Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
12 Şubat 2019 Salı - 15:17

Antalya'da Okullar Ligi'nden Süper Lig'e

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Okullar Ligi'nde keşfedilen Doğukan Sinik ve Fehmi Koç gibi yetenekler profesyonel ligdeki başarıları ile göz dolduruyor. 5 yılda Okullar Ligi'nde mücadele eden öğrenci sayısı 22 bin 770'e ulaştı.

Antalya da Okullar Ligi nden Süper Lig e
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri spora teşvik etmek, spor altyapısı oluşturmak ve Antalya'dan milli sporcular yetiştirmek hedefiyle 2014 yılında başlattığı Okullar Ligi'ndeki birçok genç sporcu profesyonelliğe adım atıyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Okullar Ligi'nde, Antalyaspor Kulübü antrenörleriyle koordineli olarak futbol, basketbol, voleybol, hentbol gibi spor branşlarında yetenekli sporcuların keşfedilerek, profesyonel kariyere adım atmaları sağlanıyor. Okullar Ligi'nde keşfedilen gençlerden bazıları Antalyaspor formasıyla Süper Lig'de top koştururken kimi de Milli Takım formasını terletiyor.

OKULLAR LİGİ GENÇ YETENEKLERİ KEŞFEDİYOR

Okullar Ligi, Antalyaspor Kulübü'nün adeta altyapısı konumuna geldi. Ligi yakından takip eden Antalyaspor'un altyapı hocaları keşfettikleri genç yetenekleri kadrolarına alarak en iyi şekilde yetişmelerini sağlıyor. Doğukan Sinik, Fehmi Koç, Mustafa İnan, Cenk, Berkay, Mustafa Erdilman gibi sporcular, Okullar Ligi'nden çıkıp Antalyaspor forması giydi. Süper Lig'de de forma giyme şansı bulan gençler, projenin mimarı Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ PROFESYONEL FUTBOLCUSU OKULLAR LİGİ'NDEN

Okullar Ligi'nde top koşturduktan sonra Antalyaspor alt yapısından 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'na davet edilen ve Türkiye Süper Ligi'nde forma giyen en genç oyuncu olma unvanını da elde eden Fehmi Koç, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi'ne Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisiyken okul takımı ile birlikte katıldım. İki yıl boyunca burada futbol oynadım. Okullar Ligi sporcuların kendi yeteneklerini keşfetmeleri adına başarılı bir organizasyon. Bu lige katılım yapan öğrenciler spora ilk adımı atarak, profesyonel olma yolunda ilerliyor. Gençlere yatırım açısından keyifli ve güzel bir proje. Kendimi gösterebilmek adına benim için de iyi bir basamak oldu. Bu proje devam ettiği sürece birçok sporcu altyapıya kazandırılacaktır. Bu projeyi hayata geçiren Menderes Türel başkanıma teşekkür ediyorum ve devamlılığını diliyorum" dedi.

DOĞUKAN SİNİK: BÜYÜK BİR HEYECAN

Antalyaspor'un ilk 11'inin vazgeçilmezi olan Doğukan Sinik ise “Futbola mahalle aralarında top oynayarak başladım. Okullar Ligi hepsinden heyecanlı oluyor, okulu temsil ediyorsunuz. Antalya'nın çocuğu olup bu takımda oynamak büyük bir heyecan ve büyük bir gurur. Herkese nasip olmaz" dedi.

MUSTAFA İNAN: MENDERES TÜREL'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Okullar Ligi Projesiyle önce Antalyaspor ardından Milli Takımla ile tanışan Mustafa İnan;

“Profesyonel olarak Antalyaspor futbolcusu olmama vesile olan bu projenin mimarı Menderes Türel'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MUSTAFA ERDİLMAN: YETENEKLERİM GELİŞTİ

Okullar Liginden geçen ve Antalyaspor altyapısında ter döken Mustafa Erdilman da, “Okullar Ligi sayesinde oynadığım maç sayısı artarak kendimi daha fazla geliştirme fırsatı buldum. Ayrıca farklı takımlarda oynama şansı bularak farklı hocalar tarafından izlendiğime şahit oldum. Bu benim için büyük bir fırsattı. Bu sayede U-14 Milli Takımı'na davet edildim. Çok mutluyum" dedi.

CENK VE BERKAY: HAYALLERİM GERÇEK OLDU

2 yıl Okullar Ligi'nde top koşturan Spor Lisesi öğrencileri Cenk ve Berkay gösterdikleri başarının ardından Antalyaspor'da profesyonel oyuncu olmayı başardı. Ardından Futsal U 19 Milli Takımı'ndan davet alan futbolcular, "Hayalini kurduğumuz tek şey Milli Takım Forması giymekti. Okullar Ligi bize önce Antalyaspor'un kapısını açtı. Şimdi de Milli Takımın kampına çağrıldık" dedi.

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR. (DOGUKAN SINIK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR. (FEHMI KOC) (FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR. (MUSTAFA ERDILMAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN GENCLERI SPORA TESVIK ETMEK, SPOR ALTYAPISI OLUSTURMAK VE ANTALYA'DAN MILLI SPORCULAR YETISTIRMEK HEDEFIYLE 2014 YILINDA BASLATTIGI OKULLAR LIGI'NDEKI BIRCOK GENC SPORCU PROFESYONELLIGE ADIM ATIYOR. (MUSTAFA INAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Üniversiteli Meltem, son yolculuğuna uğurlandı
 
Antalya'da devrilen traktörün altından kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bisiklet takımları Tour of Antalya'da buluşacak
21-24 Şubat tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Tour of Antalya ...
Cemre Anıl, Antalya'da zirvede
Türk tenisçi Cemre Anıl, kariyerinin 4'üncü çiftler şampiyonluğunu Rumen ...
Süğlün: Başakşehir maçı bizim için çok önemli
ANTALYASPOR Basın Sözcüsü Murat Süğlün, "Medipol Başakşehir maçı bizim ...
 
Bilardo Dünya Kupası Antalya'da başladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 3 Bant Bilardo Dünya Kupası karşılaşmaları başladı.
Alanya'da bisiklet yarışı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde UCI 1.2 Elite Kadınlar Yol Bisikleti Yarışı, ...
Kumluca, deplasmanda Payallar'ı yendi
ANTALYA Süper Amatör'de Kumluca Belediyespor deplasmanda oynadığı maçta ...
 
Finikespor'a ASAT Gençlik şoku
ANTALYA Süper Amatör'de oynanan maçta Finike Belediyespor, Antalya BŞB ...
Kınıkspor'dan 5 gollü galibiyet
ANTALYA Süper Amatör'de zirve mücadelesi veren Kınıkspor, kendi sahasında ...
Demre play-off'a bir adım yaklaştı
ANTALYA 1. Amatör Lig 1. Grup'ta play-off mücadelesi veren Demre Belediyespor, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva