Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
1 Ekim 2019 Salı - 13:08

Antalya'da bisiklet yolları değişecek

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bisiklet yollarını yeniden düzenleyeceklerini belirterek, "Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bisiklet yolunu kaldırıp Konyaaltı Caddesi'ne aktaracağız. Işıklar Caddesi'ndeki bisiklet yolunu da kaldıracağız" dedi.

Antalya da bisiklet yolları değişecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KONYSİAD) bu ayki konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek oldu. Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten'in de katıldığı toplantıda konuşan Böcek, seçildikten sonra 19 ilçeyi ziyaret ettiğini söyledi. Siyaset üstü bir çalışma yürüttüklerini belirten Böcek, geçmiş dönemle ilgili bir hesaplaşma içinde olmadığını vurguladı. Antalya için çivi çakan herkese teşekkür borçlu olduğunu dile getiren Muhittin Böcek, borç lügati yapmayacaklarını söyledi. Belediyenin 6 milyar 206 milyon lira borcu olduğunu anlatan Böcek, bunlarla ilgili çözümler ürettiklerine dikkati çekti. Seçime birkaç ay kala bile ihaleler yapıldığını kaydeden Böcek, bazı projeleri iptal ettiklerini belirtti. Doğu Garajı ve eski Büyükşehir Belediye'sinin yer aldığı alandaki projeyi yılsonuna kadar tamamlayacaklarını anlatan Böcek, halkın ucuz et yemesi için Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı'nda tanzim satış yerleri açacaklarına dikkati çekti.

'32 KREŞ YAPACAĞIZ'

Taksimetre ücretinin bazı ilçelerde farklı fiyatlandırıldığını gördüklerini belirten Böcek, "Kurallı, kimlikli bir Antalya planlıyoruz. Taksimetre ücretleri bütün ilçelerde aynı olacak. 200 milyon borçlanma isteğimiz vardı, borçlanma onaylandı. Kısa zamanda açılışlarını yapacağımız yerler var. İlçe ziyaretlerimizde talepler içme suyu, altyapı ve yol yapımına yönelik. Bunları tamamlayacağız. Belediye olarak 32 kreş açacağız. Konyaaltı Sahili'nde önceki yönetim döneminde 129 milyon liraya ihaleye çıktı, ama göreve geldiğimizde gördük ki 254 milyon harcanmış. İhaleyi alan vatandaş 1 kuruş ödememiş. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağımızı söyledik. 20 yıldır ihale yaparım. İhalenin bir kişiye verilmesi rekabet koşullarını ortadan kaldırır. Oluşturulan şartname ile belediye güvenliği, temizlik işlerini yerine getiriyor. 131 milyon lira Boğaçayı'na harcanmış. Boğaçayı'nın ikinci etabında çevreye müdahale etmeyeceğiz. Yeşil alanları ile projeye devam edeceğiz" dedi.

THOMAS COOK'UN DURUMU İÇİN KOMİSYON KURULACAK

İngiltere'nin turizm firması Thomas Cook'un iflasına yönelik de bilgi veren Böcek, Büyükşehir Meclisi'nde CHP grubu olarak durumu araştırmaya yönelik bir komisyon kurulmasına yönelik önerge vereceklerini söyledi. Böcek, "İngiliz şirketinin iflası Antalya ve Muğla'yı yakından ilgilendiriyor. Yerel yönetimlerin çok fazla yapacağı bir şey yok ama takip ediyoruz" dedi.

EXPO ALANI TURİZME YÖNELİK DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Antalya gündeminden düşmeyen EXPO 2016 alanına yönelik de görüşlerini açıklayan Muhittin Böcek, "Fuar öncesi 100 ülkenin Antalya'ya geleceği söylendi ama 49 ülke katıldı. Belediye olarak son dakika iki parsel almak zorunda kaldık. EXPO'nun temasını çok beğenmiştim. Ama çok yüksek maliyeti oldu. Şimdi düğünler yapılıyor. Boş durmamalı. Bakanlık ile burası için görüşmeler yapacağız. Bazı taleplerde de bulunacağız. Bu alanda ne yapılacağını ben ve Valimiz Münir Karaloğlu da bilmiyor. Turizme yönelik değerlendirilebilir. Atıl bir para orada duruyor" diye konuştu.

BİSİKLET YOLLARI DEĞİŞİYOR

Ulaşım Master Planı'nın 7 ilçede var olduğunu anlatan Muhittin Böcek, planı 19 ilçeye yayacaklarını vurguladı. Önceki yönetim döneminde seçim döneminde açılışı yapılan üçüncü hafif raylı sistemin 1 Nisan'da durdurulduğuna dikkati çeken Böcek, "Önemli bir proje 28 testten geçmeden açılmış ve sonrasında hemen kapatıldı. Biz testleri tamamladıktan sonra yeniden açtık. Proje devam ediyor. Tramvay önce Meltem'e, sonrasında nostalji tramvayına bağlanacak. Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bisiklet yolunu kaldırıp, bisiklet yolunu Konyaaltı Caddesi'ne bağlayacağız. Işıklar'daki bisiklet yolu geniş tutulduğu için yolda sıkıntı meydana geliyor. Orayı da kaldıracağız. Planlayarak yapılmalı, yeni imara açılan yollara bisiklet yolu yapılabilir. Ama tek şeritli Atatürk Caddesi'nde trafiği çok zorluyor" diye konuştu.

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ise yeni dönemde sahil bandındaki gelişmelerin ve Boğaçayı projesinin geleceğini merak ettiklerini söyledi. Toplantıda Başkan Böcek, yeni üyelere plaket verdi, üyelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KONYAALTI SANAYICI VE IS ADAMLARI DERNEGI'NIN (KONYSIAD) BU AYKI KONUGU ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK OLDU. KONYAALTI KAYMAKAMI KAMIL KOTEN'IN DE KATILDIGI TOPLANTIDA KONUSAN BOCEK, SECILDIKTEN SONRA 19 ILCEYI ZIYARET ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS ADAMLARI DERNEGI'NIN (KONYSIAD) BU AYKI KONUGU ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK OLDU. KONYAALTI KAYMAKAMI KAMIL KOTEN'IN DE KATILDIGI TOPLANTIDA KONUSAN BOCEK, SECILDIKTEN SONRA 19 ILCEYI ZIYARET ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS ADAMLARI DERNEGI'NIN (KONYSIAD) BU AYKI KONUGU ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK OLDU. BOCEK, YENI UYELERE PLAKET VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS ADAMLARI DERNEGI'NIN (KONYSIAD) BU AYKI KONUGU ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK OLDU. KONYAALTI KAYMAKAMI KAMIL KOTEN'IN DE KATILDIGI TOPLANTIDA KONUSAN BOCEK, SECILDIKTEN SONRA 19 ILCEYI ZIYARET ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

 
4 kişinin öldüğü kazada, otobüs şoförü adliyede
 
Başkan Uysal: Burada evinizdesiniz
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Devam 1 Ekim 2019 Salı 19:16

1. Işıklar caddesindeki bisiklet yolu kaleiçinden geçerek gelmeli ve ışıklar kozan otel sonra Ramada Plaza otel önü Talya otel önü Cender otel önü devam etmelidir. 2. Expo 2016 alanına 2 milyar TL harcandı. Turizme kazandırmak gerekir Akdeniz Üni Turizm Fakültesi öğretim görevlileri Belediye ATSO valilik Aksu Bel ve Otelciler Acentelerinde olduğu bir Çalıştay yapılmalıdır. ATSO ev sahipliğinde bu işlem gerçekleştirilebilir

Yorumu oyla      3      3  
başkanım 1 Ekim 2019 Salı 14:38

adamsın başkanım. şu chplilere bizi ezdirmedin ya. helal olsun. saygılarımı sunuyorum . hergün dua ediyorum umarım chp yi sizin gibi kişiler yönetir

Yorumu oyla      3      3  
taş 1 Ekim 2019 Salı 13:39

Ne güzel demi,biri geliyor yapıyor,biri geliyor bozuyor.Bu Belediye Başkanlıklarına gelmek için en azından bir kriter lazım.Siyaset bu, adamın biri bir bakıyorsunuz küt diye Belediye Başkanı olmuş,kafasına göre harcıyor,bu işler düşünülerek uzman kişiler görüşünde yapılır ve uzun süre kalır,yap boz,nasıl olsa vergiyi vatandaş veriyor.Hesap da sorulmayınca,çünkü siyasetçilerin birbirlerine söyleyecekleri çokta bir şey yok,dibin kara dese,oda seninki benden kara diyor,tam bir kısır döngü.Ama haklarını yemeyelim bir konuda anlaşılıyorlar,birbirlerinin açıklarını kapatma konusunda.....

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalp şeklinde armut yetiştirdi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde armut hasadı başladı. Armut üreticisi ...
Başkan Uysal engelli bireylere yönelik projeleri dinledi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de, ...
Uyuz tilki yavrusuna tedavi
AKDENİZ Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü yakınındaki ormanlıkta, ...
 
Kumluca'da kamera sayısı arttırılıyor
ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki güvenlik kamera sistemi sayısı artırılıyor. ...
Antalya'da parkta kadının dövülmesini film gibi izlediler
ANTALYA'da, bir parkta, cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, bir kadın, ...
Kaş Kent Konseyi'nde genel kurul
KAŞ Kent Konseyi'nin ikinci olağan genel kurulu yapıldı. Avukat İsmail ...
 
42 yıl sonra buluştular
ANTALYA'nın Finike ilçesinde o zamanki adıyla Cumhuriyet Lisesi'nden 1976- ...
Motosikletle tehlikeli yolculuk
ANTALYA'da, motosikletin önünü kaldırıp, tek teker üzerinde, ayakta giden ...
Antalya'da karada olup, kara yolu olmayan cennet
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, birinci derece tarihi ve doğal sit alanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva