4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
16 Aralık 2014 Salı - 13:27

Antalya'da '14 aralık' protestosu

ANTALYA'da '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek için Antalya Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Zaman, Bugün, Taraf gazetelerinin yanı sıra Sözcü gazetesi de taşıdı, anneleriyle eyleme gelen bir erkek çocuğunun da asker üniforması giymesi dikkati çekti.

Antalya da  14 aralık  protestosu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 14 Aralık operasyonunu protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup saat 11.00 sıralarında Antalya Adliyesi'nde toplandı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan eylem için polis eylemcilerin adliye bahçesine girmesine izin vermedi. Adliyeye giremeyen grup direnç göstermeden adliyenin önündeki kaldırımda toplandı.
 
İngilizce, Rusça, Arapça yazılı dövizler taşıyan grup attıkları sloganlarla iktidarı protesto etti, gözaltında bulunan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya 'Alimler ve Zalimler' kitabını göstererek destek verdi. '14 Aralık Tiyatrosu', 'Özgür Basın Susmaz', 'İtibar Sarayda Değil Demokrasidedir', 'Hidayete Dumanlı Yoldan Yürünür' 'Zaman'ı Sıfırlayamazsınız' yazılı dövizler taşıyan grup, Zaman, Today's Zaman, Bugün, Taraf gazetelerini de taşırken Sözcü gazetesi de eylemci grubun ellerinde yükseldi. Protestocular arasında bir kadın eyleme asker üniforması giymiş oğluyla katılırken yaklaşık 1.5 saat süren eylem sırasında kadınlar ve erkekler zaman zaman Kuran-ı Kerim okudu. Eylem sırasında açılan büyük boyutlu Türk bayrağını eylemciler Zaman gazetesiyle havaya kaldırdı.
 
FÜTURSUZ İKTİDAR
 
Grup adına açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya İl Temsilcisi Erdoğan Polat, 17 - 25 Aralık sürecinden itibaren Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldığını savundu. Fakat bu yanlışları yapanların fütursuz bir şekilde yaptığı hataları sorgulamak ve söylemek yerine medya organlarını susturmak ve sindirmek için herşeyi yaptığını iddia eden Polat, "Biz babamızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza aynı şekilde hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz" dedi.
 
AVUKATLAR DA AÇIKLAMA YAPTI
 
Eylem adliye dışında devam ederken Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar ise adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı. Grup adına Hasan Kemal Elban'ın yaptığı açıklamada Türkiye'de 12 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi partinin hukuk dışı uygulamalarını, çoğunlukçu demokrasi anlayışıyla meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi. Özellikle son 5 yıl içinde giderek yoğunlaşan insan hakları ihlallerinin yaşandığının belirtildiği açıklamada, Elban şunları söyledi:
 
"Bu yöndeki uygulamaların geldiği son nokta 14 Aralık günü başlayan ve aslen hükümete yönelik yolsuzluklara yönelik yayınlar yapan bir kısım muhalif yayın organlarını sindirmeye yönelik gözaltı dalgası olmuştur. Bu konuda hükümet çevreleri gözaltına alınanların gazetecilik faaliyeti dışındaki eylemlerini soruşturulduklarına ilişkin iddiaları ciddiyetten ve inandırıcılıktan uzaktır. Daha önce Mustafa Balbay, Nedim Şener ve Ahmet Şık'a karşı yürütülen soruşturmalarda da hükümet çevreleri aynı demeçleri vermişler ve nihayetinde bu kişilerini tutuklanmaları, yıllarca hapislerde çürümeleri toplum vicdanında mahkum edilmiştir."
 
Antalya'da avukatların açıklaması, "Geçmişte ve bugün çoğunluk iktidarına dayanarak muhalif gruplara karşı yargıyı çekiç gibi kullananlar bu yönetme anlayışını terk etmezse yarın kendilerinin aynı hedef tahtasına konulması kaçınılmazdır. Hukuk ve adalet gün gelir herkese lazım olur" ifadeleriyle sona erdi.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) 
ANTALYA'DA 14 ARALIK OPERASYONUNU PROTESTO ETMEK ICIN ANTALYA ADLIYESI ONUNDE TOPLANAN YAKLASIK 300 KISILIK GRUP, ELLERINDE ZAMAN, BUGUN, TARAF GAZETELERININ YANI SIRA SOZCU GAZETESI DE TASIDI.(fOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 14 ARALIK OPERASYONUNU PROTESTO ETMEK ICIN ANTALYA ADLIYESI ONUNDE TOPLANAN YAKLASIK 300 KISILIK GRUP, ELLERINDE ZAMAN, BUGUN, TARAF GAZETELERININ YANI SIRA SOZCU GAZETESI DE TASIDI.(fOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)
 

 
Dezavantajlı çocuklara yönelik müzik atölyesi
 
Öğrencilerden soruşturma eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dezavantajlı çocuklara yönelik müzik atölyesi
ANTALYA'da dezavantajlı çocuklara yönelik hayata geçirilen 'Müzik Atölyesi' ...
Meslek odalarından torba yasa tepkisi
ANTALYA İnşaat Mühendisleri Odası'ndaki toplantıya katılan meslek odaları ...
Tanju çolak kaş'ta futbol akademisi açacak
ESKİ futbolcu Tanju Çolak, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Futbol Akademisi ...
 
İntihar eden polisin cenazesi adana'ya gönderiliyor
ANTALYA'da evinde beylik tabancasıyla intihar ederek yaşamına son veren ...
Türkü üçgeni'nde muhteşem performans
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'nin 'Yöremizin Halk Sanatçıları- ...
Akut, olympos'ta kampa girdi
AKUT Antalya Birimi'nin ev sahipliğinde Olympos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nde ...
 
Muratpaşa'da 10 mahalleye daha muhtarevi
MURATPAŞA Belediyesi, Yüksekalan, Etiler, Doğuyaka, Bayındır, Kızılarık, ...
'Eğer baştan başlasaydım' yoğun ilgi gördü
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde sahnelenen ve madde bağımlılığından kurtulan ...
Vali türker'den iadeyi ziyaret
ANTALYA Valisi Muammer Türker, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Akdeniz Üniversitesi ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva