Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
13 Kasım 2021 Cumartesi - 12:23

Antalya'da Fenix Yapı'dan şaşırtan iddia ile ilgili cevap geldi

Antalya’da inşaat piyasasına,  “Ezber bozmak” ve “Yapı kültürünü alt üst etmek’ sloganları ile giren Fenix Yapı, şaşırtmaya devam ediyor. İşte o şaşırtan haberimiz ve Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi'nin bu haberimize verdiği cevap...

Antalya da Fenix Yapı dan şaşırtan iddia ile ilgili cevap geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (Özel)

Konyaaltı’nda, ‘Duvar’ diye tabir edilen yapıyla adından çokça söz ettiren Fenix, bu kez Işıklar Caddesi’nde arsa sahipleri ile imar planında olmayan hayali kat yükseklikleri üzerinden sözleşme imzalamakla suçlanıyor.

İddiaya göre, Antalya’nın ilk apartmanlarından olan ve 4 bloktan oluşan  Yalı Apartmanı, 2019 yılında yapılan karot testleri sonucu riskli yapı ilan edildi. Üzerinde biri 7, diğerleri 5 kat bulunan, 40 dairelik 4 blok, 1960’lı yıllarda inşa edilmişti.

Yalı Apartmanı'nın inşaa edildiği yıllardan bir görüntü

YIKIP YENİDEN YAPALIM

Yalı Apartmanı Kat malikleri 2019’un Aralık ayında genel kurulu toplayarak, yapının yıkılması ve yerine yenisinin yapılması kararını aldı. 3/2 çoğunlukla alınan bu kararın ardından 2020 yılının Mart ayında Fenix Yapı ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı.

Anlaşmaya göre, müteahhit firma, 2’si bodrum, biri zemin olmak üzere toplam 12 katlı ve 4 bloktan oluşan 70 konutluk bir site yapacaktı. Bu konutlardan 42’si arsa sahiplerine verilecek kalan 28’i ise Fenix şirketi tarafından satılacaktı.

Noterde yapılan sözleşmeye paylaşım oranlarınını gösteren bir vaziyet planı da eklendi. Vaziyet planı ise sözleşmede yazanın aksine biri bodrum, biri zemin olmak üzere toplam 10 kat çizilmişti. Vaziyet planına maliklerin ve müteahhit firmanın alacağı daireler de isimleriyle yazıldı.

FOYASINI BELEDİYE ORTAYA ÇIKARDI

Kat maliklerinden Nevzat Kaçar, avukatı Fatih Demir aracılığıyla Muratpaşa Belediyesi’ne dilekçeyle başvurup, Yalı Apartmanı’nın bulunduğu 1261 ada 1 parsel ile ilgili imar ve kat durumu bilgisi istedi.

Muratpaşa Plan ve Proje Müdürlüğü’nden gelen yazı tam bir şok etkisi yarattı.  Söz konusu parsele, yürürlükteki imar planına göre, müteaahhit firma Fenix Yapı’nın sözleşmeye yazdığı gibi ne 12 katlı, ne de vaziyet planına çizdiği gibi 10 katlı binalar yapılabilecekti.

Belediyenin, söz konusu parselde biri 7, diğerleri 5 bloktan oluşan 4 bina yapılabileceğini belirten cevabi yazısı üzerine kafalar karıştı.

Bu arada, arsa sahiplerinden yine Nevzat Kaçar’ın, genel kurulun toplanmasıyla ilgili tebligatın kendisine yapılmadığına ilişkin açtığı dava da sonuçlandı. Mahkeme, genel kurulun ve bu toplantıda alınan kararların iptaline karar verdi.

İddiaya göre Fenix Yapı, mahkeme kararının aksine genel kurulu ve orada alınan kararları geçermli sayıp imzaya gelmeyen arsa sahiplerinin dairelerinin satışının yapılmasını istedi. Arsa sahiplerinin itirazları üzerine konunun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gittiği, bakanlık yetkililerinin Fenix’i haklı bulduğu ileri sürüldü.

Arsa sahiplerinden bazıları, bakanlık yetkililerinin aldığı bu kararın kabul edilemeyeceğini, mahkemenin aldığı kararla tezat oluşturduğunu belirtirken, bazıları da Mimarlar Odası’nı sorunun çözümü için göreve çağırdı.

BELEDİYE NE DİYOR?

“2020’de çıkan yeni kanuna göre kat yüksekliği değişikliği yapılamıyor. Parsel değil ada bazında başvuru yapılsa dahi, tüm adada yer alan 10 adet parseldeki kat maliklerinin tamamının (Yüzde 100) kat yüksekliği için muavvafakat vermesi gerekiyor.  Bu talebin de Muratpaşa ve Büyükşehir meclislerinden geçmesi şart.”

Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi

SON DAKİKA::::: FENIX'TEN AÇIKLAMA VAR

Bu arada, Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, haberimiz üzerine konuya bir açıklama getirdi.

Yalı Apartmanı’nın rüzgarda bile yıkılacak bir durumda olduğunu belirten Mavi,  arsa sahipleriyle yapılan sözleşmede, bodrumlar hariç zemin artı 8 kat olacak bir yapıdan söz edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz arsa sahiplerine, belediye bizim kat önerimizi reddederse diye güçlendirme yaparız taahhüdünde de bulunduk.  Sözleşmeye bodrum katlar hariç 8 ve 9 kat seçeneği yazmamızın nedeni belediye meclisinden çıkacak kararın ne olacağını bilmediğimizden dolayıdır. Belediye hangisini değerlendirirse diye 8 ve 9 kat diye iki seneçek var sözleşmede…  Yani meclisten çıkan karara göre yapalım diye de iki alternatif koyduk. Kat artışından kastımız da emsal artışı değildir. O bina ilk yapıldığında, yasal hakkı olan emsal tam olarak kullanılmamış, eksik emsal yapılmış. Bu nedenle  biz belediyeye 9 kat yapılması için plan tadilatını sunacağız. Çıkan karara göre de bir değerlenhdirme yapacağız. Arsa sahiplerinin mağdur edilmesi kesinlikle söz konusu değildir.”

DUVAR YAPI DAVASI

Fenix yapı daha önce Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesi, 8903 Ada 1 Parsel sayılı taşınmaz ile ilgili Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile karşı karşıya geldi. Fenix Yapı Grubu’na verilen yapı ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması amacıyla 28.12.2020 tarihinde Konyaaltı Belediye Başkanlığı aleyhine Antalya 4.İdare Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava dilekçesinde, söz konusu alanda, 17 dönümlük büyük bir arazi üzerine, 68.50 m. yüksekliğinde, 18-20 katlara ulaşabilen, deniz ile kent arasında duvar etkisini hissettiren, içinde AVM, otel, ofis ve konut gibi karma kullanımları barındıran ve hâkim rüzgârları engelleyen büyük bir proje için yapı ruhsatı verildiği belirtildi. Mimarlar Odası’nın açtığı dava reddedildi.

Mimarlar Odası da süreci takip ederek, itirazlarını üst dereceli mahkemelere taşıyacaklarını açıkladı.

 
Antalya'da kamyon devrildi; 1 ölü
 
2 katlı ahşap ev yangında küle döndü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:16

Sanki Antalya’nın mimarisi çok güzelmiş gibi bide itiraz eden insanlar var şaka gibi. Bu haberi çıkaranda ve itiraz eden kişide kendi menfaatleri ve ekstra istekleri olmadığı için durmadan yol kesmeye çalışan biri.

Yorumu oyla      0      0  
Faruk 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:14

Bu haberi çıkaranda yalı apartmanının yeniden yapılmasını istemeyen, hatta kendi bulduğu müteahhit tarafından yapılmasını isteyen bir kişidir.

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet Uyar 13 Kasım 2021 Cumartesi 20:29

Işıklar ada ada planlar yapıyoruz inşallah olacak başka türlü imar düzeni olmaz

Yorumu oyla      0      0  
Birantalya 13 Kasım 2021 Cumartesi 14:30

Bir önceki yorumu yazan arkadaşın dediği gibi ,ışıklar 1315 sokak Mütahitlerin gözde mekanı.Koç gurubunun yeni Talya oteli inşaatına başlamış olması bu bölgedeki eski yapı evlerin bile fiyatlarını 2 milyon TL ye kadar yükseltti.

Yorumu oyla      0      0  
Cengiz Alp 12 Kasım 2021 Cuma 17:42

Mimarlar Odasını kim göreve çağırmış? Belediye? Apartman Yönetimi? Bakanlık? Sanırım bazıları ezbere konuşuyor. Oda gerektiğinde kimse göreve çağırmadan da kamu yararına dava açar, basın açıklaması yapar. Konyaaltında olduğu gibi. Ancak; şahısların birbiri ile anlaşamadığı noktalarda oda devreye giremez. Burada Talya Otel ile başlayan bir şehircilik hatası yapılmaktadırç Kimse yapının izdüşümü nerede olacak sorgulamıyor. Yapı eski izdüşümünde değil, sokağa paralel yapılacak. Kaç katlı olursa olsun, Çevre ve komşu sokak ve adanın bazı yapıların deniz manzarası ve hava koridoru kapanacak.

Yorumu oyla      0      0  
ışıklar şuan en gözde yer 12 Kasım 2021 Cuma 10:33

ışıklar eski stad alanı genclık mahallesı fevzı cakmak caddesı cıvarında sureklı luks araclara sahıp onlarca muteahhıt gezıyor. vatandaslardan daırelerını almak ıstiyor. hatta basladılarda zorla almaya. bır apartmandan 1 daıre alan muteahhıt o bına ıcın curup raporu cıkarttırıyor sonrasında bu alan ıcın yıkılacak kararı aldıktan sonra kendısı ıle anlasılması ıcın zorluyor. suan o bolgede 2+1 daıre fıyatları 1,3 mılyon standart bır daıre ;) ısıklar bolgesını gezın sayın yazarlar gazetecı arkadaslar. ozellıkle genlık mah fevzı cakmak ıle 1315 sokak kesişimindeki yerlerde suan davalık yerler var. oradakı hak sahıplerı de yıllardır burada oturuyor ama evlerını bosaltmak zorunda kalacaklar. petshop falan var oralar rent a car fırmaların uzerlerındekı bınalar

Yorumu oyla      0      0  
sonuç 12 Kasım 2021 Cuma 09:59

sonuç nedir arkadaşlar! mimarlar odası ne yaptı neler yapabildi

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da kamyon devrildi; 1 ölü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, kontrolden çıkarak ters dönen kum yüklü hafriyat ...
Manavgat'da reddedilen adam ırmağa atladı
 ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde aşık olduğu kadın tarafından reddedilen ...
Kılıçdaroğlu, Döşemealtı'nda toplu açılış törenine katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde ...
 
Antalya'da polis trafik kurallarına dikkat çekti
ANTALYA'da polis 'Bi Hareketine Bakar Hayat' başlıklı kampanya ile trafik kurallarına dikkat çekti.
Hatalı sürücülere cezai işlem
ANTALYA'da Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
Kemer'de ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Kemer Belediyesi iş birliğince ...
 
Çocuklara eğlenceli emniyet kemeri eğitimi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde jandarma trafik timleri, animatörler eşliğinde ...
Atatürk operada anıldı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB), 'Atatürk'ü Anma Konseri'ne ilgi yoğun oldu.
Manavgat'ta orman yangını
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, yerleşim yerlerine 500 metre uzaklıkta ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva