Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
25 Şubat 2013 Pazartesi - 10:02

Antalya'da CHP'li belediyeye operasyon, başkan gözaltında

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla Mahmutlar Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Antalya da CHP li belediyeye operasyon, başkan gözaltında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla bugün saat 07.30'da Mahmutlar Belde Belediyesi'ne yönelik operasyon düzenledi. Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, CHP'li Meclis Üyesi Hasan Kısa ve MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Çatal'ı evlerinde gözaltına alan jandarma ekipleri, mesainin başlamasıyla birlikte belediye binasına operasyon yaptı. Operasyonda, Hesap İşleri Müdürü Ali Uyar, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Avcı, Satın Alma Komisyonu Üyesi Şerife Tokaradayı ile bir devlet bankasında çalışan memurların da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Başkan Çelik ve beraberindekiler Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mahmutlar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Jandarma, belediye çalışanları gözetiminde belediyedeki bilgisayar ve evrakı inceliyor. Operasyonu duyan çok sayıda belde sakini, belediye binasının önünde toplandı.

BAŞSAVCI: 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Mahmutlar Belde Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonun ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, bir açıklama yaparak bilgi verdi. Mahmutlar Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı yönünde kendilerine 13 ihbar geldiğini kaydeden Yavuz, iddialarla ilgili Kasım 2011'de soruşturma başlatıldığını söyledi. Yeterli suç delillerinin elde edilmesinden sonra bugün saat 06.00'da Antalya İl ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla operasyon yapıldığını anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 25'i erkek, 31 kişi gözaltına alındı. 28 ev ve işyerinde arama yapılarak suç delillerine el konuldu. Operasyon kapsamında Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğunu 1 belediye meclis üyesi, 11 belediye çalışanı, Kargıcak Belde Belediyesi'nde görevli 1 memur, 1 banka görevlisi ile 16 esnaf gözaltına alındı."

3 GÜN SORGU SÜRESİ

Başsavcı Yavuz, şüpheliler hakkında, 'suç örgütü kurmak', 'yönetmek', 'üye olmak', 'bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak', 'rüşve't, 'zimmet', 'suçtan kaynaklanan malvarlığını değerlerini aklamak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından soruşturma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Yavuz, şüphelilerin jandarmadaki ifadelerinin tamamlanmasından sonra 28 Şubat'ta adliyeye sevk edileceğini söyledi.

SUÇLAMALARI BİLMİYORUZ

Operasyonun ardından Mahmutlar Jandarma Karakolu'na giden Belediye Başkanı Ali Çelik'in avukatı Ertuğrul Yeşildal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Çelik ile görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Operasyon hakkında ise ayrıntılı bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Yeşildal, "Başkanımızın neyle suçlandığı belli değil, belediyede ise evraklar inceleniyor" dedi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş da operasyonu iktidarın muhalefet partilerine yönelik uyguladığı baskılar olarak gördüklerini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞEMEYİNCE KARTVİZİT GÖNDERDİLER

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ile Osman Kaptan, gözaltına alınan Mahmutlar Belde Belediye Başkanı Ali Çelik'i ziyaret etmek için Mahmutlar Cezaevi Jandarma Karakolu'na gitti. CHP heyeti, Başkan Çelik'le görüştürülmedi. Bunun üzerine CHP'li vekiller, Başkan Çelik'e avukatı Ertuğrul Yeşildal aracılığıyla kartvizitlerini gönderdi. Karakoldan ayrılan CHP heyeti, Mahmutlar Belde Teşkilatı'nda basın açıklaması yaptı.

HUKUK SİYASALLAŞTI

Başkan Ali Çelik'in henüz ifadesinin alınmadığını ve bu nedenle görüşmelerine izin verilmediğini kaydeden Osman Kaptan, "Kartvizitimizi göndererek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Son zamanlarda hukuk siyasallaştı. Biz bunu Habur, Deniz Feneri, Silivri ve Ergenekon'da gördük. Bir de belediye başkanlarının bu şekilde gözaltına alınmalarıyla görüyoruz. Hukuk, siyasi baskı aracı olarak kullanılıyor" dedi.

DENİZ BAYKAL'IN SELAMINI GETİRDİK

Halkın siyasi temcilcileri olarak Ankara'dan Deniz Baykal'ın geçmiş olsun dileklerini getirdiklerini vurgulayan Kaptan, "Alanya'da sadece CHP'li belediye başkanları mı var? Diğer belediye başkanlarıyla ilgili şimdiye kadar kaç müfettiş geldi, kaç soruşturma açıldı? AKP'li mevcut belediye başkanlarına koruma, kollama var. CHP'li belediye başkanları üzerindeki baskı gözler önündedir." diye konuştu.

APO BİLE ZİYARET EDİLİYOR

Belediye Başkanı Ali Çelik'in cezaevi karakolunda tutulmasının çok manidar olduğunu savunan Yıldıray Sapan ise şunları kaydetti: “Bu bir gözdağıdır. Yargı siyasallaşmıştır, siyaset de yargılaşmıştır. Bu, seçim yenilgisinin dışavurumudur. Bir önceki belediyeyi kaybeden AKP'nin bir kurgusudur. Türkiye'de, devleti teslim alan Apo bile ziyaret edilirken, gözaltındaki bir belediye başkanını ziyaret edemiyoruz."

'CHP’Lİ BELEDİYELER İNCE ELENİP SIK DOKUNUYOR'

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise karakol çıkışında yaptığı açıklamada, süreci takip ettiklerini söyledi. Türkiye’de demokratik bir ülkede olmaması gerektiği kadar gözaltı olduğunu vurgulayan Başkan Kök, "Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP'li belediyelere karşı 'ince eleyip sık dokuma' var. Bundan gocunmuyoruz. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Ama aynı hassasiyetin AKP’li belediyeler için de gösterilmesini bekliyoruz” dedi.

Özgür YILMAZ/ ALANYA (Antalya), (DHA) -

 
Akaydın; Belediyede savcı odası olsun
 
Isparta uyuşturucuya savaş açtı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurdumANADOLU 25 Şubat 2013 Pazartesi 12:20

kesin çakırve akp operasyonu

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaydın: Siyaset bu, ne olacağı belli olmaz.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali verdiği Akaydın temkinli yaklaştı.
Memurun işi siyaset değildir!..
Bazı bölgelerde 2B rayiç bedel fiyatlarının yüksek oluşu ve fiyat tespitinin ...
Türel'den muhtarlara maaş artışı ve SGK sözü
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya ...
 
AKP bu anketi gizlemiş
TEPAV'ın finanse ettiği ve AG'ye yaptırılan anketin sonuçlarının AK Parti ...
Gürsel Tekin, Başbakan'ı Manavgat'tan bombaladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
'Elin parasıyla caka satıyor'
Aksu'nun bağımsız belediye başkanı İsa Yıldırım, AKP'den başkan seçildiği ...
 
Sapan: Baykal'ı neden çektim?
CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, dün partisinin ...
Baykal; Uyanık olmalıyız
CHP eski Genel Başkanı - Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kapalı grup ...
AKP'de kırmızı plaka çatlağı
Geçen ay yapılan kabine değişikliği ile 2 Ordulu bakanın kırmızı plakaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva