE 15
 
 Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, bölge adliye mahkemelerinin kurulmasıyla ilgili yasanın 2005 yılında çıktığını hatırlattı. Türkiye genelinde 81 ile hizmet vermek üzere 15 bölge adliye mahkemesinin kurulduğunu aktaran Başsavcı Rıza Can, "Bütün hepsi için hazırlıklar sürüyor. Bazı bölge adliye mahkemelerinin binası var, bazılarının bina inşaatı devam ediyor. Bazıları ise kiralık bir binada ya da bir başka resmi kurumun binasında faaliyete geçecekler. Sonra kendi binalarına geçecekler. Bütün bu çalışmalar tamamlanınca hepsi de eş zamanlı olarak hizmete girecek. 2015 yılı sonuna kadar 15 bölge adliye mahkemesinin tamamının kendi inşaatı bitmiş olacak" dedi.
 
 HEM TADİLAT, HEM DE YENİ BİNA İNŞAATI
 
 Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nin, İl Jandarma Komutanlığı ile mevcut Antalya Adliyesi arasında yer alan Karayollarına ait eski araç muayene istasyonunun bulunduğu alanda bina inşaatına başlandığını bildiren Başsavcı Rıza Can, "Bu binanın inşaatı muhtemelen 2015 yılının sonuna kadar bitmiş olacak. Atama olursa, bu bina tamamlanıncaya kadar eski adliye binasında faaliyete geçecek. Bunun için eski adliye binasında da şu anda tadilat yapılıyor. Eski adliye binasındaki tadilatın 15- 20 gün içinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Çok kapsamlı bir tadilat yapıldı. Yüksek Kurul atama yaparsa, mahkemeyi faaliyete geçirirse, eski adliye binasında bölge adliye mahkemeleri hizmet vermeye başlayacak. Sonra şu anda inşaatı devam eden asıl binamız olan binaya geçeceğiz" diye konuştu.
 
 Eski adliye binasının bir süre Emniyet Müdürlüğü tarafından da kullanıldığını belirten Başsavcı Rıza Can, "Onların yaptıkları düzenleme bize bir katkısı sağlamadı. Aksine maliyeti artırdı. Çünkü yapılan düzenleme bizim ihtiyaçlarımıza uygun değildi. Bu nedenle yapılan yerler tamamıyla kırıldı. Yeni baştan yapılıyor. Maalesef maliyetleri artırdı. Çatıdan, alttaki yağmur suyu tahliye kanallarına kadar elden geçirildi" dedi.
 
 BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ DURUŞMALI YAPILACAK
 
 Bölge Adliye mahkemelerinin göreviyle ilgili de bilgi veren Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, "Bu mahkemelerin diğer adı İstinaf mahkemeleri. Tüm Avrupa ülkelerinin hemen hemen tamamında İstinaf mahkemeleri var. Hatta Ortadoğu ülkelerinin bazılarında da var. Bu mahkemeler, ara mahkeme anlamına geliyor. Daha güvenilir, daha etkin bir adalet anlayışını amaçlayan bu mahkemeler ilk derece mahkemelerin üstünde, Yargıtay'ın altında. Yargıtay'ın içtihat mahkemesi görevi görmesi lazım. Temel esprisi budur. Eğer bu mahkemeler faaliyete geçerse, ilk derece mahkemelerin verdiği kararların yüzde 85-90'ının bu mahkemelerde neticeleneceği tahmin ediliyor. Yani yüzde 10- 15'inin Yargıtay'a geçebileceği öngörülüyor" dedi.
 
 Yargıtay'ın birçok davayı duruşmasız karara bağladığına da dikkat çeken Başsavcı Rıza Can, "Duruşmalı yaptıkları da var. Ama bölge adliye mahkemelerinde ise ilk derece mahkemelerde olduğu gibi bütün davalar duruşmalı yapılacak" diye konuştu.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)-
ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI BASSAVCISI RIZA CAN, INSAATI DEVAM EDEN MAHKEME BINASI TAMAMLANINCAYA KADAR ESKI ADLIYE BINASINDA HIZMET VEREVCEKLERINI SOYLEDI. BURADA DA KAPSAMLI BIR TADILAT YAPILDIGINI ANLATAN RIZA CAN, BOLGE ADLIYE MAHKEMELERININ ES ZAMANLI OLARAK SIYASI IRADENIN VERDIGI TALIMATLA HIZMETE GIRECEGINI ACIKLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA) 

 
Kültürel miras araştırmaları devam ediyor
 
Polis ve zabıtadan dilenci operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürel miras araştırmaları devam ediyor
ANTALYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Somut Olmayan Kültürel ...
Gençler ulu önder için yürüdü
TÜRKİYE Gençler Birliği (TGB) üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ...
Manavgat koordinatörlüğü'nden aşure ikramı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörlüğü tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.
 
Manavgat kültür merkezi 14 kasım'da açılacak
MANAVGAT Belediyesi tarafından yaptırılan ve sel felaketi nedeniyle açılışı ...
Gökhan demirkol trafik kazası davasından da aranıyormuş
OYUNCU Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan ...
TGB'li gençler Atatürk için yürüdü
TÜRKİYE Gençler Birliği (TGB) üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün ...
 
Bir turist öldü, biri kayıp
ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde tatil yapan 2 Alman turist, dün yüzmek ...
Günseli Akaydın trafik kazası geçirdi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli ...
Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı için taslak bütçesi 75 milyon ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva