Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
16 Ekim 2023 Pazartesi - 12:05

Antalya'da başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu

ANTALYA'nın Serik ilçesinde Serik Belediyesi tarafından düzenlenen Serik Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Kırkpınar başpehlivanı Yusuf Can Zeybek başpehlivanlığı kazandı. Zeybek, güreş ağası tarafından sıfır elektrikli otomobille ödüllendirildi.

Antalya da başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kadriye Güreş Meydanı'nda bu yıl ikincisi düzenlenen Serik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 71'i başpehlivan olmak üzere 1200 pehlivan kol bağladı. Güreşleri Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Türkiye Yağlı Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, siyasi parti temsilciler ve STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş takip etti.

Yapılan ağalık ihalesini 1 milyon 770 bin liraya iş insanı Veli Demir geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kazandı. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz yağlı pehlivan güreşlerinde güreş ağalığını yapan iş insanı Veli Demir ve güreşe katkı koyan bütün ağalara teşekkür ediyorum. Bu güreşlerin yaşaması için bu tür yardımsever iş insanlarına ihtiyacımız var. Onların sayesinde atalarımızdan kalan emaneti daha ileriye götüreceğiz. Ağalık ihalesinde gönüllülük makbuldür. Çünkü bu rakamlar çok ciddi rakamlardır. Ağalık ihalesini yeniden kazanan Veli Demir'e teşekkür ediyorum. Kendisi geçen yıl şunu söylemişti. Bu da beni çok duygulandırmıştı. Veli Demir, ihtiyacı olan öğrencilerimize burs verdiğinden bahsetti. Ben de bundan çok mutlu oldum. Örnek olması açısından, teşvik açısından 200 öğrenciye burs veriyor. Bu da hepimiz için çok değerlidir. Biz ağadan 200 öğrenci sayısını 220 yapabilir mi onu istiyoruz. Teşekkür ederiz" dedi.

Ağalık ihalesini kazanan iş insanı Veli Demir de "Serik'e layık olmaya çalışıyoruz. Serik için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Ben de güreş sevgisi amcamın oğlu olan Başpehlivan Hüseyin Demir'den gelmektedir. Onunla birlikte bende güreş sevgisi başladı. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında güreşe hizmet etmek var" diye konuştu.

BAŞPEHLİVANA 2023 MODEL ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Finalde İsmail Koç'u yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan oldu. İsmail Koç ikinci, Kürşat Şevki Korkmaz ve Mustafa Batu ise üçüncülüğü elde etti. Güreşler sonunda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren başpehlivanlara ödülleri Kaymakam Cemal Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Güreş Ağası Veli Demir tarafından verildi. Güreş ağası Veli Demir başpehlivana 2023 model elektrikli otomobil de hediye etti.

Güreşleri izlemeye gelenler ile pehlivanların yakınları kadınlar güreşleri kendilerine ayrılan özel tribünlerden takip etti. Öte yandan Serik Belediyesi başpehlivanlarından ve Serik Belediyespor güreş takımı antrenörü Hüseyin Demir, Serik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ardından güreşlere veda ettiğini açıkladı.

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDE SERIK BELEDIYESI TARAFINDAN DUZENLENEN SERIK GELENEKSEL YAGLI PEHLIVAN GURESLERI'NDE KIRKPINAR BASPEHLIVANI YUSUF CAN ZEYBEK BASPEHLIVANLIGI KAZANDI.(FOTO:SERIK-DHA)

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDE SERIK BELEDIYESI TARAFINDAN DUZENLENEN SERIK GELENEKSEL YAGLI PEHLIVAN GURESLERI'NDE KIRKPINAR BASPEHLIVANI YUSUF CAN ZEYBEK BASPEHLIVANLIGI KAZANDI.(FOTO:SERIK-DHA)

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

 
Muratpaşa’dan anlamlı etkinlik
 
Antalyasporlu Naldo'nun oğlu, yaşam savaşını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa’dan anlamlı etkinlik
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla ...
Antalya'da çatışmada gözaltına alınan 10 şüpheli serbest
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Ahmet Yavuz (56) ile eski eşi Şerife Bozkurt'un ...
Antalya'da dalış turizmi yüz güldürmedi
ANTALYA'da bu yıl 16 milyon turist hedefiyle rekor beklenirken, su altı ...
 
Alanya Triatlon Yarışları sona erdi
Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen 32'nci Alanya Triatlon Yarışları, ...
Kepez hentbolda da lige çıkıyor
Kepez Belediyesi Spor Kulübü, futbol, basketbol ve voleybolun ardından ...
Robot 'Daki', Antalya'da klima pazarlıyor
ANTALYA'DA bir klima mağazasında bulunan yerli üretim robot, müşterilere ...
 
Korkuteli'de patates hasadı sona erdi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde patates hasat sezonu sona erdi. 
Antalya'da aranan 3 şüpheli, 14 tabancayla yakalandı
ANTALYA'da çeşitli suçlardan aranan 3 şüpheli, ruhsatsız 14 tabancayla yakalandı.
Polonyalılar, Antalya'da oy verdi
ANTALYA'da yaşayan ya da tatile gelen Polonyalılar, Polonya Ulusal Parlamentosu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva