Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
12 Mayıs 2020 Salı - 11:12

Antalya'da 'Mavi Kelebek' uyuşturucu çetesine 24 tutuklama

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 'Mavi Kelebek' adlı uyuşturucu çetesinin 24 üyesi yakalanıp, tutuklandı. Tutuklananlar arasında 4 aylık bebeğinin boğazına bıçak dayayan E.Ş. ile DHA'ya açıklama yapan annenin tedavi edilmesini istediği oğlu G.G. de yer aldı.

Antalya da  Mavi Kelebek  uyuşturucu çetesine 24 tutuklama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ta kendilerine 'Mavi Kelebek' adını veren bir grubun organize suç örgütü kurarak çocukları ve gençleri uyuşturucu maddeye alıştırdığı ve onlara çeşitli kimyasal maddelerin de olduğu uyuşturucu sattığı ihbarı üzerine 4 ay önce İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından jandarma ekipleri 2'si kadın olan 25 kişilik çetenin M.M., H.C., R.K., B.G., V.K., U.A., S.G., E.D., E.Ş., S.A., B.K., M.G., H.O., A.K., M.B., G.G., F.K., R.K., V.A., T.G., Ş.H., R.K., S.M. C.P. ve Z.E.'den oluştuğunu belirledi. Liderliğini M.M.'nin yaptığı çete üyelerinin Antalya ve Alanya'dan aldıkları çeşitli uyuşturucu maddeleri Manavgat'ta sattıklarını tespit etti. 

İKİ OPERASYONDA 12 TUTUKLAMA

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Manavgat Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ilçe genelinde şüphelilere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. İlk operasyonda yakalanan 7 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ve devam eden teknik ve fiziki takip sonrasında geçen hafta salı günü yapılan ikinci operasyonda ise aralarında çetenin elebaşı M.M.'nin de bulunduğu 5 kişi daha jandarma tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

12 ŞÜPHELİ DAHA YAKALANDI

Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından son operasyon pazar günü saat 06.00 sıralarında gerçekleştirildi. İlçede çeşitli adreslere eşzamanlı düzenlenen baskınlarda 12 şüpheli daha gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, dün sağlık muayenesi ve parmak izlerinin alınmasının ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında gazetecilerle, bir grup şüpheli yakını arasında arbede yaşandı. Gazeteciler kendilerini tehdit ettiği gerekçesiyle bazı şüpheli yakınları hakkında suç duyurusunda bulundu.

EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 223 gram metamfetamin, 380 gram kubar esrar, 80 gram eroin ile 67 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'suç örgütüne üye olmak' ve 'uyuşturucu imal ve ticareti yapmak' suçlarından tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

YENİ DOĞUM YAPTIĞI İÇİN ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI

Şüphelilerden 11'i tutuklanırken, Z.E.'nin 7 gün önce doğum yapması ve bebeğinin hastanede kuvözde olması nedeniyle adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

BEBEĞİNİN BOĞAZINA BIÇAK DAYAMIŞTI, O DA ÇETE ÜYESİ ÇIKTI

Aynı operasyon kapsamında hakkında arama kararı bulunan son şüphelinin ise birlikte yaşadığı kadını darbederek, kaçırdığı 4 aylık bebeğinin boğazına bıçak dayayan E.Ş. olduğu belirlendi. E.Ş., geçen pazar günü bebeğini alıp kaçmaya çalışırken, Manavgat Yunus Emre Parkı'nda sıkıştırılmış, bebeğinin boğazına bıçak dayayıp öldürmekle tehdit etmiş ve polis tarafından bacağından vurularak yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.

ANNENİN 'KURTARIN' DİYE FERYAT ETTİĞİ GENÇ DE TUTUKLANDI

Yine bu operasyon kapsamında annesi Ayşe Gödek'in Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, kendisine eziyet çektirdiğini ve eve zarar verdiğini söylediği uyuşturucu bağımlısı oğlu G.G.'nin de tutuklananlar arasında bulunduğu belirlendi. G.G., dün şüphelilerle birlikte adliyeye getirildiği sırada, annesi Ayşe Gödek ve diğer yakınlarının, yaptıkları başarılı operasyon dolayısıyla jandarmayı alkışladığı görüldü.

'OĞLUMUN TEDAVİ EDİLMESİNİ İSTİYORUM'

G.G.'nin annesi Ayşe Gödek, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Yalnız yaşayacak durumda değilim, ailem yok. Kardeşlerim destek oluyor. Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Oğlum kristal kullanıyormuş ben bilmem, kristalmiş. Başka diyecek bir şeyim yok. Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Ben götürdüm Antalya'ya. Durduramadık. Doktorlar da müsaade etti. O kendi şeyiyle çıktı geldi. Gelirken ayrı ayrı otobüslerde geldik. Kahrettik birbirimize. Geldi işte öyle doğru eve girmeden arkadaşlarının yanına gitti" dedi.

'HAKKINDAN GELEMEDİM'

G.G.'nin dayısı Himmet Tırşak da kendi oğlunun hamallık yaptığını ve uyuşturucu tuzağına düştüğünü ve 8 ay önce cezaevine girdiğini anlatarak, "Bu hamallık yaparken, kristal maddesine alıştırmışlar. 2 bin 500 lira maaşla çalışan biri bu işi yapar mı? Mutlaka alıştırdılar bunu, o da devam etti. Hakkından gelemedim. Bu çetenin eline düşmüş" diye konuştu. Yeğeni G.G.'nin en az 7 savcılıkta dosyası olduğunu da anlatan Himmet Tırşak, "Ben 7 aydır G.G.'nin ikamet ettiği evde kız kardeşimin yanında kalıyorum. Onun için evimi, işimi terk ettim" dedi. Tutuklanan G.G.'in ağabeyi Şevket Gödek'in 8 aydır cezaevinde olduğunu anlatan Tırşak, "Kardeşini kurtarmak için uğraştı olmadı. Ölümlü bir trafik kazasına karıştı, 8 aydır cezaevinde yatıyor" diye konuştu.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE JANDARMA TARAFINDAN DUZENLENEN OPERASYONDA 'MAVI KELEBEK' ADLI UYUSTURUCU CETESININ 24 UYESI TUTUKLANDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE JANDARMA TARAFINDAN DUZENLENEN OPERASYONDA 'MAVI KELEBEK' ADLI UYUSTURUCU CETESININ 24 UYESI TUTUKLANDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE JANDARMA TARAFINDAN DUZENLENEN OPERASYONDA 'MAVI KELEBEK' ADLI UYUSTURUCU CETESININ 24 UYESI TUTUKLANDI. TUTUKLULAR ARASINDAKI G.G.'NIN ANNESI AYSE GODEK (FOTODAKI), GAZETECILERE ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE JANDARMA TARAFINDAN DUZENLENEN OPERASYONDA 'MAVI KELEBEK' ADLI UYUSTURUCU CETESININ 24 UYESI TUTUKLANDI. TUTUKLULAR ARASINDAKI G.G.'NIN DAYISI HIMMET TIRSAK (FOTODAKI), GAZETECILERE ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

 
Rusya’da hastanede yangın: 5 ölü
 
Cilde zarar vermeyen probiyotikli dezenfektan geliştirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatın lideri domates ve narenciye
BATI Akdeniz'in 2020 yılının dört aylık ihracatında koronavirüs nedeniyle ...
'Kadim şehir' Elmalı'nın tarihi ve dini mekanlarında sessizlik
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde tarihi özelliği bulunan dini mekanlar, koronavirüs ...
Korona sonrası otellerde yeni dönem kriterleri
HAZİRAN ayından itibaren müşteri kabul etmeye hazırlanan Antalya'daki ...
 
Alanya ve Türkiye'nin gönüllü tanıtım elçisi 'Anastasia yenge'
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik Rus asıllı Türk vatandaşı ...
Almanya'dan ilik bekleyen Yağmur'a korona engeli
ANTALYA'da 2 yıl önce lösemiye yakalanan, hastalığı yendikten sonra enfeksiyon ...
Vurdu, kaçtı, yakalandı serbest kaldı
ANTALYA'da boşandığı eşi Çiğdem Bal'ı (41) tabancayla yaralayan ve adli ...
 
Sahilde yakalandı, ceza yazan polise 'hak ettik' dedi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına ...
16 yaşındaki genci arkadaşı bacağından bıçakladı
ANTALYA'da 16 yaşındaki R.S., tartıştığı arkadaşı 15 yaşındaki K.T. tarafından ...
Kanal Korkuteli açılıyor
KORKUTELİ Belediyesi tarafından yaptırılan Kanal Korkuteli projesi arife günü açılacak.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva