Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
18 Kasım 2014 Salı - 13:12

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tarım arazisi imara açıldı

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, kentte Batı Çevre Yolu'nun Karaman ve Çandır çayları arasındaki 116 dönümlük bölümü için 1600 dönümlük tarım arazisinin imara açılmasına tepki gösterdi, "Evet yol için tarım arazisi de imara açılsın, ama bu kadar da olmaz yani" dedi.

Antalya da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tarım arazisi imara açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da Batı Çevre Yolu, Kepezüstü'ndeki Korkuteli kavşağından, Konyaaltı Liman Mahallesi'ndeki sahil yoluna uzanan 15 kilometrelik mesafeyi içeriyor. Yolun açılabilmesi içinse Çandır ile Karaman çayları arasındaki özel mülkiyet sorununun çözümü gerekiyor. İMO Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz kamulaştırma bedeli ödemeden yolun açılmasını sağlamak amacıyla bu bölgedeki tarım arazilerinin imara açılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçen 12 Kasım'da kabul edilen imar planına tepki gösterdi.
 
KENTTE SORUNLARA YOLAÇAR
 
Cem Oğuz, "Genişliği 60 metre olan bu yol, açılmak zorunda. Çünkü bu yol kent içi trafiği çok rahatlatacak. Ama bugüne kadar herkes yolu açmak yerine, açmamak için çaba sarfetti. Yolun 1800 metrelik kısmı dışındaki çalışmalarda sıkıntı kalmadı. 1800 metrelik kısmın açılabilmesi için yaklaşık 116 bin metrekarelik araziye ihtiyaç duyuluyor. Bu arazi de şahıslara ait olduğu için kamulaştırma yerine bölgeyi imara açarak, yol için gerekli arazinin temin edilmesi isteniyor. Bu nedenle bölgedeki 160 hektarlık tarım alanını da imara açalım diyorlar. Ama bu kadar büyük bir alanı imara açmak bu kente çok büyük sorunlar getirecektir" diye konuştu.
 
TAŞKIN BÖLGESİ
 
İmara açılmak istenen Karaman ile Çandır çayları arasında kalan bölgenin taşkın alanı olduğunu aktaran Oğuz, "İki çayın arasında kalan bu bölge bir dolgu alanı. Zeminde yer altı su seviyesi çok yüksek. Dolayısıyla burada özel bir inşaat yapılması lazım. Kazık temeller olması lazım. Maliyetli bir inşaat. İnşaatların yapılmasıyla birlikte bölgeye çok büyük nüfus gelecek. Nüfusla birlikte altyapı sorunları doğacak. Kanalizasyonu, yağmur suyu sorunları çıkacak" dedi.
 
BEDELİNİ TÜM ANTALYA ÖDEYECEK
 
İMO olarak özel mülkiyet olduğu için yolun açılamayan kısmının kamulaştırma yoluyla açılmasını önerdiklerini, ancak bölgedeki arazi sahiplerinin bunu istemediğini anlatan Oğuz, "O bölgenin imara açılmasıyla 50-60 arazi sahibi nemalanacak. Ama bunun bedelini bütün kent ödeyecek" dedi.
 
BAKANLIĞIN PLANI DAHA İYİYDİ
 
1995 yılında, bölgenin 0.20 emsalle imara açılması yönünde birtakım çalışmalar yapıldığını da anlatan Başkan Oğuz, şöyle konuştu:
 
"17 Eylül 2012 tarihinde yolla ilgili ikinci ihale yapıldı. 22 Eylül'de de temel atma töreni oldu. Bakanlar gelip temelini attılar. Bu yolun 800 günde tamamlanacağı açıklandı. Bu süre şu günlerde doluyor. Ama yol hala da bitmedi. Geçen haziran ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölgeyle ilgili planlama yaptı, askıya çıkardı. 1 ay askıda kaldı. Bakanlığın planında sadece yolun geçeceği bölgenin iki yanında toplam 53 hektarlık kısmın imara açılması öngörülmüştü. İmara açılan bölgedeki kat yüksekliği de maksimum 8.5 metreyle sınırlandırılmıştı. Plana göre imara açılan bölgede 0.40 emsalle inşaat yapılacaktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu planına biz 'tamam' dedik. Çünkü en fazla 8.5 metre yüksekliğinde iki katlı bina yapılabilecekti. Buna karşılık yol için gerekli olan 11.8 hektarlık alan için 53 hektarlık tarım alanı imara açılarak yok edilecekti. Yol açılacağı için biz bu kadar kaybı uygun gördük."
 
ARAZİ SAHİPLERİ İTİRAZ ETTİ
 
Bakanlığın planına bölgedeki arazi sahiplerinin inşaat yoğunluğunu az bularak itiraz ettiğini kaydeden Oğuz, "Arazi sahipleri bölgedeki 280 hektarlık alanın imara açılmasını istiyordu. Bizse 'Yol için gerekli olan 11 hektarlık arazi için yaklaşık 30 kat büyüklüğündeki tarım arazisini imara açmak, çok büyük sorunlara yol açar' dedik."
 
53'TEN 160 HEKTARA ÇIKARTILDI
 
Cem Oğuz, baskılar üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeyle ilgili yeni bir planlama yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirilip kabul edilen bu planda hem inşaat yoğunluğunun iki kat artırıldığını, hem de imara açılan tarım arazisi sınırlarının da üç kat genişletildiğini savunan Oğuz, şöyle dedi:
 
BUNUN ADI YOL AÇMAK DEĞİL
 
"Belediyenin yaptığı planlamada bakanlığın imara açtığı alan yeterli görülmeyip 53 hektardan 160 hektara çıkartıldı. 1600 dönümlük tarım arazisinin imara açılmasının yanında Bakanlığın 0.40 emsal oranı da yüzde 100 artırılarak 0.80'e çıkartıldı. Kat yüksekliği de ikiden dörde çıkartıldı. Bakanlığın planında 40 bin nüfusluk planlama öngörülürken, imara açılan alan Büyükşehir Belediyesi'nce üç kat büyütülerek ve kat yüksekliği oranı iki kat artırılarak 240 bin nüfusluk planlama yapıldı. Siz eğer yol için gerekli olan 116 dönümlük yer için 1600 dönümlük tarım arazisini imara açıyorsanız, bunun adı yol açmak değil, bunun adı başka bir şeydir. Ayrıca hem inşaat yoğunluğunu artırıp, hem de yolun geçeceği bölgeyi bu kadar imara açarsanız bu yol çevre yolu olmaktan çıkar, şehir içi yol olur. Bu yol yapmak değil tarım arazilerini imara açmaktır. Biz buna tepkimizi koyuyoruz."
 
Bir taraftan tarım arazilerinin imara açılmaması için televizyonlarda kamu spotları yayınlanırken, diğer taraftan Antalya'da tarım arazilerinin yol bahanesiyle yok edilmeye çalışıldığını kaydeden Oğuz, "Evet yol için tarım arazisi de imara açılsın, ama bu kadar da olmaz yani" dedi. İmar planı bir aylık askı süresi sonunda yürürlüğe girecek, itiraz olursa yeniden görüşülecek.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) 
INSAAT MUHENDISLERI ODASI (IMO) ANTALYA SUBESI BASKANI CEM OGUZ, BATI CEVRE YOLU'NUN KARAMAN VE CANDIR CAYLARI ARASINDAKI 116 DONUMLUK BOLUMU ICIN 1600 DONUMLUK TARIM ARAZISININ IMARA ACILMASINA TEPKI GOSTERDI(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
ANSİAD'dan vali türker'e ziyaret
 
Karı koca aynı adama aşık
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiftçiiii 19 Kasım 2014 Çarşamba 14:49

helal olsun menderes başkan köylünün elinden tuttuğun içinnn

Yorumu oyla      4      4  
halkçı 19 Kasım 2014 Çarşamba 11:13

köylü ile dertleşmeye davet ediyorum sizi çiftçilik bitti narenciye çürüdü ,don vurdu parasız aylığı yok iş rant değil;çiftçinin kalkınması

Yorumu oyla      5      4  
lütfen 19 Kasım 2014 Çarşamba 09:11

çakırlarda imara açılsın

Yorumu oyla      5      4  
ben 18 Kasım 2014 Salı 23:46

buyuksehır belşedıyesının yenı yağılanma organızasyon planına yenı daıre başkanlıkları sube mudurlukkerı lıstesıne bakarsak antalyanın gelecegının ıpoteklı olduğunu anlarız

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANSİAD'dan vali türker'e ziyaret
ANTALYA Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti.
Harley ailesinden kışa merhaba partisi
HARLEY Davidson Antalya'nın düzenlediği 'Kışa Merhaba' adlı barbekü partisi, ...
Etli: serik'te yolsuz yayla susuz tarla kalmayacak
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, yapacakları ...
 
Bölge adliye mahkemesi inşaatında ödeme krizi
ANTALYA'da 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan Bölge Adliye Mahkemesi ...
Uyuşturucuya geçit yok
ANTALYA'da polisin yaptığı operasyonlarda gözaltına 25 kişiden 18'i 'uyuşturucu ...
Çocuklar için yarışacaklar
ANTALYALI mankenler Ece Gürsel ve Yağmur Ayaz özel bir televizyon kanalında ...
 
Margaz üzümü'nü türkiye tüketiyor
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde tarihi Likyalılara kadar uzanan 2 mahallede ...
Pasha'yı dubai heyecanı sardı
ANTALYA'da kurulan Pasha Dance Theatre, dünya turu için çalışmalara hız ...
Öğrencileri rahatlatan açıklama
ANTALYA'da İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 26- 27 Kasım tarihlerinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva