Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
16 Aralık 2016 Cuma - 16:58

Antalya'da 97 sanıklı FETÖ iddianamesi kabul edildi

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında Antalya imamı olarak bilinen Hasan Tarık Şen'in de bulunduğu 97 sanıklı FETÖ iddianamesi, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Antalya da 97 sanıklı FETÖ iddianamesi kabul edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddianemede, örgüt yöneticilerinin, vatandaşların mallarını ele geçirip burs için başvuran öğrencileri bile kandırdıkları ileri sürüldü.

FETÖ'nün kuruluşundan bugüne kadar olan sürecin de anlatıldığı iddianamede örgüt liderliğini, örgüt üyelerinin 'insan üstü', 'muhterem', 'yarı tanrı' olarak görüp, 'Mesih', 'kutsal kişi' gibi sıfatlarla ifade edilen Fethullah Gülen'in yaptığı belirtildi. Örgütün demokratik hukuk devletinin özelliklerini ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş en geniş ve en büyük katılımlı silahlı terör örgütlenmesi olduğu belirtilen iddianamede, FETÖ'ye üyelik için dindar olmak veya inançlı olmak şartı aranmadığı gibi Müslüman olmanın da gerekli olmadığına dikkat çekildi. İddianamade, “Eğer kişi himmetini veriyorsa işlediği suçun veya günahın bir önemi yoktur. Meşru olmayan yollardan elde edilen kazançtan örgüte istenen pay verilmişse işlenen günahın, suçun üzeri örgüt tarafından organize olarak örtülmektedir" denildi.

Örgütün Antalya'daki yapılanmasıyla ilgili de halen firarda bulunan avukat Hasan Tarık Şen'in 'İl imamı' olduğu belirtildi. Hasan Tarık Şen'in kardeşi Hüseyin Şen'in de 2005 yılında Edirne imamlığını yaptığını ve hakim adayıyken 2014'te Sivas'a atandığı belirtilen iddianamede, terör örgütünün Antalya yapılanmasıyla ilgili olarak 1977'de Antalya'daki Rasanet ve Gençlik Vakfı'nın kurulduğu belirtildi.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ FETHULLAH GÜLEN

İddianamede, örgüt üyelerininin Antalya'da çok sayıda vatandaşın dini duygularını istismar ederek dolandırıp taşınmazlarını ele geçirdiği öne sürüldü. Örgüte yardım edenlerin ticaretlerinin bereketleneceği söyleyerek örgüt üyelerinin esnaftan para ve çek tahsilatı yaptığı, örgütün yurtlarında kalan öğrencilerle ailelerine ise açık senetlere imza attırıldığı öne sürüldü. Örgüte ait Rasanet Vakfı'nın burs vereceklerini söyleyerek burs başvurusu aldığı öne sürülen iddiamede, birtakım evraklar doldurtulan öğrenciler adına çıkartılan banka kartlarıyla ATM'lerden aylık 75 ile 400 lira arasında maaş yatmış gibi gösterildiği iddia edildi. Örgüt evlerinin giderleri vatandaşlardan toplanan yardımlarla karşılanmasına rağmen öğrencilerden ev giderleri için ayrıca para alındığı öne sürülen iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen, 2 numaralı şüpheli olarak Antalya imamı Hasan Tarık Şen'in adı yer aldı. 

6 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

97 sanıklı iddianameyi kabul eden Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan Hüseyin Bal, İbrahim Dolgun, Tacittin Karataş, Murat Değer, Mustafa Karadağ ve İzzet Bayar'ın, soruşturma dosyası içerisinde yer alan mevcut delil durumu, sanıkların tutuklu kaldıkları süre, adli kontrol tedbirlerinin bu aşamadan sonra yeterli kalacağı göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

FİRARİ SANIKLARIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme, yakalama emri bulunan sanıklar Fethullah Gülen, Zekeriya Öner, Soner Teker, Oğuz Küçükzengin, Murat Sakartepe, Mehmet İhsan Öner, Seyfullah Gürdal, Süleyman Çoban, Ebu Ubeyde Seven, Mehmet Haş, Hasan Şahin, Arif Orhan, Mehmet Ali Çoban, Ekrem Ünal Sevindik, Sezai Ergun Ünal, Kadir Sarı, Adil Baş, Mehmet Çelik, Abdulkadir Koluçolak, Hilmi Ünal, Osman Sarıtaş, Saim Yuva, Tacittin Akçakuş, Hüseyin Tulpar, Abdullah Alnıak, Hasan Yılmaz, Ahmet Çiçek, İbrahim Şahin, Kazım Sönmez, Orhan Özkelle, Ender İleriye, Ergün Gürzal, Murat Balaban, Mehmet Yaşa, Halit Ünver, Mehmet Kafas, Abdülhalim Kökyay, Hüseyin Özçelik, Ahmet Güler, Abdulkadir Yükselen, Mustafa Yeşil, Ender Vural, Ammar Yılmaz, Salih Bayram Akıncı ve Hasan Tarık Şen'in dosyasının ise tefrikine karar verdi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 
 

Etiketler:
 
Otele el konulma şoku
 
FETÖ'nün bestecisi Antalya'da yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barışma teklifine olumuz yanıt alınca ölmek istedi
ANTALYA'da tartıştığı eşiyle barışmak isteyen 28 yaşındaki Bülent T. olumsuz ...
İthal mankenin hedefi Avrupa
ESLİNE Ajans'ın ithal mankeni Eteri Khachidze, hayalinin Avrupa'da podyuma ...
Kaş ve Demreliler Ankara'da buluştu
ANTALYA Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte ...
 
İzzet Bayar ile ilgili şok karar
Geçtiğimiz temmuz ayında FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklanan ATSO eski ...
Falezlerden düşen kadını polis kurtardı
ANTALYA’da, falezlerden düşüp yaralanan kadın, boğulmak üzereyken deniz ...
Korkuteli'de şehitlere saygı konvoyu
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde onlarca aracın katılımıyla 'Şehitlere saygı konvoyu' düzenlendi.
 
İşte yeni Serik kaymakamı
ANTALYA Serik Kaymakamlığı'na atanan Haluk Şimşek, göreve başladı.
Odabaş'a gözaltına protesto
ALEVİ Kültür Dernekleri (AKD) Sultangazi Şube Başkanı Zeynel Odabaş'ın, ...
Rus işadamları OSB'yi ziyaret etti
KARADENİZ Ekonomik İş Birliği (KEİB) Rusya Ulusal Konseyi'nin öncülüğünde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva