Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
23 Kasım 2018 Cuma - 21:25

Antalya'da ağlatan açılış

Hakkari'de 1 Ağustos'ta, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının, asker eşi Nurcan Karakaya'nın otomobille geçişi sırasında patlatılması sonrası şehit olan 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya bebeğin adına, Antalya'da turizmci Tolga- Manolya Cömertoğlu çifti anaokulu yaptırdı.

Antalya da ağlatan açılış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez ilçesinde yaptırılan anaokulunun açılışını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehit Nurcan Karakaya'nın eşi ve Bedirhan Karakaya'nın babası Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya birlikte yaptı.

'HİÇ BİR DİLLE ANLATAMAZSINIZ'

Anaokulunun açılışında konuşan Bakan Soylu, hayatında belki de ilk kez 11 aylık bir bebeğin adının verildiği bir eserin açılışında olduğunu belirterek, "Onun isminin başında da şehit yazıyor. Gencecik annesiyle, Nurcan Hanım'la beraber şehit olmuş bir bebeğin ismi. Tesadüfen falan değil, planlanmış, ayarlanmış, onlar geçerken patlatılmış haince bir tuzakla şehit edilmiş bir bebek ve gencecik annesi. Bunu hiçbir dille, hiçbir edebiyatla anlatamazsınız" dedi.



'SUSPUS OLANLAR DA BU CİNAYETE ORTAK'

Bedirhan bebeğin ve annesinin polis, asker, jandarma olmadığını, bir operasyonunun içinde de bulunmadıklarını dile getiren Soylu, "11 aylık minik bir bebekti. Henüz böyle bir anaokuluna gidebilecek yaşa bile gelmiş değildi. Annesi Nurcan Hanım da elinde silah falan olmayan, kimseye zararı olmayan, gencecik bir anneydi. Bu katliamın faillerine, bunu yapan PKK'ya sessiz kalanlar, duymazdan gelenler, millete unutturmaya çalışanlar benim karşımda PKK'nın borazanlığını yaparken aslan kesilen, sesi gür çıkan ama bu cinayete suspus olanlar, ilgilenmiyormuş gibi yapanlar, onları Avrupa'da koruyup kollamaya çalışanlar, Kandil'den talimat almadan ağzını açamayanlar, bunların hepsi bu aşağılık cinayete ortaktır" diye konuştu.



'BEDİRHAN'IN LANETİ BUNLARIN YAKASINI BIRAKMAYACAK'

Şehit Bedirhan bebeğin lanetinin, milletin ahının ve devletin jandarması, polisi, askeri savcısı ve hakiminin teröristlerin yakasını bırakmayacağını dile getiren Soylu, "Hiç endişe etmeyin, Türkiye eski Türkiye değildir. Eskiden PKK bir eylem yaptı mı 'Allahualem, dağ başıdır bulunmaz' der geçerdik. Bulunduğuna da pek şahit olmazdık. Ama artık işler değişti. Birimlerimiz sürekli operasyon halindeler. Evlatlarımız karadan, evlatlarımızın ürettiği araçlarla havadan, bunların ensesindeyiz ve dökülen her damla kanın hesabını soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. Artık vurkaçlara arkadan bakakalan bir Türkiye yoktur. Takip eden, 3500 metre rakımda da olsa teröristi bulup, alan bir güce sahibiz. PKK'nın borazanları siyaset sahnesinde, basında ne kadar yaygara koparırlarsa koparsınlar, ağababalarının akıbetleri değişmeyecektir. Onlar da bu teröristlerin yanlarında durduğu müddetçe bu akıbetten nasiplerini alacaklardır. Güvenlik birimlerimiz, adalet birimlerimiz kendi görevlerini yerine getirecektir" dedi.

'O ZİHNİYETİ YERLE BİR ETMEZSEK NAMERDİZ'

Eğitimin önemine değinen, Doğu ve Güneydoğu'da imkansızlıklar içinde mücadele eden çocuklar için de bir şeyler yapılacağını anlatan Bakan Soylu, "O çocuklar-bu çocuklar diye bir şey yok, hepsi bizim evlatlarımız, bizim medeniyetimizin incileridir. Bunları kendi yanlarına çekmek isteyen, onları istismar etmek isteyen, kandırıp terörist yapmak isteyenlere karşı en büyük silahımız, kalkanımız eğitimdir. İstisnasız her çocuğumuzu böyle güzel okullarla buluşturmak en temel sorumluluklarımızdan biridir. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da huzur var. Hizmet, gayret ve mücadele var. Derdimiz açık ve net. Nasıl buradaki çocuklarımıza sahip çıkıyorsak, oradaki o çocuklara sahip çıkmak bizim görevimiz. Ben de bir babayım. Benim de bir kızım var. 12, 13 yaşındaki bir kız çocuğunu anası başını okşarken, saçının tellerini teker teker severken, zorla bir şekilde anasının yanından alınıp, akşam babası işten döndüğünde sormaya bile cesaret edemediği tabloyu bu ülkeye bir daha yaşatmamak boynumuzun borcudur. Bu kadar açık ve net. 12, 13, 14 yaşındaki çocukları Murat Karayılan'a, Cemil Bayık'a sunan o zihniyeti yerle bir etmezsek namerdiz. O kadar açık ve net" diye konuştu.

Bakan Soylu, anaokulu açılışı öncesinde ise Serbest Bölge Camisi'nin açılışını yaptı ve burada cuma namazı kıldı.

Tolga Cömertoğlu konuşurken gözyaşlarını tutamadı

 
Ortak uyuşturucu operasyonu
 
Muratpaşa eğitimin her alanında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ortak uyuşturucu operasyonu
ANTALYA ve Diyarbakır polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ...
Antalya Adliyesi'nde 'A4' krizi
ANTALYA Adliyesi'ndeki bazı mahkemelerin, A4 kağıdı olmadığı gerekçesiyle ...
Vitamin kavgası
SULTANBEYLİ’de bir eczaneden ilaç alan K.Ş. ve oğlu G.Ş, eczacı kalfasının ...
 
Romeo ve Juliet balesi son kez sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare'in aynı adlı eserinden hareketle ...
11 yıldır aranan zanlı, Antalya'da yakalandı
ANTALYA'da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, cinayet ...
Antalya'da cadde ortasında ölüm
ANTALYA'da yaya trafiğinin yoğun olduğu caddede, madde bağımlısı olduğu ...
 
Raylı sistemde kaynak çalışmaları başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden Varsak- Zerdalilik arasındaki ...
Bakan Soylu: Bu yıl terör örgütüne sadece 95 kişi katıldı
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terörizmle mücadele çalışmaları dolayısıyla ...
Serik'te baz istasyonu eylemi
SERİK ilçesi Merkez Mahallesi'nde bir apartmanın çatısına baz istasyonu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva