Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
11 Kasım 2020 Çarşamba - 20:39

Antalya'da 26 öğrencisi şikayetçi olmuştu

ANTALYA'da 26 ilkokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen Mahmut Aydın Köksar, 621 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya da 26 öğrencisi şikayetçi olmuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mahkeme, istismarda bulunulduğu ileri sürülen 1 çocukla ilgili sanık hakkında beraat kararı verdi. 621 yıl hapis kararı, 1 sanıklı davada bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak tarihe geçti.

Kepez ilçesindeki bir ilkokulda yaşanan cinsel istismar olaylarıyla ilgili Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12'nci duruşmasında karar verildi. Duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Aydın Köksar SEGBİS aracılığıyla katılırken, şikayetçi veliler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilleri, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi vekili ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanık Mahmut Aydın Köksar, savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, suçsuz olduğunu ve adalete güvendiğini söyledi. Sanık avukatları da iddiaların hayatın olağan akışına aykırı olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın 20 çocuğa karşı 'nitelikli cinsel istismar' suçunu işlediğine kanaat getirerek cezalandırılmasını talep etti. Savcı, istismarda bulunulduğu ileri sürülen 7 öğrenci için sanık hakkında beraat istedi.

REKOR CEZA

Mahkeme başkanı kararını açıklamadan önce salonda duruşmayı izleyenlere, TCK'nın hangi maddelerine göre ceza tayininde bulunduklarını açıkladı. Başkan, cezada sanığın öğretmen oluşu, eylemini birden çok tekrarlamış olmasını da dikkate alarak verilen cezanın artırıldığına dikkat çekti. Mahkeme heyeti, sanığın 26 çocuğa karşı 'nitelikli cinsel istismar' suçunu işlediğine kanaat getirerek, hiçbir indirim uygulamadan toplamda 621 yıl hapis cezası verdi. Sanık Köksar, istismarda bulunduğu ileri sürülen 1 çocukla ilgili beraat etti. Mahkeme başkanı ayrıca sanığın öğretmenlikten menedildiğini de açıkladı.

MAHKEME HEYETİNE TEŞEKKÜR

Karar salondaki aileler tarafından ayakta alkışlandı. Mahkeme başkanı ve heyetine ağlayarak teşekkür eden veliler, “Adaletinize kurban olayım. Sizin ellerinizden, ayaklarınızdan öpüyoruz. Bu akşam rahat uyuyacağız. Adalete olan güvenimiz arttı" diyerek teşekkür etti.

'BU ZAFERİ ÇOCUKLARIMIZ KAZANMIŞTIR'

Duruşma sonunda davayı izleyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ile Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları da basın açıklamasında bulundu. UCİM Başkanı Saadet Özkan, sanığın 621 yıl ceza aldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“27 çocuk içerisindeki o kahraman çocuk konuştu ve o çocuk bu ülkenin bütün çocuklarını bir istismarcıdan kurtardı. Ben o çocuğa bütün milletimiz önünde teşekkür ediyorum. Bugün 6. Ağır Ceza, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kararlarından birini verdi ve dedi ki hepimize, 'Adaleti doğru uygularsak çocukları kurtarabiliriz.' O yüzden Adalet Mülkün Temelidir yazısı bugün hepimizin gönüllerinde vuku buldu. Çocuklar yaralarını saracak. Biz istismarcıların kökünü kazıyacağız. Bu zaferi çocuklarımız kazanmıştır."

Dernek adına konuşan avukat Hilal Özlem Çağlar ise ağlayarak yaptığı açıklamasında, bugün tarihi bir karar verildiğini belirterek, “Bu kararın Antalya'dan çıkmasına çok sevindim. 27 ayrı çocuğun, 27 ayrı travmasına şahit olduk. Bir çocuk konuştu, diğerleri de konuştu. O kişi artık öğretmen değil. Öğretmenlikten menedildi. O kişi artık hayatına kaldığı yerden devam edemeyecek" dedi.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatı Serap Ertuğrul da davanın ilk etabını tamamladıklarını ifade ederek, “Burada bir tek eleştirimiz var. Süreli hapis cezalarında 30 yıl aşılamıyor. Aslında bu düzenleme olmasaydı, 13 mağdur yönünden her biri için en az 37 yıl hapis cezası söz konusu olacaktı. Ama süreli hapis cezaları 30 yılı aşamıyor" diye konuştu.

ANTALYA'DA 26 ILKOKUL OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN OGRETMEN MAHMUT AYDIN KOKSAR, 621 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. DURUSMA SONUNDA DAVAYI IZLEYEN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) ILE ANTALYA BAROSU COCUK HAKLARI MERKEZI AVUKATLARI BASIN ACIKLAMASINDA BULUNDU. (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 26 ILKOKUL OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN OGRETMEN MAHMUT AYDIN KOKSAR, 621 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. DURUSMA SONUNDA DAVAYI IZLEYEN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) ILE ANTALYA BAROSU COCUK HAKLARI MERKEZI AVUKATLARI BASIN ACIKLAMASINDA BULUNDU. (HILAL OZLEM CAGLAR) (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 26 ILKOKUL OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN OGRETMEN MAHMUT AYDIN KOKSAR, 621 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. DURUSMA SONUNDA DAVAYI IZLEYEN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) ILE ANTALYA BAROSU COCUK HAKLARI MERKEZI AVUKATLARI BASIN ACIKLAMASINDA BULUNDU. (SAADET OZKAN)  (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 26 ILKOKUL OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN OGRETMEN MAHMUT AYDIN KOKSAR, 621 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. DURUSMA SONUNDA DAVAYI IZLEYEN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) ILE ANTALYA BAROSU COCUK HAKLARI MERKEZI AVUKATLARI BASIN ACIKLAMASINDA BULUNDU. (SERAP ERTUGRUL)  (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 26 ILKOKUL OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN OGRETMEN MAHMUT AYDIN KOKSAR, 621 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. DURUSMA SONUNDA DAVAYI IZLEYEN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) ILE ANTALYA BAROSU COCUK HAKLARI MERKEZI AVUKATLARI BASIN ACIKLAMASINDA BULUNDU. (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Devrilen demir profillerin altında kalan hurdacı, yaralandı
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde deprem...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devrilen demir profillerin altında kalan hurdacı, yaralandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, demir deposundaki profillerin kayarak devrilmesi ...
Semt pazarında balıkçılar arasında kavga: 1 yaralı
ANTALYA'da semt pazarında balıkçılar arasında çıkan kavgada, Selim Turan ...
Gazipaşa'da fidanlar toprakla buluştu
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 500 fidan dikildi.
 
20 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 'çocuğa cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden ...
Tartıştığı kişiyi tüfekle yaraladı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde adliye çıkışında bilinmeyen nedenle çıkan ...
Direksiyon başında epilepsi nöbeti geçirince, kaza yaptı
ANTALYA'da direksiyonda epilepsi nöbeti geçiren Hüseyin Otçu'nun (56) ...
 
Halil Efe'nin annesinin feryadı, yanıt buldu
ANTALYA'da yaşayan Serebral Palsi (beyin felci) hastası 7 yaşındaki Halil ...
Gazeteci Mustafa Noyan Antalya'da hayatını kaybetti
Antalya’ya 30 yıl önce yerleşen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ...
1071 fidan toprakla buluştu
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva