Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
18 Aralık 2019 Çarşamba - 11:36

Antalya'da 5 yıldızlı otel icradan satılık

ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki 5 yıldızlı Martı Myra Otel, özel bir bankaya borç nedeniyle icradan satışa çıkarıldı. 278 milyon 578 bin 131 lira değer biçilen otelin satış ihalesi, önümüzdeki ocak ayında gerçekleştirilecek.

Antalya da 5 yıldızlı otel icradan satılık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi'nde bulunan 5 yıldızlı Martı Myra Otel, bağlı olduğu Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin, özel bir bankaya olan borcu nedeniyle icradan satışa çıkarıldı. 553 oda ve 1209 yatak kapasiteli otelin satış ihalesinin ilki 16 Ocak 2020 tarihinde yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ikinci ihale 13 Şubat 2020'de gerçekleştirilecek. Martı Myra Otel için 278 milyon 578 bin 131 lira değer biçildi. Hazineye ait 89 bin 258 metrekarelik arazi üzerine kurulu otel, 1988 yılının haziran ayında işletmeye açıldı. 49 yıllık üst kullanım hakkı olan otelin 2037 yılına kadar tahsis süresi bulunuyor.

Diğer yandan otelin bağlı olduğu grubun özel bankaya 1 milyar liraya borcu bulunduğu belirtilirken, bankanın gruba ait 4 otelin icradan satışını talep ettiği, 3 otelle ilgili kıymet takdir davalarının devam ettiği, Kemer'deki Martı Myra Otel'in satışının ise kesinleştiği kaydedildi.

İş insanı Halit Narin'in temelini attığı ve Türkiye'nin en eski turizm şirketlerinden biri konumunda olan şirketin toplam 7 oteli bulunuyor.

Kemer ilçesindeki 5 yıldızlı Martı Myra Otel'i, bankaya olan borç nedeniyle icradan satışa çıkarılan Martı Grubu'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bankayla finansal yapılandırma görüşmelerimiz halihazırda devam etmekte olup, çok kısa süre içinde olumlu neticeleneceğine inancımız tamdır" denildi.

Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi'nde bulunan 5 yıldızlı Martı Myra Otel'in icradan satışa çıkarılmasıyla ilgili otelin bağlı olduğu Martı Otel İşletmeleri A.Ş. ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den açıklama yapıldı. Açıklamada, halka açık Martı Otel İşletmeleri A.Ş. ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin bankayla kredi yapılandırmasına ilişkin protokol görüşmelerinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, karşılıklı çözüme yönelik görüşmelerin hızlandığı dönemde, bankanın protokol imzalanana kadar kalan zamanda hukuki takip süreçlerine devam etme tercihinin basında yer aldığı kaydedildi.

'OLUMLU NETİCELENECEĞİNE İNANCIMIZ TAM'

Türkiye ekonomisi içinde gerek döviz kazandırıcı gerekse istihdama katkısı açısından turizmin lokomotif sektör olduğu ve geçen dönemde yaşanan sıkıntıların başta devlet olmak üzere diğer tüm paydaşların katkısıyla geride bırakıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Aynı dönemde grubumuz da kamuya açıklandığı üzere bu banka dışındaki tüm bankalarla yapılandırma süreçlerini geçen yıl tamamlamıştır. Tüm bu kuruluşlarla ilişkiler halihazırda sorunsuz bir şekilde sürdürülmektedir. Sektörümüzün ve Martı Grubu şirketlerinin mevcut finansal göstergeleri de bugün gelinen olumlu gidişatı teyit etmektedir. Tam bu ortamda bu bankayla finansal yapılandırma görüşmelerimiz halihazırda devam etmekte olup, çok kısa bir süre içinde olumlu neticeleneceğine de inancımız tamdır. 50 yılı aşkın süredir turizm sektöründe faaliyet gösteren sektörün öncü kuruluşları olan Martı Grubu şirketleri, faaliyetlerine tam ve kesintisiz olarak devam etmekte olup, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceklerdir."

İLK SATIŞ İHALESİ OCAK 2020'DE

Öte yandan 553 oda ve 1209 yatak kapasiteli otelin satış ihalesinin ilki, 16 Ocak 2020'de yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ikinci ihale, 13 Şubat 2020'de gerçekleştirilecek. Martı Myra Otel için 278 milyon 578 bin 131 lira değer biçildi. Hazine'ye ait 89 bin 258 metrekarelik arazi üzerine kurulu otel, 1988 yılının Haziran ayında işletmeye açıldı. 49 yıllık üst kullanım hakkı olan otelin 2037 yılına kadar tahsis süresi bulunuyor.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI 5 YILDIZLI MARTI MYRA OTEL, OZEL BIR BANKAYA BORC NEDENIYLE ICRADAN SATISA CIKARILDI(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI 5 YILDIZLI MARTI MYRA OTEL, OZEL BIR BANKAYA BORC NEDENIYLE ICRADAN SATISA CIKARILDI(FOTO:KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

 
Sanayispor- Halspor: 2- 1
 
Antalya'da doğal gaz borusu patladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da protokol tesettür mağazası açacak
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ile Antalya Valisi Münir Karaoğlu, MarkAntalya ...
Akdağ beyaza büründü
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı batı Akdeniz'in en yüksek tepesi olan 3027 ...
Türk turizmcilere 'milyon euro ceza' uyarısı
KİŞİSEL Verileri Koruma Temsilcisi, Görevlisi ve Denetçisi Fulya Özbilgi, ...
 
Antalya'da yıldızlı yılbaşı
ANTALYA'da 5 yıldızlı tesisler, yılbaşı gecesini otel eğlenceleriyle geçirmek ...
Jandarmadan denetim ve eğitim
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, öğrenci ...
Minikler kuşlara yuva yaptı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde çocuklar aileleriyle birlikte kuş yuvası yapıp, çam ağaçlarına astı.
 
KONYSİAD'ın gündemi bu kez sağlıktı...
Konyaaltı Sanayici Ve İş İnsanları Derneği'nin (KONYSİAD ) konuşmacı konuğu ...
Durdurulan araçta uyuşturucu bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde durdurulan araçta ve içerisindeki şüphelinin ...
Suriyeli hırsızlık şüphelisi yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir oto servisinden hırsızlık yaptığı belirlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva