Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
25 Ağustos 2022 Perşembe - 13:15

Antalya'da 8 milyon turist rakamı aşıldı

ANTALYA'ya 21 Ağustos itibarıyla hava yoluyla gelen turist sayısı 8,3 milyona ulaşırken, günlük 75-80 bin giriş ortalamasıyla rakamın ay sonunda 9 milyonu aşması bekleniyor.

Antalya da 8 milyon turist rakamı aşıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin en çok yabancı turist ağırlayan kenti Antalya'ya, yaz döneminde yine milyonlarca turist geldi. Ağustos ayı başındaki verilere göre, eylül ortasına kadarki dönemde özellikle 5 yıldızlı ve deluxe konseptli otellerde yüzde 100'e yakın doluluk yaşanıyor. Şu anki verilere göre talep yoğunluğunun devam ettiğini açıklayan sektör temsilcileri, eylülün 2'nci yarısı ve ekim ortasına kadar rezervasyonların, yüzde 90'ın üzerine çıktığını açıkladı.

GÜNDE 75-80 BİN KİŞİ GELİYOR

Tur operatörü genel müdürü turizmci Recep Yavuz, 21 Ağustos itibarıyla Antalya'ya hava yoluyla gelen toplam turist sayısının 8 milyon 300 bine ulaştığını açıkladı. Yavuz, günlük yabancı turist gelişlerinin 75-80 binde devam ettiğini belirterek, ağustos sonu itibarıyla 9 milyonun rahatlıkla aşılacağını açıkladı. Yavuz, 8,3 milyon yabancı turist içinde ilk sırayı 1 milyon 363 binle Almanların, 2'nci sırayı 1 milyon 275 binle Rusların aldığını söyledi.

Lara-Kemerağzı'ndaki 5 yıldızlı otelin genel müdürü Korhan Alşan, pandemi sonrası Antalya'nın ciddi taleple karşı karşıya olduğunu belirterek, "Temmuz neredeyse tüm Antalya bölgesinde doluluk bakımından yüzde 90-95 seviyesinde, ağustosta yüzde 92-97 aralığını görebiliriz. Eylülde klasik olarak kıyı tatilciliğinde okulların açılmasıyla birlikte talepte kırılma olur normalde ama bu sene eylül ayında da ciddi hareketlilik gözlemleniyor" diye konuştu.

ANTALYA'YA 21 AGUSTOS ITIBARIYLA HAVA YOLUYLA GELEN TURIST SAYISI 8.3 MILYONA ULASIRKEN, GUNLUK 75-80 BIN GIRIS ORTALAMASIYLA RAKAMIN AY SONUNDA 9 MILYONU ASMASI BEKLENIYOR. AGUSTOS AYI REZERVASYONLARI ICIN 'BOS YASTIK BILE YOK' DIYEN SEKTOR TEMSILCILERI, TALEP YOGUNLUGUNUN EKIM AYI ORTALARINA KADAR UZADIGINI ACIKLADI. (FOTO:ANTALYA/DHA)

KAPASİTENİN YÜZDE 80'İ SATILDI

Şu anda büyük tur operatörlerinin uçak kapasitelerinin yarısından fazlasını sattığını açıklayan Alşan, "Bu, bölgedeki otellere de yansıdı. Şimdiden eylülün yüzde 70-80 civarlarında dolu olduğunu söyleyebiliriz. Bu da rahatlıkla eylülün yüzde 90'ın üzerinde olacağını gösteriyor" dedi.

Pandemi nedeniyle ertelenen MICE-organizasyon konseptleriyle ilgili de Antalya'ya ciddi talep oluştuğunu belirten Korhan Alşan, "Bunlar da ekim ayı itibarıyla hareketleniyor. Kasım sonuna kadar ciddi hareketlilik sağlayacak. Bununla birlikte spor turizmi önemli. Futbol ve golf başı çekiyor. Bisiklet, basketbol gibi alternatif turizm çeşitleriyle de ekim-kasım ayındaki hareketlilik artacak gibi görünüyor. Tatilcilerin büyük kısmı da gerek fiyat avantajları gerek daha sakin ve iklimsel avantajlar sebebiyle eylül-ekim aylarına olan talepleri artıracak" diye konuştu. 

ANTALYA'YA 21 AGUSTOS ITIBARIYLA HAVAYOLUYLA GELEN TURIST SAYISI 8.3 MILYONA ULASIRKEN, GUNLUK 75-80 BIN GIRIS ORTALAMASIYLA RAKAMIN AY SONUNDA 9 MILYONU ASMASI BEKLENIYOR. AGUSTOS AYI REZERVASYONLARI ICIN 'BOS YASTIK BILE YOK' DIYEN SEKTOR TEMSILCILERI, TALEP YOGUNLUGUNUN EKIM AYI ORTALARINA KADAR UZADIGINI ACIKLADI. (FOTO:ANTALYA/DHA)

DOLULUK EKİM ORTASINA UZADI

Kundu'daki 5 yıldızlı otelin genel müdürü İsmail Çağlar, ağustos başındaki değerlendirmede, eylül ortasına kadar dolu olan rezervasyonların, olumlu tablonun devam ediyor olması nedeniyle eylül sonu ve ekim ortasına kadar uzadığını ve ciddi anlamda dolulukların devam edeceğini kaydetti. Çağlar, "Sadece gelen milliyetlerde ufak değişiklikler olacak. Yüksek sezonda Orta Doğu'dan ciddi sayılarda misafir almıştık, tekrar Avrupa ve Rusya sayıları artıyor. Rusya'dan uçak sayılarının artacağı haberleri de geldi. Böyle olumlu hava var. Daha önce de söylemiştik, eylül ayında boş yastık bile kalmayacak gibi görünüyor" dedi. 

ANTALYA'YA 21 AGUSTOS ITIBARIYLA HAVAYOLUYLA GELEN TURIST SAYISI 8.3 MILYONA ULASIRKEN, GUNLUK 75-80 BIN GIRIS ORTALAMASIYLA RAKAMIN AY SONUNDA 9 MILYONU ASMASI BEKLENIYOR. AGUSTOS AYI REZERVASYONLARI ICIN 'BOS YASTIK BILE YOK' DIYEN SEKTOR TEMSILCILERI, TALEP YOGUNLUGUNUN EKIM AYI ORTALARINA KADAR UZADIGINI ACIKLADI. KUNDU'DAKI 5 YILDIZLI BIR OTELIN GENEL MUDURU ISMAIL CAGLAR, AGUSTOS BASINDAKI DEGERLENDIRMEDE, EYLUL ORTASINA KADAR DOLU OLAN REZERVASYONLARIN, OLUMLU TABLONUN DEVAM EDIYOR OLMASI NEDENIYLE EYLUL SONU VE EKIM ORTASINA KADAR UZADIGINI VE CIDDI ANLAMDA DOLULUKLARIN DEVAM EDECEGINI KAYDETTI. (FOTO:ANTALYA/DHA)

EYLÜLÜN İLK YARISINDA YER YOK

Kendilerini arayanlara eylülün ilk yarısına kadarki dönem için rezervasyon yapamadıklarını anlatan Çağlar, "Eylülün son 10 günü ve ekim ayı başına yönlendiriyoruz. Çünkü eylül başına şu an yerimiz kalmadı. Eylül sonu ve ekim ortasına kadar da kısıtlı bir durum söz konusu. Misafirlerimizin de tatil planlarını mümkün olduğu kadar eylül sonu, ekim başına göre ayarlamalarını öneriyoruz. Zaten mevsimler de değişiyor, ekim-kasım ayları da hava açısından verimli bir dönem oluyor" diye konuştu. 

Verilerin 'süper' denilen 2019'a yakın seyrettiğinden bahseden Çağlar, olumlu havanın 2023'e de yansıyacağını belirtti. Çağlar, savaş nedeniyle Rusya'ya uygulanan ambargolar kapsamında, birçok ünlü markanın Rusya'da faaliyetini sona erdirdiğini, Avrupa'ya tatil ve alışverişe giden birçok Rus turistin de bu nedenle Türkiye'ye yöneldiğini açıkladı. Çağlar, "Rusya'daki ambargodan dolayı birçok firma oradan çekildi, oradaki tüketiciler Avrupa yerine artık Türkiye'ye geliyor. Genellikle lüks alışveriş için. Bunun da ülke ekonomisine ayrı bir katkısı oluyor" dedi. 

ANTALYA'YA 21 AGUSTOS ITIBARIYLA HAVAYOLUYLA GELEN TURIST SAYISI 8.3 MILYONA ULASIRKEN, GUNLUK 75-80 BIN GIRIS ORTALAMASIYLA RAKAMIN AY SONUNDA 9 MILYONU ASMASI BEKLENIYOR. AGUSTOS AYI REZERVASYONLARI ICIN 'BOS YASTIK BILE YOK' DIYEN SEKTOR TEMSILCILERI, TALEP YOGUNLUGUNUN EKIM AYI ORTALARINA KADAR UZADIGINI ACIKLADI. (FOTO:ANTALYA/DHA)

ANTALYA'YA 21 AGUSTOS ITIBARIYLA HAVAYOLUYLA GELEN TURIST SAYISI 8.3 MILYONA ULASIRKEN, GUNLUK 75-80 BIN GIRIS ORTALAMASIYLA RAKAMIN AY SONUNDA 9 MILYONU ASMASI BEKLENIYOR. AGUSTOS AYI REZERVASYONLARI ICIN 'BOS YASTIK BILE YOK' DIYEN SEKTOR TEMSILCILERI, TALEP YOGUNLUGUNUN EKIM AYI ORTALARINA KADAR UZADIGINI ACIKLADI. LARA- KEMERAGZI'NDAKI 5 YILDIZLI BIR OTELIN GENEL MUDURU KORHAN ALSAN, KOVID SONRASI ANTALYA'NIN CIDDI TALEPLE KARSI KARSIYA OLDUGUNU BELIRTEREK, TEMMUZ NEREDEYSE TUM ANTALYA BOLGESINDE DOLULUK BAKIMINDAN YUZDE 90-95 SEVIYESINDE, AGUSTOSTA YUZDE 92-97 ARALIGINI GOREBILIRIZ. EYLULDE KLASIK OLARAK KIYI TATILCILIGINDE OKULLARIN ACILMASIYLA BIRLIKTE TALEPTE KIRILMA OLUR NORMALDE, AMA BU SENE EYLUL AYINDA DA CIDDI HAREKETLILIK GOZLEMLENIYOR" DEDI.(FOTO:ANTALYA/DHA)

ANTALYA'YA 21 AGUSTOS ITIBARIYLA HAVAYOLUYLA GELEN TURIST SAYISI 8.3 MILYONA ULASIRKEN, GUNLUK 75-80 BIN GIRIS ORTALAMASIYLA RAKAMIN AY SONUNDA 9 MILYONU ASMASI BEKLENIYOR. AGUSTOS AYI REZERVASYONLARI ICIN 'BOS YASTIK BILE YOK' DIYEN SEKTOR TEMSILCILERI, TALEP YOGUNLUGUNUN EKIM AYI ORTALARINA KADAR UZADIGINI ACIKLADI. TUR OPERATORU GENEL MUDURU TURIZMCI RECEP YAVUZ, 21 AGUSTOS ITIBARIYLA ANTALYA'YA HAVAYOLUYLA GELEN TOPLAM TURIST SAYISININ 8 MILYON 300 BINE ULASTIGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA/DHA)

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Hafif ticari araç durağa çarptı: 2 ölü
 
Balıkçılık av sezonu öncesi Marmara için uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da otel servisi kaza yaptı: 4'ü ağır, 27 yaralı
ANTALYA'da otel servis midibüsü ve oto kurtarma aracının çarpıştığı kazada, ...
Antalya'da 60 metreden düşen turizm çalışanı öldü
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde doğa yürüyüşü sırasında 60 metre yüksekliğindeki ...
Antalya'ya havadan turist yağdı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, yılbaşından bugüne kadar hava yoluyla kente ...
 
Antalya'da oteller dolu; boş yastık bile kalmadı
ANTALYA turizmi, iki yıllık pandemi sürecinin ardından temmuz ve ağustos ...
Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyona yaklaştı
ANTALYA'ya hava yoluyla temmuz ayında 2 milyon 403 bin 992 yabancı turist ...
Turizm geliri yüzde 190,2 arttı
TURİZM geliri 2022 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2'nci çeyrekte ...
 
Antalya'ya turist akını! 6 milyonu aştı
ANTALYA'ya, 24 Temmuz itibarıyla hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı, ...
İşte Antalya'da tahsise çıkarılan turizm arazileri
Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle, başta ...
Sosyal medya gelen bu hesabı konuşuyor
Bayram tatilinde İstanbulluların akın ettiği Bodrum'da ödenen fahiş hesap ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva