Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
22 Ekim 2015 Perşembe - 11:40

Antalya'da 'aşırı yağış' alarmı

METEOROLOJİ, cuma günü için Batı Akdeniz bölgesinde 'aşırı' ve 'çok kuvvetli yağış' uyarılarını tekrarladı.

Antalya da  aşırı yağış  alarmı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya ve bütün ilçelerini kapsayan rekor düzeydeki 'aşırı yağış' uyarısı üzerine Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluşturdu. Olası su baskınları ve olumsuzluklara karşı alarma geçildi. Okulların tatil edilmesine yönelik karar alınmazken, yağmur ve fırtına nedeniyle sahil yollarının kullanımının imkansız olabileceği vurgulandı.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden peşpeşe yapılan ihbarda, Batı Akdeniz için 'aşırı' ve 'çok kuvvetli yağış' ile 'fırtına' uyarısında bulunuldu. Yapılan son tahminlere göre Antalya'da Cuma günü metrekareye 100 kg yağış beklenirken, il merkezi dışında Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri de aynı oranda yağış alacak. Rüzgarın güneydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Olası olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, çatı uçması, ağaçların devrilmesi vb.) ilgililerin ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Kaş- Anamur arasında denizlerde de sabah saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 (50- 75 km/saat) kuvvetinde fırtına beklendiğini belirten meteoroloji, yağmur ve fırtınanın Cumartesi öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğini bildirdi.

BÖLGE DE TEYAKKUZDA

Antalya ve çoğu ilçeleri için geçerli olan 'aşırı yağış' uyarısı, bölgedeki Isparta ve Burdur illeri için de 'çok kuvvetli yağış' olarak kendini gösterecek. Isparta ve Burdur'da Cuma günü metrekareye 51- 75 kilogram yağış bekleniyor. Göller yöresindeki bu iki ilde fırtına da görüleceğini belirten meteoroloji, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Cuma günü Antalya için yapılan uyarı, Muğla için de geçerli. Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de 'aşırı yağış' bekleniyor. Metrekareye 100 kilogram yağış beklenen Fethiye ve Seydikemer'de ani sel, su baskını, hortum, çatı uçması yaşanabileceğine dikkat çekildi.

DEMRE GİBİ OLABİLİR

Yarın daha etkili yağış beklendiğini belirten Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Erol Aydın, kent merkezi ağırlıklı olmak üzere Alanya, Manavgat, Serik, Aksu, Döşemealtı, Kaş, Finike ve Demre ilçelerinin yağıştan etkileneceğini söyledi. Yarın öğle saatlerinde etkisini gösterecek rüzgarın da yağmurla birlikte fırtınaya dönüşebileceğine dikkati çeken Aydın, "24 saatte 100, 48 saatte ise 200 kilogramı bulan kısa vadede rekor yağış bekliyoruz. Sel, su baskınları ve taşkın tehlikesi yaşanabilir. Öğle saatlerinde 6- 8 kuvvetinde, yani saatteki hızı 100 kilometreyi bulabilecek rüzgar, özellikle sahil yollarının kullanımını imkansız kılabilir. Geçen yıl özellikle Demre'de yaşanan gibi yol çökmeleri, taşkınlarla karşılaşabiliriz" diye konuştu.

KRİZ MASASI KURULDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli yağış uyarısı Büyükşehir Belediyesi'ni de teyakkuza geçirdi. Başkan Menderes Türel'in talimatıyla İtfaiye Dairesi Başkanı Ahmet Kısa başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı gerekli tedbirler alındı. İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Temizlik ekipleri, caddelerde yağmur suyu drenaj kanalları ağızlarını ve rögarları temizleyerek, su birikmesinin önüne geçmeye çalışıyor. ASAT ve itfaiye ekipleri, vidanjör ve kurtarma ekipleri alarmda bekliyor. 24 saat boyunca görev başında olacak kriz masası vatandaşlardan gelen ihbar ve taleplere anında cevap verecek.

Bölgede meteorolojinin yaptığı uyarılara rağmen okulların tatil edilmesine yönelik karar henüz alınmadı. Antalya Valiliği'nin öğleden sonra durumla ilgili değerlendirme yapabileceği belirtildi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Nokta'ya yasak
 
Antalya OSB'den doğa dostu proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rotaryenlerden göz eğitimi
ANTALYA'da Falez Rotary Kulübü, okul öncesi çocuklarda görme kusurunun ...
Kadınlar bar pilatesle tanıştı
BİRÇOK ülkede popülaritesini her geçen gün arttıran özellikle kadınları ...
92 sanatçı 92 metre ebru üretecek
ANTALYALI sanatçılar, Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yılına özel kent ...
 
Vis Sanat iddialı
ANTALYA'da geçen yıl açılan Vis Sanat Merkezi'nde açılan resim, seramik ...
Çocuklara özel oyun
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT), 'Tarla Kuşuydu Juliet'in ...
Keçe yaşantımıza girdi
DÖŞEMEALTI Halk Eğitimi Merkezi'nin keçe kursu öğretmeni Yasemin Zaim'in ...
 
Atölyelerden sanat fışkıracak
MURATPAŞA Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi ...
Elmalı'da Türel afişlerine toplatma kararı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusu üzerine ...
Cem Yılmaz ile Sümer Ezgü'den takkeli selfie
MUĞLA'nın Ula İlçesi'nde çekimleri devam eden, yönetmen Yüksel Aksu'nun ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva