Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
29 Kasım 2022 Salı - 10:35

Antalya'da 'Dur' ihtarına uymayıp polisle çatıştılar; 1 şüpheli öldü, 2 polis yaralı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayıp otomobillle kaçan şüpheliler ile çıkan silahlı çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, saldırganlardan 1'i öldü, 3'ü ise yakalandı.

Antalya da  Dur  ihtarına uymayıp polisle çatıştılar; 1 şüpheli öldü, 2 polis yaralı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Büro Amirliği görevlileri, dün gece geç saatlerde yasa dışı silah ticareti yapılacağı ihbarı üzerine 42 AEG 77 plakalı otomobili takibe aldı. Polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobildeki şüpheliler kaçmaya çalıştı. Polis, Manavgat Sanayi Sitesi 2009 Sokak'ta, otomobile arkadan ekip aracıyla çarparak durdurdu. Otomobilden inen şüpheliler, polise silahla ateş açtı. Çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, adları açıklanmayan saldırganlardan 1'i vurularak öldürüldü. 3 şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı. Çatışmada ölen şüphelinin cenazesi, Manavgat Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarının hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİLER SABIKALIYMIŞ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 2 polis memurunun yaralandığı, saldırganlardan 1'inin öldüğü, 3'ünün yakalandığı çatışmanın detayları ortaya çıktı. Buna göre, yasa dışı silah ticaretini önlemek için çalışma yürüten İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Konya'nın Beyşehir ilçesinden gelen 42 AEG 77 plakalı otomobilde kaçak silah bulunduğu ihbarıyla harekete geçti. Şüphelilerin bulunduğu otomobil, ilçe girişinden itibaren 2 ekiple takibe alındı. Sanayi sitesine giren otomobilin önü ve arkası, polis araçlarıyla kesildi. Şüphelilerden Mustafa Şener Habir, otomobilden inerek kaçmaya başladı. 'Dur' ihtarına, yanında bulundurduğu tabancayla ateş ederek karşılık veren Habir, 2 polis memurunu yaraladı. Çıkan çatışmada, Mustafa Şener Habir hayatını kaybetti. Otomobildeki diğer şüpheliler Tahir Ü., Mehmet Ü. ve Özgür Y. de gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve otomobilde yapılan aramada, Mustafa Şener Habir'in polise ateş açtığı ruhsatsız tabancanın yanı sıra bir tabanca daha ele geçirildi. Mustafa Şener Habir ve diğer şüphelilerin çok sayıda suç kaydının olduğu belirtildi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ: TAKİBİMİZDEYDİ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 polis memurunun yaralandığı, saldırganlardan 1'inin öldüğü, 3'ünün yakalandığı çatışmayla ilgili bilgi veren Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, yaralı polislerin sağlık durumların iyi, şüphelilerin gözaltında olduğunu söyledi. Çevik, "Bizce bilinen şahıslar bunlar. Uzun süredir takibimizde olan kişilerdi. Nitelikli yağma, hırsızlık, uyuşturucu gibi birçok suçtan kaydı olan kişiler. Konu silah kaçakçılığıydı" dedi.

Çevik, çatışma sırasında yaşananları ise şöyle anlattı:

"İlimize geldikleri istihbaratını alır almaz, arkadaşlarımız gerekli yerde konuşlandı. Konya istikametinden gelen bir araçtı, Serik ya da Manavgat tarafına gitme ihtimaline karşı önlemlerimizi aldık ve araç Manavgat tarafına dönünce takip etmeye başladık. Ardından 'dur' ihtarına uymayarak kaçışa devam etti. İlçemizin sanayi girişinde bir şekilde kıstırıldı. Buna rağmen hala kaçmaya yönelik tavırlar sergilediler. Arkadaşlarımızın 'teslim ol' çağrılarına karşın, sürücü koltuğunda oturan şahsın, direkt arkadaşlarımızı hedef gözeterek ateş etmesi suretiyle bir çatışma çıkıyor. Bir arkadaşımızın sağ baldırından bir giriş çıkış mevcut, diğer arkadaşımızın da diz üstünden aynı şekilde giriş çıkış söz konusu. Şükür Allah'a durumları çok iyi. Şu an hastanede yatıyorlar ameliyat ve tedavileri gerçekleşecek. Bizim de silah da kullanmamız neticesinde bu 4 şahıstan biri etkisiz hale getirildi. Diğer 3 şahıs da zor kullanmak suretiyle kelepçelendi." 

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE 2 POLIS MEMURUNUN YARALANDIGI, SALDIRGANLARDAN 1'ININ OLDUGU, 3'UNUN YAKALANDIGI CATISMAYLA ILGILI BILGI VEREN ANTALYA EMNIYET MUDURU ORHAN CEVIK, YARALI POLISLERIN SAGLIK DURUMLARIN IYI OLDUGUNU, SUPHELILERIN GOZALTINA BULUNDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Ömer KARÇA/ANTALYA,(DHA)

 
Tükeniş havadan gözlemleniyor
 
Kuşadası açıklarında 21 kaçak göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uysal, BBC’ye konuk oldu
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ödüllü geri dönüşüm projesi ...
Antalya'da otomobil ile cip çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde cip ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı ...
Antalya için 'Sarı' uyarı geldi
Antalya bu geceden itibaren gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına ...
 
Kayıp Seda Nur, 4 gündür aranıyor
ANTALYA'da, 24 Kasım'da direksiyon dersine gitmek için evden ayrıldıktan ...
Antalya Polisi'nden 7 ilçede eş zamanlı denetim
ANTALYA'da polis 7 ilçede umuma açık yerlerde ve araç trafiğinin yoğun ...
Serik İYİ Parti'de Bodur güven tazeledi
İYİ Parti Serik ilçe teşkilatı 2. olağan kongresinde mevcut Başkan Kadir Bodur yeniden seçildi.
 
Şüpheli çantadan kablo ve modem çıktı
ANTALYA'da bir üst geçidin merdivenlerinin altına bırakılan şüpheli çantadan ...
Silahlı kavga: 3 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde çıkan tartışmada pompalı tüfekle ateş açılan ...
Arkadaşları damada 'bulaşık seti' taktı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Ömür Ünal'a (33) düğününde arkadaşları önlük ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva