'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
14 Mayıs 2019 Salı - 14:48

Antalya'da arkadaşının kızına cinsel istismar

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde evine gidip geldiği yakın arkadaşının kızı R.Ç.'ye (15) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan B.T., Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıktı.

Antalya da arkadaşının kızına cinsel istismar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

R.Ç. duruşmasındaki savunmasında, gözyaşları içinde, "Bu adam, 'Anneni babanı öldürürüm, sana yaptıklarımın aynısını kardeşine de yaparım' diyordu. Korktum" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Manavgat Milli Egemenlik Mahallesi'nde yakın arkadaşı E.Ç.'nin kızı R.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen B.T., kızın ailesinin şikayeti üzerine yaklaşık 7 ay önce gözaltına alınıp, tutuklandı. B.T. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı. Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık B.T., mağdur R.Ç., annesi T.Ç. ve kız kardeşi S.R.Ç. ile tarafların avukatları ve psikolog bilirkişi katıldı. Kızına istismarda bulunduğu öne sürülen B.T.'yi bu olay nedeniyle tabancayla yaraladığı gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan baba E.Ç. de duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma salonuna girince sanık B.T.'yi gören R.Ç. uzun süre ağladı.

23 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Kimlik tespitinin ardından okunan iddianamede, sanık B.T.'nin uzun süredir E.Ç. ile arkadaş olduğu ve sık sık evlerine gidip geldiği anlatıldı. Sanığın bu sırada E.Ç.'nin kızına cinsel tacizde bulunduğu aktarılan iddianamede, R.Ç.'nin olayı ailesine anlatmasının ardından başlatılan soruşturma sonucunda B.T.'nin tutuklandığı belirtildi. İddianamede, sanığın 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

'MASUMUM, BÖYLE BİR SUÇ İŞLEMEDİM'

Duruşmada ifade veren sanık B.T., olayın iftira olduğunu ve böyle bir suç işlemediğini belirterek, "Ben, E.Ç. ile uzun süre arkadaşlık yaptım. Birbirimizin evine gider gelirdik. Bu sırada anne T.Ç.'nin yasak aşkını öğrendiğim için bunlar başıma geldi. Bana iftira atıyorlar. T.Ç.'nin eşi E.Ç. evinin önünde beni vurdu, ölseydim böyle bir dava olmayacaktı. Ben masumum, böyle bir suç işlemedim" dedi.

'ANNENİ BABANI ÖLDÜRÜRÜM DİYORDU'

Duruşmada ağlayarak ifade veren R.Ç. ise yurtta kaldığını ve 10'üncu sınıfa gittiğini belirterek, "7'nci ve 8'inci sınıfa giderken bu adam beni taciz etti. Vücuduma dokundu. Bir keresinde, babam işteydi, annem okula kardeşimi almaya gittiğinde, beni duvara dayadı, boynumdan öptü. Daha anlatamayacağım şeyler yaptı. Bazen kimsenin görmediği zamanlarda odamın kapısını açıp bana bakıyordu" dedi.

Mahkeme başkanının 'Bunları ailene anlatmadın mı?' diye sorduğu R.Ç., "Bu adam, 'Anneni babanı öldürürüm, sana yaptıklarımın aynısını kardeşine de yaparım' diyordu. Korktum. Bir cuma günü yurttan eve geldiğimde, bu adam halama, '1 defa benimle olur musun?' diye mesaj atmış. Evde bu konuşuluyordu, bunu duyunca bana bir cesaret geldi, anneme ve babama bana yaptıklarını da anlattım" diye konuştu.

'BANA YAPTIKLARINI SAKIN UNUTMA'

R.Ç., mahkeme başkanının Antalya Çocuk İzlem Merkezi'nde de alınan ifadesinin benzer nitelikte olduğunu, o ifadelerini kabul edip etmediği sorusuna, o ifadeleri tekrarladığını söyledi. Duruşmada hazır bulunan psikolog bilirkişi de R.Ç.'nin ifade verirken, yoğun duygusallık yaşadığını, bilişsel sıkıntısının olmadığını, ifadelerine itibar edilebileceğini söyledi. Bu sırada sanığa seslenen R.Ç., "Bana yaptıklarını sakın unutma, bu dünyanın bir de öbür tarafı var" dedi.

'KIZIMIN ODASINDAN ÇIKARKEN GÖRDÜM'

R.Ç.'nin annesi T.Ç., sanık B.T.'nin felçli olan annesine bir süre kendi evinde baktığını, sanığın bu sırada evlerine gelip gittiğini, bazen geceleri de kaldığını da anlattı. T.Ç., "Bir gece uykudan kalkıp tuvalete giderken, sanığı kızımın odasından çıkarken gördüm. 'Sen ne yapıyorsun' dediğimde bana R.'yi uyandırdığını söyledi. Bunu söylediği zaman saat 03.00- 03.30 gibiydi. Ertesi günü eşime 'Sanık bir daha bizim eve gelmesin' dedim" diye konuştu.

'TABANCAYLA RASTGELE ATEŞ ETTİM, YARALANMIŞ'

R.Ç.'nin babası E.Ç., olayı öğrendiğinde sanığa telefon açtığını, bağırıp çağırdığını, onun da kız kardeşinin boşandığı eşiyle evlerinin önüne geldiğini belirtip, "O sırada çok sinirliydim. Baktım kapının önüne gelmiş. Evde bulunan tabancayla rastgele ateş ettim. Bu sırada yaralanmış" dedi. Mahkeme başkanının 'hedef alarak mı ateş ettin?' sorusu üzerine E.Ç. hedef gözetmeden ateş ettiğini, bu olay nedeniyle yakalandığını ve tutuklandığını söyledi.

KIZ KARDEŞİ ANLATIRKEN FENALAŞTI

Duruşmada tanık olarak dinlenen R.Ç.'nin kız kardeşi S.R.Ç. de ablasının yaşadıklarına bir defa şahit olduğunu belirtti. İfade verirken ağlamaya başlayan S.R.Ç., nefes almakta güçlük çekerek krize girmesi üzerine annesi T.Ç. mahkeme başkanına kızının kalp rahatsızlığı olduğunu söyledi. S.R.Ç., mahkeme başkanının isteği üzerine adliye binasına çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Dava, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

ANTALYANIN MANAVGAT ILCESINDE EVINE GIDIP GELDIGI YAKIN ARKADASININ KIZI R.C.YE (15) CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN B.T. (FOTODA), DURUSMADAKI IFADESINDE, MAGDURUN ANNESININ YASAK ASKINI OGRENDIGIM ICIN BANA IFTIRA ATIYORLAR DEDI. R.C. ISE BU ADAM, ANNENI BABANI OLDURURUM, SANA YAPTIKLARIMIN AYNISINI KARDESINE DE YAPARIM DIYORDU. KORKTUM DIYEREK GOZYASLARI ICINDE YASADIKLARINI ANLATTI. (FOTO: MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

 
Antalya'ya şehit ateşi düştü
 
Liseli Taha, 41 günlük yaşam savaşını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'ya şehit ateşi düştü
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan ...
Titreyengöl'e jandarma asayiş noktası
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Titreyengöl Turizm Bölgesi'nde jandarma tarafından ...
Liseli kız Antalya'da yaşadığı dehşeti anlattı
ANTALYA'da, lise öğrencisi S.D. (18) adlı kızı, ormanlık alana götürüp ...
 
Okul duvarına 'jiletli tel' önlemi
ANTALYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yüksek duvarlarının üzerine ...
Sedir Mahallesi'nde iftar
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sedir Mahallesi'nde düzenlenen ...
Büyükşehir Aşevi'nden 3 bin kişiye yemek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Alanya'da hizmet veren aşevleri ...
 
Son sözleri; ''Dur yapma senin Allah'ın yok mu?''
ANTALYA'da 7 bıçak darbesiyle sırtından bıçaklanarak öldürülen trans birey ...
Alanya sahillerine özel güvenlik
ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) sorumluluk alanındaki ...
Serik Çandır yolu yenileniyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, deforme olan Serik'in Çandır Mahalle yolunu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva