Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
9 Ocak 2019 Çarşamba - 20:26

Antalya'da 2 can gitti ama sahiplerinden hiçbiri ceza almadı

ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki kömür ocağında, metan gazı sızıntısı sonucu meydana gelen patlamada 2 işçinin ölümüyle ilgili davada, 3 sanık 5'er yıl, 1 sanık 2 yıl 6 ay hapis cezası alırken, maden ocağı ortağı ise beraat etti.

Antalya da 2 can gitti ama sahiplerinden hiçbiri ceza almadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer'in Ovacık Mahallesi'nde 'Balyak Madencilik' adlı firma tarafından 2015 yılında işletilmeye başlanan kömür ocağında, 16 Mayıs 2017 tarihinde saat 19.43'te metan gazı sızıntısı sonucu patlama meydana geldi. Patlamada, 900 metrede mahsur kalan işçiler Levent Korkmaz (39) ile Esen Çavuş (36) yaşamını yitirdi. Olayda, gazdan etkilenen 6 işçiye hastanelerde, 7 işçiye ise olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edildi. Maden ocağının ortaklarından Muhammed Murat Bal, işletme müdürü Emre Tutsak ve iş güvenliği uzmanı Yücel Er'in aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, bilirkişi heyeti tarafından sunulan raporda, ölen işçilerin kömür gevşetmek ve havalandırma için delik delme işlemi yaptığı sırada, metal ucun sert zemine gelmesi ile oluşan kıvılcımın, ortamda oluşan metan gazını patlatmış olabileceği kaydedildi. Patlamanın şiddetli grizu patlaması değil, lokal patlama halinde olduğu, ölümlerin ise metan gazının yanmasıyla birlikte ortamda oksijenin ani şekilde tükenmesi sonucu gerçekleşmiş olabileceğine değinildi.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE LEVENT KORKMAZ ILE ESEN CAVUSUN YASAMINI YITIRDIGI MADEN KAZASIYLA ILGILI DAVADA, 3 SANIK 5'ER YIL, 1 SANIK 2 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALIRKEN, MADEN OCAGI ORTAGI BERAAT ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Olaya ilişkin iddianamede, "Sorumlu gösterilen kişilerin, bilirkişilerin ilk görüşleriyle paralel olarak şüpheli Muhammed Murat Bal, vardiya mühendisi Fevzettin Bayramoğlu, daimi nezaretçi Emre Tutsak ve iş güvenliği uzmanı Yücel Er'in kusurlu olarak tespit edildiği, ayrıca ateşleyici belgesi bulunan Şevki Kocabıyık da sorumlu olacaktır. Tanık beyanlarında normalde madenlerdeki patlatmayı dinamitçi olarak bilinen Şevki Kocabıyık'ın yapması lazımken maden içerisine girmediği ve lokum ile kapsülleri işçilere dağıtarak onlara yaptırdığının ifade edildiği, bu sebeple Şevki Kocabıyık'ın da kazanın oluşumunda kusurlu olacağı tespit edildi" denildi.

4 SANIĞA HAPİS

Davanın bugün görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar maden ocağı ortaklarından Muhammed Murat Bal, vardiya mühendisi Fevzettin Bayramoğlu, daimi nezaretçi Emre Tutsak, iş güvenliği uzmanı Yücel Er, dinamit ateşleyicisi Şevki Kocabıyık, ölen madenci Esen Çavuş'un yakınları ile taraf avukatları katıldı. Esas hakkındaki savunmalarının ardından mahkeme heyeti duruşmanın bitirileceğini belirterek, sanıklardan son sözlerini sordu.

Muhammed Murat Bal, ölen işçilerden Levent Korkmaz'ın ailesi ile maddi- manevi ilgilendiklerini ve uzlaşma sağladıklarını belirterek, Esen Çavuş'un ailesinin de maddi- manevi zorluklarını gidermeye çalıştıklarını, ancak uzlaşma sağlayamadıklarını söyledi. Bal, olayda kusuru olmadığını ifade ederek beraatini istedi.

Vardiya mühendisi Fevzettin Bayramoğlu, ateşleyici Şevki Kocabıyık ile daimi nezaretçi Emre Tutsak da kusursuz olduklarını belirterek beraatlarini talep etti. İş güvenliği uzmanı Yücel Er ise söz konusu olayla ilgili bütün vazifelerini tam olarak yerine getirdiğini öne sürerek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Emre Tutsak, Fevzettin Bayramoğlu ile Şevki Kocabıyık'ı 5'er yıl, Yücel Er'i ise 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Maden ocağı ortaklarından Muhammed Murat Bal ise beraat etti. Heyet ayrıca, Emre Tutsak, Fevzettin Bayramoğlu ile Şevki Kocabıyık'ın 1'er yıl, Yücel Er'in ise 6 ay mesleklerini icrasını yasakladı.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE LEVENT KORKMAZ ILE ESEN CAVUSUN YASAMINI YITIRDIGI MADEN KAZASIYLA ILGILI DAVADA, 3 SANIK 5'ER YIL, 1 SANIK 2 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALIRKEN, MADEN OCAGI ORTAGI BERAAT ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE LEVENT KORKMAZ (FOTODAKI) ILE ESEN CAVUSUN YASAMINI YITIRDIGI MADEN KAZASIYLA ILGILI DAVADA, 3 SANIK 5'ER YIL, 1 SANIK 2 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALIRKEN, MADEN OCAGI ORTAGI BERAAT ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Levent Korkmaz hayatını kaybetti

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE LEVENT KORKMAZ ILE ESEN CAVUSUN (FOTODAKI) YASAMINI YITIRDIGI MADEN KAZASIYLA ILGILI DAVADA, 3 SANIK 5'ER YIL, 1 SANIK 2 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALIRKEN, MADEN OCAGI ORTAGI BERAAT ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Esen Çavuş maden kazasında hayatını kaybeden ikinci madenciydi


ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE LEVENT KORKMAZ ILE ESEN CAVUSUN YASAMINI YITIRDIGI MADEN KAZASIYLA ILGILI DAVADA, 3 SANIK 5'ER YIL, 1 SANIK 2 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALIRKEN, MADEN OCAGI ORTAGI BERAAT ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Elektrik direkleri rüzgarda devrildi
 
Samet Aybaba: "Aile takımı olduk"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da polis istihbarat üzerine harekete geçti, sırt çantasında yakaladı
ANTALYA Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, sırt çantasında 1 kilo 166 ...
Alaaddin Keykubat ASM'ye ziyaret
ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Mahallesi'nin yıllardır ...
Başkan Türel, 'Gazeteciler Günü'nü kutladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
 
Başkan Böcek, 'Gazeteciler Günü'nü kutladı
KONYAALTI Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Lokma ve pişi ustasına 'Meslek Hizmet Ödülü'
KALEİÇİ Rotary Kulübü, 'Meslek Hizmet Ödülü'nü lokma ve pişi ustası Hasan Hüseyin Bıçak'a verdi.
Eğitim Bir Sen'den Gazeteciler Günü mesajı
EĞİTİM Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
Çavuşoğlu'ndan film seti ziyareti
AYTEMİZ Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Elmalı'da dizi film çeken ...
Antalya Tünektepe'ye 790 bin ziyaretçi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tünektepe Teleferik Projesi, hizmete girdiği ...
ASAT'tan içme suyuna 650 milyon TL yatırım
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, son 5 yılda kırsal ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva