Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
30 Haziran 2020 Salı - 10:57

Antalya'da Bataklık Operasyonu

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve bir ayağı da Antalya'da bulunan 'Bataklık Operasyonu’yla ilgili detaylar ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Soylu, operasyonu cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olarak niteledi.

Antalya da Bataklık Operasyonu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsimleri gizli tutulan, Türk ve dünya kamuoyunun yakından tanıdığı iki örgüt liderinin yöneticisi olduğu silahlı suç örgütünün, 1990’lı yıllardan bugüne tüm dünyada başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere yasadışı faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Suç örgütünün uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirlerle çok sayıda lüks ev ve otomobil ile kıymetli araziler aldığı öğrenildi.

Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, İspanya, Brezilya, Ekvador ve Peru’nun aralarında olduğu çok sayıda ülkede faaliyetleri olduğu belirlenen suç örgütünün, 1993 yılında bir gemide ele geçirilen 11 tonun üzerinde esrar ve 2 ton 500 kilogram baz morfin, 2000’li yıllarda ele geçirilen 140 kilogram eroin, 2012 yılında el konulan ve toplamda 18 tonun üzerindeki kokain, 2016 yılında bir gemide ele geçirilen 20 ton esrar ve ecstasy hap yakalanması olaylarının faili olduğu ortaya çıkarıldı.

FETÖ BAĞLANTILARI VAR

FETÖ terör örgütüne finans sağladığı da tespit edilen suç örgütünün, silahlı örgüt liderlerinden birinin uyuşturucu ticaretinden tutuklu olduğu Brezilya’da cezaevinden firar ettiği belirlendi. Daha sonra Hollanda’da uyuşturucu ticareti ve kara para aklama suçlarından dolayı adli kontrol altındayken, elektronik kelepçesini kırarak Türkiye’ye kaçtığı öğrenildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerin bir kısmı hakkında kırmızı bültenler ve Avrupa tutuklama kararları çıkarıldığı kaydedildi. Örgüt liderinin yurtdışında işlediği suçlar nedeniyle 26 yıl hapis cezası olduğu bildirildi. Yürütülen soruşturma 6 şüpheli ve 3 şirket incelemesiyle başladı. Aralarında iki örgüt liderinin de bulunduğu 94 şüpheli ve bu şüphelilerin bağlantılı olduğu 16 şirkete ulaşıldı.

SUÇ GELİRLERİ KURYELERLE TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

30 Haziran’da başlatılan 'Bataklık operasyonu'nda, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kilis ve Mersin’de eş zamanlı yakalama ve tespit işlemleri yapıldı. Silahlı suç organizasyonun, gelirlerini kuryeler kullanarak Türkiye’ye getirdiği belirlendi. Soruşturma sırasında bu yöntemle Türkiye’ye getirilmeye çalışılan toplam 953 bin 660 İngiliz Sterlini ve 311 bin 500 Danimarka Kronuna el konuldu. Operasyon sonucu çok sayıda lükks ev ve diğer taşınmazlar, 7 adet kiralık kasa, 20 adet lüks araç, uyuşturucu madde ticaretinden kaynaklı olduğu belirlenen 52 milyon 627 bin 760 TL ile 1 milyon 310 bin Amerikan doları, örgüt lider ve yöneticileninin tüm banka hesapları ve mal varlıklarına, örgütün bağlantılı olduğu 16 şirketin tüm banka hesapları ve mal varlıklarına el konulması planlanıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dokuz ülke ile ortak yapılan Bataklık Operasyonu'na ilişkin, "70 milyon nakite el konuldu, 500 milyonluk trafik önlendi. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonuydu. Uyuşturucu ve suç gelirleriyle ilgili en büyük operasyonu yapıldı" ifadelerini kullandı.

"Özellikle suç gelirleriyle mücadelede, gerek adalet bakanlığımız, savcılıklarımız, mahkemelerimiz, emniyet ve jandarma birimlerimiz büyük bir mücadele vermektedir" açıklamasında bulunan Soylu, şunları kaydetti: 

"Dönem dönem tespitinde takibinde zorlandığımız çok açıktır. Bu operasyon 9 ülkeyle bağlantılı gerçekleştirildi. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya. Türkiye ile de 11 vilayette yapıldı. Yaklaşık 94 hedefi vardı, şu ana kadar 67 hedef gözaltına alındı. Örgütün iki tepe yöneticisi var. Bir tanesi gerek Brezilya, gerek Hollanda'da 26 yıllık hapis cezası ve kırmızı bülteni söz konusu. Nakdi olarak 70 milyon liraya el konuldu. Toplam tüm süreçleriyle beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak. Yaklaşık 2 ay önce bu operasyona bağlı olarak bir yakalama daha gerçekleştirilmişti. Ama kamuoyuna çok fazla deklare edilmeden suç dosyasına herhangi bir halel gelmemesi için de devam da ettirildi. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

GÖZALTI SAYISI 74'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı cumhuriyet tarihinin en büyük uyuştucuya bağlı suç gelirlerine yönelik düzenelenen 'Bataklık' operasyonunda gözaltı sayısı 74'e yükseldi.  6 şüpheli ve 3 şirket incelemesiyle başlayan soruşturma kapsamında, aralarında iki örgüt liderinin de bulunduğu 94 şüpheli ve bu şüphelilerin bağlantılı olduğu 19 şirkete ulaşıldı. İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Van, Kırşehir, Aydın, Kilis ve Bursa'da toplam 94 şüphelinin yakalanması, bu şüphelilere ait 85 ikamet, 25 iş yeri olmak üzere toplam 110 ayrı adreste ve şüphelilere ait farklı banka şubelerinde kiralandığı tespit edilen 7 kiralık kasada suç unsurlarının tespiti ve el konulmasına saat 04.45 itibarı ile eş zamanlı 'Bataklık' operasyonu gerçekleştirildi. Silahlı suç örgütünün, banka hesaplarında görülen 70 milyon civarındaki mevduata el konuldu. Operasyonda 11 ilde şu ana kadar 94 şüpheliden aralarında örgüt liderleri Çetin Gören ve Nejat Daş'ın bulunduğu 74 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca operasyon sırasında 11 ilde 21 milyon TL değerinde döviz, Türk lirası, altın, mücevher ve ziynet eşyası, 281 adet tapu, 31 adet tabanca, 32 adet bilgisayar, cep telefonları, sim kartları, para sayma makinaları ile 21 adet lüks otomobile el konuldu.

UYUŞTURUCUDAN ELDE EDİLEN PARA İLE LÜKS EV VE ARABA

Operasyonda yeni ayrıntılar da ortaya çıktı.  Buna göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'Örgütlü olarak uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile bu suçtan elde edilen gelirlerden kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması' suçları kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde kapsamlı soruşturma başlatıldı. Türk ve dünya kamuoyunun yakından tanıdığı iki örgüt liderinin yöneticiliğinden oluşan organizasyonun, uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirlerle çok sayıda lüks ev ve otomobil ile kıymetli araziler edindikleri tespit edildi.

8 YABANCI ÜLKEDE FAALİYET YÜRÜTTÜLER

Silahlı olarak faaliyet yürüten suç örgütü yöneticileri Çetin Gören ve Nejat Daş'ın, 90’lı yıllardan bu yana tüm dünyada, başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere yasadışı faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, İspanya, Brezilya, Ekvador ve Peru'nun, faaliyet yürüttükleri ülkelerden bazıları olduğu saptandı. 1993 yılında bir gemide ele geçirilen 11 tonun üzerinde esrar ve 2 ton 500 kilogram baz morfin, 2000’li yıllara gelindiğinde ele geçirilen 140 kilogram eroin, 2012 yılında el konulan ve toplam 18 tonun üzerindeki kokain, 2016 yılında bir gemide ele geçirilen 20 ton esrar ve ecstasy hap yakalamalarının, tespit edilen uyuşturucu ticareti olayları olduğu belirlendi.

FETÖ'YE FİNANS

Uyuşturucu ticaretiyle meşgul suç örgütünün, FETÖ terör örgütüne finans sağladığı da ortaya çıktı. Silahlı örgüt liderlerinden Çetin Gören'in, uyuşturucu ticaretinden tutuklu olduğu Brezilya’da cezaevinden firar ettiği belirlendi. Şüphelinin ayrıca Hollanda’da 'uyuşturucu ticareti' ve 'kara para aklama' suçlarından dolayı adli kontrol altındayken elektronik kelepçesini kırarak Türkiye’ye kaçtığı, yakalan Çetin G. hakkında ise INTERPOL tarafından kırmızı bültenle ve Avrupa tutuklama kararları çıkarıldığı saptandı. Örgüt liderinin yurt dışında işlediği suçlar nedeniyle toplam 26 yıl hapis cezası bulunduğu kaydedildi.


BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA


BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA

BATAKLIK OPERASYONUNDA YENI AYRINTILAR ORTAYA CIKTI.   FOTO-ANKARA-DHA
 

 

 

 
Manavgat'ta kaçak akaryakıt operasyonu
 
Demirkapı Tüneli'nde çalışma sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.Rıza ÖZÇELİK 30 Haziran 2020 Salı 12:16

inşallah yurdumun paralarını dışarıya çıkaranlar içinde aynı hassasiyeti gösterir ve onları da böyle açıklarsınız.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta kaçak akaryakıt operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde durdurulan bir minibüste 4000 litre kaçak ...
Antalya Polisi, kaçakçılara göz açtırmıyor
ANTALYA Polisi, il genelinde düzenlediği 3 ayrı operasyonda, kaçak cep ...
Antalya'da yürek burkan manzara
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki bir sahilde, ağzına ve yüzgecine naylon ...
 
Antik kent yakınında yangın
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi'ndeki Xanthos Antik Kenti ...
Amerika ve CERN Laboratuvarı'nda iki Döşemealtılı
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde çiftçilik yapan Osman ve Durkadın Tıraş ...
Asırlık odun kömürcülüğü mesleği zamana yenildi
ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde asırlardır yöre halkının büyük bölümünün ...
 
30'uncu deniz otomobili, denize indirilip test edildi
ANTALYA'da 4 lastiği, farları ve direksiyonuyla lüks otomobil formunda ...
Türkiye'de kendilerini çok daha güvende hissediyorlar
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yerleşik ve Türk vatandaşı olan yabancılar ...
Zeytinpark'ta 50 zeytin ağacı yandı
ANTALYA’da 20 bini zeytin ağacı olmak üzere 25 bin ağacın bulunduğu Vakıf ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva