Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:07

Antalya'da SMA'lı bebeğin annesi: Tek çare cebinizdeki 1 liralar

ANTALYA'da SMA hastası 16 aylık Onur Andariman'ın tedavisi için başlatılan valilik onaylı kampanyada gerekli paranın yüzde 47'lik kısmı toplanabildi.

Antalya da SMA lı bebeğin annesi: Tek çare cebinizdeki 1 liralar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kentte 16 ay önce dünyaya gelen, doğumundan 20 gün sonra koronavirüse yakalanan Onur Andariman, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada solunum sıkıntısı çeken Onur bebek, entübe edildi. Solunum kaslarındaki anormallik nedeniyle birçok tarama testinden geçen Onur'a, 1 aylıkken SMA Tip1 teşhisi koyuldu. 1,5 aylıkken trakeostomi (gırtlakta nefes alma deliği) açılan Onur bebek, midesine hortum takılarak beslenmeye başladı. 2,5 ay yoğun bakımda tedavi gören Onur bebek, iyileştikten sonra evine gönderildi. Eve gittikten 3-4 gün sonra kalbi duran bebeği, annesi Sultan Andariman kalp masajı yapıp, hayata döndürdü. Evde solunum cihazına bağlı yaşayan Onur bebek için valilik onaylı bağış kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar tedavisi için gerekli paranın sadece yüzde 47'lik kısmı toplanabildi. İkinci kez valilik onaylı kampanyaya başlatan Andariman ailesi, Onur'un tedavisi için gerekli 25 milyon liranın toplanması için yardım bekliyor.

'EVLADIMI TOĞRAĞIN ALTINA KOYMAK İSTEMİYORUM'

Onur bebeğe SMA teşhisi koyulduktan sonra zorlu bir sürecin başladığını anlatan anne Andariman, evladının 9 ayrı cihazla nefes alabildiğini söyledi. SMA hastalığının içten içe evladını bitirdiğini belirten Andariman, "Her geçen gün vücudunda kas kaybı oluyor. Evladımın bir tek gülüşü kaldı. Gülüşlerinin de kaybolmasını istemiyorum. Çaresiz bir anne olarak herkese sesleniyorum. Evladımın sesinin duyulmasını istiyorum. Şu an evladım, 16 aylık bir bebek. Günden güne gözlerimin önünde eriyor. Anne olarak elimden hiçbir şey gelmiyor. Evladımın yaşayabilmesi için tek çaremiz; cebinizdeki 1 liralar, 5 liralar. Sırf para uğruna evladımı kaybetmek istemiyorum. Oğlum daha toprağa bile basamamışken, toprağın altına koymak istemiyorum. Çaresiz bir anne olarak yalvarıyorum. Evladıma az, çok demeden destekte bulunun. Yurt dışındaki tedavisine ulaşabilelim" dedi.

'ONUR'U KADERİNE TERK ETMEYİN'

Gen tedavisine ulaşabilmeleri için 2 yaş 13 kilo sınırları olduğunu anlatan Andariman, ikinci valilik onaylı kampanyayı başlattıklarını aktararak, "Bu kampanya sonunda gerekli miktar toplanamazsa, maalesef Onur'u kaderine terk etmiş olacağız. O yüzden sizlerden ricam; Onur'u kaderine terk etmeyelim. Toplamamız gereken miktar çok yüksek ama bunun yüzde 47'sini toparlayabildik. Çok az bir şey kaldı. El birliğiyle bunu toplayabiliriz. Birçok ailemiz evladını tedavisine kavuşturabildi. Biz de onlar gibi evladımızı tedavisine kavuşturmak istiyoruz" diye konuştu.

'BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR UMUT'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen aylarda nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul'da yeni bir hastane kuracaklarını, burada hücre ve gen terapilerinin uygulanmasını özel olacağını açıkladığını hatırlatan Andariman, "Bu, bizim için büyük bir umut. Çünkü evladımızın hastalığını yavaşlatabilen bir ilaç gelecek. O yüzden bizim için büyük bir umut. Fakat ne zaman başlayacağını bilmediğimiz için bir tarafımız buruk. Bir an önce bu ilacımızın gelmesini, evlatlarımıza verilmesini istiyoruz" dedi.

Birçok SMA hastası çocuk olduğunu belirten Sultan Andariman, ailelerin hep aynı yollardan geçtiğini, evlatları için mücadele ettiklerini söyledi. Bu uzun yolda destek beklediklerini vurgulayan Andariman, "SMA'nın nasıl bir hastalık olduğunu ben de evladım da tanıdım. Herkesten duyarlı olmasını istiyoruz. Evlatlarımızı görmezden gelmeyin. Herkesin başına her an her şey geliyor. Çok zorlu bir durum. Allah, hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

'EVLADIMI KUCAĞIMA ALMAYA HASRETİM'

Oğlu Onur'u uzun süre kucağına alamadığını söyleyen Andariman, "En fazla 15-20 dakika alabiliyorum. Çünkü hamur gibi. Boynunu, belini tutamıyor. Bir anne olarak evladımı daha uzun süre kucağımda tutmak istiyorum. Canı yanıyor. Gözlerimin içine bakıp ağladığında, canının yandığını hissettiğimde kucağıma almaya çekiniyorum. Evladımı kucağıma almaya hasretim. Bir kere Onur'u parka çıkardık. Parktaki çocuklara bakışı beni bitirdi. Onlara bakıp, bir şeyler yapmak, oyun oynamak, yaşıtları gibi hareket etmek istiyor ama maalesef istediği gibi hareket edemiyor. Bir an önce ilacına kavuşup, bu hastalıktan kurtulmasını istiyoruz. Tek çare; cebinizdeki 1 liralar, 5 liralar. Çok zorlanıyoruz. Son demlerimizi yaşıyoruz. Halkımızdan duyarlı olmaları dışında bir şey istemiyoruz" dedi.



ANTALYA'DA SMA HASTASI 16 AYLIK ONUR ANDARIMAN ICIN BASLATILAN KAMPANYANIN YUZDE 47'SI TAMAMLANDI. (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SMA HASTASI 16 AYLIK ONUR ANDARIMAN ICIN BASLATILAN KAMPANYANIN YUZDE 47'SI TAMAMLANDI. (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SMA HASTASI 16 AYLIK ONUR ANDARIMAN ICIN BASLATILAN KAMPANYANIN YUZDE 47'SI TAMAMLANDI. (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Telefon sürekli çalınca yalanı ortaya çıktı
 
Çin’de anaokulunda bıçaklı saldırı: 6 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da ev yangını büyümeden söndürüldü
ANTALYA'da 7 katlı binanın en üst katında klimadan kaynaklı çıkan yangın, büyümeden söndürüldü.
Halk Masa emekli sorunlarını dinliyor
Konyaaltı Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Altınkum ...
Serik ve Manavgat arası motosikletli gençlerin ölüm yolu oldu
ANTALYA'nın Serik ve Manavgat ilçelerinde 10 gün içerisinde meydana gelen ...
 
Hurda deposunda yangın
ANTALYA'nın Serik ilçesinde hurda deposunda çıkan yangında bir baraka kullanılamaz hale geldi.
Antalya’nın endüstriyel mirasına Dokumapark dokunuşu
Kepez Belediyesi endüstriyel mirasımız Pil Fabrikasını, Millet Bahçesi, ...
Köpek balıkları için 'sosyal medya' tehlikesi
AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, sosyal medya ...
 
Falez 3 Park'ta dönüşüm
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın doğa harikası falez ...
Günün 'Siyasi' çakalı kimin adamı?
Dursun Gündoğdu yazdı
Kepez’de drag heyecanı
Kepez Belediyesi ve Kepez Otomobil ve Motorsporları Kulübü işbirliği ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva