Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
26 Ocak 2022 Çarşamba - 14:39

Antalya'da 48 kişinin karar duruşması yarın...

KESK Antalya Şubeler Platformu 29 Mayıs 2016’da düzenlenmek istenen “Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmiyoruz” mitingine katıldıkları için haklarında dava açılan 48 kişinin karar duruşması öncesi basın açıklaması düzenledi.

Antalya da 48 kişinin karar duruşması yarın...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karar duruşması öncesi Attalos Heykeli önünde bir araya gelen kitle adına KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol bir konuşma yaptı.

Mol, “Antalya’da 28 Mayıs 2016 yılında KESK’in çağrısıyla yapılan ‘Laik eğitim ve laik yaşam talebimizden vazgeçmiyoruz’ eylemine katıldıkları için 48 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması 27 Ocak Perşembe günü yapılacak. Ülkenin bu gün geldiği nokta göz önüne alınırsa laiklik ekmek ve su gibi vazgeçilmezdir, ülkemizde gerçek anlamda bir laikliğin hayat bulması ve demokrasi, eşitlik, özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor ve diyoruz ki ‘Laik eğitim ve laik yaşam talebimiz yargılanamaz’” diye konuştu.

KARAR DURUŞMASI PERŞEMBE GÜNÜ

Yasaklanan mitingle ilgili konuşan Devrim Mol, “KESK Antalya Şubeler Platformu olarak 29 Mayıs 2016’da düzenlemek istediğimiz ‘Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmiyoruz’ mitingimizi Antalya Valiliği yasaklamıştı. Biz de bu yasağı 28 Mayıs 2016 günü düzenlediğimiz yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etmiştik. Bu nedenle aralarında sendikalarımızın yönetim kurulu temsilcileri ve üyelerinin, Antalya Emek ve Demokrasi Bileşeni örgütlerin neredeyse hepsinden temsilci ve üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Hakkımızda açılan soruşturma davaya dönüştürülerek 2017 yılında yargılanmaya başladık. Anayasamızın 2. maddesinde devletin nitelikleri arasında tanımlanan, yine Anayasamızın 4. maddesinde ‘laiklik ilkesi değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez’ hükmüne rağmen beş yıldır laik eğitim ve laik yaşam istediğimiz için yargılanıyoruz. Yargılandığımız davanın karar duruşması Perşembe günü gerçekleşecek. Özellikle 20 yıl içerisinde başta eğitim olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında ‘tek din, tek mezhep’ anlayışına dayalı toplum modeli oluşturma hedefinde hayli mesafe alındı. Başta her yıl bütçeden ayrılan kaynağın katlanarak arttığı Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere devletin bütün kurumları bu hedefin araçları haline getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM SİSTEMİ ALT ÜST EDİLDİ”

Eğitim sisteminin alt üst edildiğini hatırlatan Mol, şunları söyledi:

“‘Dindar nesiller yetiştirme’ adı altında farklı inanç ve mezheplere karşı kindar nesiller yetiştirmek için eğitim sistemi alt üst edildi. Eğitim tamamen cemaat ve tarikatların eline bırakılmak istenmektedir. Üniversite öğrencilerinin barınamıyoruz çığlığı görmezden gelinirken cemaat ve tarikat yurtlarında gençlerimizin hayatı karartılmaktadır. Laiklik mücadelesi yürüttüğümüz demokrasi ve özgürlük mücadelemizden bağımsız değildir. Ve biliyoruz ki, tam da bu yüzden, gerçek demokrasi, eşit yurttaşlık, temel hak ve özgürlük mücadelesi verenler, tüm toplumu karanlık zihniyetlerine hapsetmek isteyenlerin hedefi haline gelmekte, tüm zor aygıtları kullanılarak, hukuk dışı uygulamalarla yıldırılmaya çalışılmaktadır. Siyasal iktidarın hukuksuzluklarına, yolsuzluklarına en küçük bir eleştiri bile getirmekten geri duran Diyanet İşleri Başkanlığı hemen her konuda yayımladığı fetvalarla farklı mezhep ve inançları aşağılamayı görev edinmiştir. Bugün gelinen noktada başta aleviler ve gayrimüslimler olmak üzere, egemen dini inançtan olmayanlara karşı her alanda ayrımcı uygulamalar artmıştır. Yaşamın tüm alanı dini referanslarla kuşatma altına alınmaktadır. Yıllar önce yazılmış şarkılarda dini inançlara hakaret çıkarılmakta, sanatçıların dillerinin koparılmasından bahsedilmekte, dinci Taliban rejimi kardeş ilan edilmektedir. Türkiye Anayasaya göre halen laik bir cumhuriyettir. Bizler de laiklikten vazgeçmiyoruz dediğimiz için yargılanıyoruz ve hakkımızda cezalar isteniyor.”

KESK Antalya Şubeler Platformu adına konuşan Devrim Mol dayanışma çağrısı yaptı.

(Antalya/EVRENSEL)

 
UTEF'den Antalya'da yılın ilk konseri
 
Konyaaltı'dan seracılığa yakacak desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UTEF'den Antalya'da yılın ilk konseri
ULUSLARARASI Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Türk ...
Antalya'da 80 bin euro ödüllü golf turnuvasına kar engeli
ANTALYA'ya 29 yıl sonra yağan kar, ikinci günde de Serik ve Manavgat ilçelerinde etkili ...
İbrahim Koç adaylığını açıkladı
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkan Adayı İbrahim Koç, ...
 
ATB yılın ilk meclisini topladı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Ocak ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı ...
Jandarma sokak hayvanlarını unutmadı
KARLI ve soğuk hava nedeniyle yolda kalan vatandaşlara yardım eden jandarma ...
Kaya sansarının karda yiyecek aradığı anlar kamerada
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesi Yukarı Karaman yaylasındaki bir evin bahçesinde ...
 
Apartman bahçesinde ceset bulundu
ANTALYA'da madde bağımlısı olduğu belirtilen Serkan Acar (38), bir binanın bahçesinde ölü bulundu.
Acılı kadın o anları ve sonrasında yaşadıklarını anlattı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde doğum için eşini hastaneye götüren ambulansın ...
Yangın bölgesine karşılıksız eğitim desteği
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı, Manavgat, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva