Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
31 Ekim 2015 Cumartesi - 13:04

Antalya'da 300 bin alevi var

ALEVİ Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, cami- cemevi projesine karşı çıktıklarını belirterek, 300 bin Alevi Bektaşi'nin yaşadığı Antalya'da tek cemevinin yetmediğini söyledi.

Antalya da 300 bin alevi var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Kültür ve Cemevi'nde basın toplantısı düzenleyen AKD Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarını da ziyaret ederek cemevi taleplerini ilettiklerini belirtti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay'ın cemevlerini ibadethane olarak kabul ettiğini vurgulayan Ali Aktaş, şunları kaydetti:

""Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel bizim talebimiz üzerine 'zaten geçen sene cemevi sözümüz vardı' dedi. Verdiği bu sözü tutacağını, cemevi yapılacak birkaç yerin olduğunu, öncelikle Muratpaşa İlçesi'nde AKD'ye bir cemevi yapacağını belirterek söz verdi. Cemevi yapılacak yerin AKD'nin kanaat önderleriyle ileriki zamanlarda bir araya gelerek belirleyeceğinin sözünü vermiştir. Ancak bu buluşmanın bazı çevreler tarafından Ankara'da olduğu gibi cami- cemevi projesi şeklinde hayata geçirileceği duyumunu aldık. Bu projeye AKD olarak en başından beri karşı çıktık. Böyle bir projeyi kabul etmeyeceğimizi defalarca kamuoyuyla paylaştık."

TEK CEMEVİ YETERLİ DEĞİL

Türkiye'de 120 bin camiye karşılık, 1500 civarında cemevi bulunduğuna da vurgu yapan AKD Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Antalya genelinde 300 binin üzerinde Alevi Bektaşi'nin bulunduğunu aktardı. Aktaş, "Biz ibadetimizi cemevlerinde yapıyoruz. Cenazelerimizi cemevlerinden kaldırıyoruz. Antalya'da bir cemevi bize yetmemektedir. Yoğun şekilde yaşadığımız bölgede cemevi talebinde bulunmak hakkımız. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Antalyalı mankene Sırp damat
 
Düşen uçağın şirket merkezi Antalya'da
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 1 Kasım 2015 Pazar 06:29

Osmanlı'da dahi zaman zaman kapatılan Bektaşi tekkeleri ve dergahlar, bir müddet sonra açılarak faaliyetlerine devam etmişlerdir.Osmanlı'nın klasik bir politikası vardı.İnançınızı kendi içinizde istediğiniz gibi yaşayın ama devlete karışmayın.Devlet kademelerine tamamen devşirmeler hakim olduğu için, 16.cı yüzyıldan itibaren devletin asli kurucusu olan TÜRKMENLER, yönetimden ve şehirlerden uzaklaştırılarak kırsala sürülmüşlerdir.Bütün bunları yaparlarken de, Yeniçerilerin de Bektaşi tarikatına bağlı olduğunu ve 1826 da kapatılana kadar da kendi inançlarını rahatça yaşadıklarını hatırlayarak, Osmanlı'nın bir çeşit denge unsuru uyguladıklarını hatırlayalım.1826 da YENİÇERİ'yi kapattıktan sonrada sürekli şavaş ve toprak kaybederek sonunda devletin yok olduğunu da unutmayalım.Peki cumhuriyet kurulurken her etnik unsur ve her inanç gurubu destek vermiş mi evet.1923 anayasasında herhanği bir ayrım varmı hayır.1924 anayasasında ise kürtler yok sayılmış.1925 de ise tekke ve zaviyeler kanunuyla da Bektaşiler ve Aleviler yok sayılmış.Arkasından da kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı tek mezhep üzerine kurulmuş.Cumhuriyeti kuran ve devrimleri yapan Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını selamlamakla birlikde,onlarında birer Osmanlı Paşaları olduklarını unutmayalım.Tüm askerlikleri boyunca, Osmanlının çeşitli etnik ve inanç topluluklarının birer birer ayrılarak, yeni devletler kurduklarını görmeleri sonucu, o psikolojik endişeyle Anadolu'da kurdukları devletin tek dil,tek din,tek mezhep düzenini o günkü şartlarda anlamakla birlik de,aradan 90 yıl geçmesine rağmen ve yapılan bunca ASİMİLASYONA karşı, KÜRTLER etnik kökeninden, BEKTAŞİ'ler de(Alevi'ler de) inançlarından, yapılan bunca zulme yok sayılmalarına rağmen vazğeçmediklerine göre, 2015 de kendi ülkelerinde gecekondu da yaşar gibi yaşamaya devam mı edecekler? Yoksa eşit yurttaş mı olacaklar, sormamız gereken soru bu.Bu sistemin tıkandığını ve ülkedeki bütün sorunların bundan kaynaklandığını hala anlayamadık mı? Çok basit şekilde çözülebilecekken, inat etmenin kime ne faydası var.Yetmedi mi bu güne kadar ölenler?Sadece 1 gün evet 1 gün kendini ötekileşdirdiğin gibi yaşasan bütün sorunları çözersin.Ama maalesef kendine istediği her hakkı, konu kürtler ve aleviler olunca dilsiz oluyorlar.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı mankene Sırp damat
Antalya'da EMY Mankenlik ve Zarafet Okulu'nun evlilik hazırlıkları yapan ...
Hedefini hırsların değil beynin belirlesin
Mehmet Nuri ILDIZ yazdı
Balede sevindiren başarı
ANTALYA Maria Yılmaz Bale Okulu, bu yıl dördüncüsü Letonya'da yapılan ...
 
Çabuk unuttuk
Dursun Gündoğdu yazdı
Alper Demirbaş'tan farklı tweetler
Dünyanın önde gelen organ nakli profesörlerinden CHP üyesi Alper Demirbaş, ...
Kaş'ta fener alayı düzenlendi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde cumhuriyetin ilanının 92'nci yıl dönümü fener alayıyla kutlandı.
 
Aşırı hız can aldı
ANTALYA'da aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu palmiye ağacına çarpan otomobilin ...
Antalya Cumhuriyeti böyle kutladı
Muratpaşa Belediyesi’nin, Cumhuriyet için Antalya Elele Platformu’nun ...
Cumhuriyet Bayramı için 92 metrekarelik ebru yaptılar
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva