'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
15 Mayıs 2012 Salı - 08:36

Antalya'da bir yüz nakli operasyonu daha

Uşak’ta, kendini tavana iple asıp ölmek isterken babası tarafından kurtarılan, ancak tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından tüm organları bağışlanan lise öğrencisi Tevfik Yılmaz’ın yüzü Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 35 yaşındaki Turan Çolak'a naklediliyor.

Antalya da bir yüz nakli operasyonu daha
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uşak'taki organ bağışı haberinin ardından, Türkiye’de ilk tam yüz ve çift kol nakli, dünyada da kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Ankara'dan karayolu ile yola çıkarak Uşak'a ulaştı. Prof. Dr. Özkan'ın ekibi de Antalya'dan özel uçakla Uşak'a gitti. Uşak Devlet Hastanesi'nde bulunan Prof. Dr. Ömer Özkan, Tevfik Yılmaz'ın bağışlanan organlarından sadece yüzünün kendilerine verilmesinin kararlaştırıldığını, yüz naklini de Turan Çolak'a yapmayı planladığını söyledi. 

Organ bağışı haberini memleketi Manisa'da alan Çolak da saat 21.20'de İzmir'den kalkan uçakla Antalya'ya geldi. Henüz 3.5 yaşındayken yüzü ve vücudunun büyük bölümü benzinle yanan Turan Çolak, geçen 24 Şubat'ta İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen N.A.'nın bütün organlarının bağışlanması üzerine Antalya'ya çağrılmış, ancak Sağlık Bakanlığı'nın operasyon için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne izin vermesi üzerine nakil olamadan Manisa'ya geri dönmüştü.

Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin yüz, kalp, karaciğer, böbrek ve korneası, Ankara ve İzmir'den gelen sağlık ekiplerince alındı.
Uşak'ta 05.20'de yüzü alan ekipler helikopterle Antalya'ya uçtu. 06.26'da hastaneye giriş yapan ekipler nakil işlemine başladı.

Beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu ailesi tarafından organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organlarının alınması için saat 23.15'te başlayan operasyona, Ankara, İzmir ve Antalya'dan gelen sağlık ekipleri girdi.

Yılmaz'ın yüzünü alan 7 kişilik Akdeniz Üniversitesi ekibinden Türkiye'deki ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Uşak Devlet Hastanesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, alım operasyonunun başarılı geçtiğini söyledi.

Donörün kol ve bacaklarının alınmamasıyla ilgili soruya Özkan, ''Bir cerrahın bir transfer yapması yönünde bir kanı oluştu. Bu yüzden sadece yüzü aldık. Şimdi de operasyon için Antalya'ya gidiyoruz'' yanıtını verdi.

Prof. Dr. Özkan'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan'ın da bulunduğu Akdeniz Üniversitesi ekibi, daha sonra Uşak Havaalanı'nda bekleyen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Antalya'ya hareket etti.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ise ailenin ikna edilmesinden operasyona dek geçen yaklaşık 18 saatlik sürecin sonunda, yüzle birlikte böbrekler, karaciğer, kalp ve korneanın başarıyla alınarak, nakil için Antalya, İzmir ve Ankara'daki hastanelere gönderildiğini belirtti.
Tevfik Yılmaz'a ''silikon yüz'' yapıldığını kaydeden Aydın, Yılmaz'ın ailesine, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Bu arada Tevfik Yılmaz'ın cenazesi, bugün defnedilecek.

8 Mayıs'ta girdiği bunalım sonucu intihar eden 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın, tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu, ailesi organlarını bağışlamıştı.

TURAN ÇOLAK'A NAKİL BAŞLADI
Yılmaz'dan alınan yüz küçükken yüzü yanan Turan Çolak'a nakledilecek. İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan ve bekar olan 34 yaşındaki Turan Çolak'ın 3.5 yaşındayken ocağa düşmesi sonucu yüzü ve kulaklarının tamamen yandığı belirtildi.
Türkiye'nin dördüncü yüz nakli operasyonu kapsamında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından Uşak'ta saat 23.15'te başlayıp, saat 05.20'de sona eren operasyonla alınan yüz, Uşak'tan Antalya'ya getirildi.

Saat 06.26'ta hastaneye giriş yapan Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, vakit kaybetmeden ameliyata girdi ve Tevfik Yılmaz'dan alınan yüz, Turan Çolak'a nakledilmeye başlandı.

Organları taşıyan Prof. Dr. Ömer Özkan, asansörde gazetecilere yaptığı açıklamada sadece yüzü aldıklarını ve her şeyin hazır olduğunu söyledi.

Ameliyata Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmiye Hadimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Coşkunfırat ile çok sayıda asistan doktor katıldı.


 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Festivale 'Şüpheli Paket' engeli
 
Doktora arka kapıdan kaç formülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atilla Kavdır öldü
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim ...
Akdeniz Üniversitesi Asturias Prensi Ödülleri’ne aday
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ve Türkiye'nin ...
Uğur Acar; Aşk evliliği yapmak istiyorum
TÜRKİYE'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, nakilden 95 gün ...
 
Hemofili hastası çocuklar için en uygun spor yüzme
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji- Onkoloji Bilim ...
Aman bu sucuk, sosis ve peynirleri yemeyin
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde gıda sahtekarlığı ...
Laparoskopik cerrahi ile sağlığına kavuştu
Antalya’da 162 kilogram ağırlığındaki akut kolisistit teşhisi konulan ...
 
Karnı ağrısıyla gitti, ne hale geldi...
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Muğla'nın Bodrum ...
Özel hastaneler devleti böyle soyuyor
SGK iz sürdü; günde 300 reçete yazan doktor bulundu. 861 doktorun 1 yılda ...
Bahar yorgunluğunu önleyin
Kış mevsiminin ağırlığı üzerimizden kalkarken, güneşli bahar günleri yorgunluk ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva