Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
14 Haziran 2018 Perşembe - 15:37

Antalya'da AVM'lerin bayramda tatil kararı iptal edildi

ANTALYA'da, Ramazan Bayramı'nın birinci günü alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı olmasına ilişkin karar iptal edildi. Karar, kaymakamlıklar tarafından AVM'lere telefonla tebliğ edildi.

Antalya da AVM lerin bayramda tatil kararı iptal edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'un 13'üncü maddesi kapsamında, kentteki bütün AVM'lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü ile her yıl 1 Ocak günü kapalı olması yönünde karar aldı. Yine kentteki AVM'lerin 10.00 ile 22.00 saatleri arasında faaliyet göstermesi kararlaştırıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) de Antalya Valiliği'ne başvurarak Ankara'daki kararın kentte de uygulanması yönünde talepte bulundu. Esnafın da yoğun talebinin ardından Antalya Valiliği, AVM'lerin Ramazan ve Kurban Bayramı'nın birinci günü ile 1 Ocak günü kapalı tutulması kararı aldı.

KARAR İPTAL EDİLDİ, KAYMAKAMLIKLAR BİLDİRDİ

Ancak bu karar bugün iptal edildi. İptal kararı ise kaymakamlık tarafından AVM'lere bildirildi. Her kaymakamlık kendi bölgesindeki AVM yönetimini telefonla arayarak kararı tebliğ etti. Tebligatın ardından kentteki AVM'ler bayramın birinci günü saat 13.00'ten itibaren kapılarını müşterilerine açacak.

AVM'lerin kapatılması konusunda üyelerinin talebiyle girişimde bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, konuyla ilgili kendilerine henüz bilgi gelmediğini söyledi.

ANKARA'DA DA İPTAL

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 7 Haziran'da Ankara'daki AVM'lere gönderdiği 'AVM'lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının 1'inci günü ile her yıl 1 Ocak'ta kapalı olacağı' yönündeki talimatın, bu bayramda uygulanmayacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, yarın kentteki AVM'lerin açık ya da kapalı olması, AVM yönetimlerinin inisiyatifine bırakıldı. Öte yandan, kararın geçerliliğini sürdürdüğü ancak bu bayram için ertelendiğini kaydedildi. Ankara Ticaret İl Müdürlüğü tarafından AVM yönetimlerine iletilen bilgi doğrultusunda bugün AVM'ler 14.00-22.00 arasında açık olabilecek.

BİR SONRAKİ BAYRAMA KALDI

Ankara Valiliği'nin kararı doğrultusunda, önümüzdeki bayram(1'inci günleri) ve 1 Ocak'ta, kentteki AVM'ler tatil olacak. 

AVM SAHİPLERİ GALİP GELDİ

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü Ankara’da başlayan, Antalya ve Konya ile devam eden, alışveriş merkezlerinin dini bayramların birinci günleri ile yeni yılın ilk günü kapalı olması konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve kapatılmamasını istemişti.

Hulusi Belgü şunları söylemişti:

“AVM’lerimiz günümüzde ticari işlevinden çok vatandaşlarımızın buluştukları, sinema, tiyatro gibi kültürel etkinliklerin yanı sıra hem kendileri için faydalı kişisel gelişim atölyelerine hem de çocuklarının gelişiminde yararlı olan atölye çalışmalarına katıldıkları yaşam merkezleridir. Bugün çocuklu ailelere sorduğumuzda çocukları ile birlikte vakit geçirdikleri en güvenli yer olarak AVM’leri gösteriyorlar. AVM’lerimiz bayram günlerinde bu anlamda daha da anlam kazanıyor çünkü geçmişte hepimizin çocukluğunda güzel bir anı olarak kalan tam bir ‘Bayram Yeri’ne dönüyor. Bu sebeple dini bayramların ilk günü ile 1 Ocak’ta AVM’lerimizin kapalı tutulmasına anlam vermekte zorlanıyoruz. Halkımızın sosyalleşme ve elbette ki bunun yanı sıra vakitten tasarruf sağlamak amacıyla alışveriş yapma haklarının ellerinden alındığını düşünmemek işten değil. Bununla birlikte bayram günleri mesai yapan AVM çalışanlarının ücretlerine bu durum hakkaniyetli bir şekilde yansıtılmaktadır. İşin bir de bu boyutu var… Bahsi geçen tarihlerde AVM’ler kapatılarak AVM çalışanlarının fazla mesai ücreti almalarına da engel olunuyor.”

Bir günlük AVM kapatılmasının ekonomide açabileceği yaralardan da bahseden Belgü konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

“Küçük bir hesaplama ile ortaya çıkıyor ki AVM’lerin Türkiye’de 1 gün kapatılması, perakendecilerimiz açısından 1,5 milyar TL’lik ciro, ekonomimizde ise yaklaşık 300 milyon TL’lik vergi kaybına yol açıyor. Bugün geldiğimiz noktada organize perakende sektöründe 880 bin nitelikli istihdam sağlayan AVM’lerimizi Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve yeni yılda birer günlük kapatılmasının sektörümüze zararı 4,5 milyar TL, devletimize zararı ise 900 milyon TL olacak. Bu azımsanabilecek bir sayı değil. Bu nedenle ülkemizin ekonomik anlamda selametini ve istikrarını gözetmeksizin verilen böyle bir kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Yılmaz KILIÇKAYA/ANTALYA, (DHA)-

 
Başkan Türel, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı
 
Kleopatra Koyu ihalesi yargıya taşınıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuhaf 14 Haziran 2018 Perşembe 18:56

valilerin isi yok mu ozel isletmeye karisiyirlar? avmye falan gitmem ama sonucta ozel isletme esnaf kazansin diye kapatmak sacmalik

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Türel, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Ramazan Bayramı öncesi ...
Kemer'de Baby Brown konseri
İRAN asıllı Alman hiphop şarkıcısı Baby Brown, Antalya'nın Kemer ilçesinde konser verdi.
Plajda konser bombardımanı
LARA Beach'te bulunan Oba Beach, yaz sezonunu Ramazan Bayramı'nda DJ ve ...
 
Başkan Uysal Aksu'da esnafı ziyaret etti
CHP İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla Aksu'da vatandaşlarla bir araya ...
İttifaklar hangi ilden ne kadar vekil çıkarıyor?..
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dip dalga geliyor” sözlerine dayanak ...
Antalya'da bayramda 7 bin 396 polis görev yapacak
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında denetimleri ...
 
Konyaaltı Sahili'nde 50 TL'ye lahmacun da satılmalı...
Dursun Gündoğdu yazdı
Bir bisiklet iki can
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, halı saha maçından çıkıp, bisikletle eve ...
Başkan Böcek, personeliyle bayramlaştı
KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye personeliyle bayramlaşarak, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva