Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
25 Aralık 2023 Pazartesi - 18:31

Antalya'da 'Çukur Çetesi'ne operasyon

ANTALYA'nın Kemer merkezli Kumluca, Finike, Kaş ve Demre ilçelerinde 'Tefecilik', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Yağma' suçlarından yaklaşık 11 milyar lira gelir elde ettikleri tespit edilen 'Çukur Çetesi'ne yönelik bir operasyon yapıldı.

Antalya da  Çukur Çetesi ne operasyon
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

48 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, suçtan elde edilen şirketler, tatil sitesi, banka hesapları ile çok sayıda taşınmaz ve araca el koyuldu.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda Antalya Jandarma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ile toplam 404 personelin katılımıyla 'Çukur Çetesi'ne yönelik Kemer, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre ilçelerinde operasyon düzenlendi. Antalya Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Tefecilik', 'Nitelikli yağma', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarını silahlı olarak işlediği belirlenen çeteye yönelik araştırmada, 25 mağdur ile 48 şüpheli belirlendi. Yaklaşık 6 aylık takibin ardından gerçekleştirilen operasyonla, şüphelilerin çoğu gözaltına alındı.

11 MİLYAR LİRALIK GELİR 

Farklı ülkelerden Türkiye'ye 'Hawala' yöntemiyle para transfer edip, suçtan elde edilen gelirleri akladıkları da tespit edilen ve 'Çukur Çetesi' olarak adlandırılan örgütün 2 lider, 12 yönetici, 5 tahsildar, 29 üye olmak üzere toplam 48 şüpheliyle faaliyet gösterdiği ve şüphelilerin bugüne kadar örgütlü olarak işledikleri suçlardan yaklaşık 11 milyar lira gelir elde ettikleri belirlendi.

SUÇTAN ELDE EDİLEN MAL VARLIKLARINA EL KOYULDU

Örgütün suçtan elde ettiği AVM arazisi, bungalov evlerin bulunduğu tatil sitesi, 185 taşınmaz, 208 araç ile banka hesapları olmak üzere 81 şirkete el koyulduğu, söz konusu şirketlere kayyım ataması yapılacağı öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Antalya'da organize suç örgütlerine 'Kafes-23' adı verilen operasyonu ile darbe vurulduğunu açıkladı. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 'Kafes-24' operasyonu düzenlendi. Operasyonda aralarında örgüt elebaşı Bayram Dinçer'in de yer aldığı 43 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, 15 av tüfeği, 85 tapu, 680 senet, 380 çek,18 bin 500 araç satışı sözleşmesi, 800 vekaletname, 80 banka cüzdanı, 60 kredi kartı, 2 kripto para soğuk cüzdan, 80 Para transferi içeren Ajanda, 66 cep telefonu, 36 bin dolar ve 80 bin 000 lira ile çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin yaptığı paylaşımda, "Antalya'da düzenlenen 'KAFES-24' operasyonunda 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütünün Antalya ili genelinde; mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediği, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptıkları mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiğinde 'konkordato' ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye'ye 'hawala' yöntemi ile karapara transferi yaptıkları, örgütlü olarak işledikleri; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçlarından gelir elde ettikleri belirlendi. MASAK raporları doğrultusunda Çukur Çetesi'nin bugüne kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 milyar TL değerindeki malvarlıklarına (Banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirket) el konuldu. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MASAK yetkililerimizi, Operasyonu gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve KOM Daire Başkanlığı ile Antalya İl Jandarma Komutanlığımızı tebrik ediyorum" dedi.

(DHA)

Etiketler:
 
Kaza yaptı, kendisine selam vermeyen 2 arkadaşını bıçakladı
 
MHP Antalya’da 5 ilçede seçime girecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da motosiklet hırsızlığı kamerada
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde park halindeki motosiklet kimliği belirsiz ...
Eşini öldüren koca: Kaç kez neresine vurduğumu hatırlamıyorum
ANTALYA'da boşanma aşamasında olduğu Ceylan Sümer'i (30) 9 bıçak darbesiyle ...
Antalya'da havuzda testler başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin 30 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği ...
 
Zehra'yı öldüren sanık: Onu öldürten dayısı Erol Bey'dir
ANTALYA'da inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı (40) tabancayla 9 el ateş ...
Döşemealtı’nda kanalizasyon şebeke hattında ilk kazma vuruldu
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede altyapı sorununun çözümü ...
Konyaaltı’ndan 10 numara galibiyet
Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı “Mavi Kelebekler”, ...
 
Tütüncü, Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na katıldı
Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan ...
Antalya'da inşaatta kimliği belirsiz ceset bulundu
ANTALYA'da boş inşaattan gelen kokudan rahatsız olanların ihbarıyla alanda ...
Antalya OSB Cup şampiyonu belli oldu
Antalya OSB CUP Firmalar Arası Karma Voleybol Turnuvası’nın şampiyonu Yörükoğlu oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva