Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
3 Şubat 2020 Pazartesi - 08:25

Antalya'da burs paralarının 1'i öğrenciye 3'ü teröre gitmiş

FETÖ'nün Antalya'daki 'Burs' ve 'Öğrenci evleri' dosyasını açtık.

Antalya da burs paralarının 1 i öğrenciye 3 ü teröre gitmiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Elde edilen bilgiler, bulgular, yapılan soruşturmalar gösteriyor ki, FETÖ’nün en ciddi örgütlendiği illerden biri şüphesiz Antalya… Fettullah Gülen’in, arandığı bir dönem saklanmayı tercih ettiği Antalya’da, kentteki örgütlenmenin temelini bizzat kendisinin attığı bilinen bir gerçek. Ve, temeli atılan o örgütün en büyük hedefini ise yıllar sonra 15 Temmuz’da hep beraber gördük; devleti ele geçirmek…

Bürokrasinin, ordunun, adaletin daha doğrusu devletin içine tümüyle sızmanın en büyük yolunu ise eğitimde görmüşlerdi… Sınav sorularını çalarak kendilerine biat eden çocukları istedikleri üniversitelere, üniversiteden mezun olanları da kamu kurumlarına yerleştiriyorlardı. Şehirlerde yurtlar açarak, parasız ama gelecek vaadeden gençleri de bu yurtlara alıyorlardı. Onlara işadamlarından sağladıkları burs parası vermeyi de vaadediyorlardı.

BURS PARALARI TERÖR ÖRGÜTÜNE

FETÖ’nün Antalya’daki tohumları, yaklaşık 40 yıl önce kurdukları Antalya Rasanet Gençlik Vakfı ile atılmıştı. Vakfın kuruluş senedine göre, yardıma muhtaç öğrencilere burs vermek vatanına milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek amacıyla kurulmuşlardı.

Fettullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’nın ana karargâhı konumunda bulunan bu vakıf üzerinden bağış amaçlı toplanan paraların büyük bölümünün öğrencilere ödenmeyerek yeniden terör örgütüne aktardığı çok sonradan anlaşılmıştı.

İşte, bu yazıda, bu toplanan burs paralarının aslında öğrencilere verilmediğini veya çok az miktarının ödendiğini, büyük miktarının ise  ‘Himmet‘ olarak Pensilvanya’ya gönderildiğini ile ilgili gerçekleri okuyacağız.

Antalya’daki bu vakıf, öğrencilere burs veren, okul/yurt yapan bir kurum olarak karşımıza çıkıyor. Ancak gerçek 37-38 yıl sonra yani 15 Temmuz 2016’dan sonra anlaşılıyor.

Yapılan tespitlerde, vakfın dini duyguları istismar ederek, hayırsever vatandaşlardan yardımlar (bağış, himmet, kurban, gayrimenkul vb.) toparlayarak örgüte ait şirketleri finanse ettiği ortaya çıkıyor.

Öğrencilere burs adı altında hayırsever vatandaşlardan toplanan paraların terör örgütünün finansmanında kullanıldığı saptanıyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında vakfın Üçgen Mahallesi Tonguç Caddesi 115. Sokak No:1/1 Muratpaşa/Antalya adresindeki merkezinde arama yapılıyor ve 66 klasör belge ile dijital verilere el konuluyor.

307 ÖĞRENCİYE AİT KAYITLAR ÇIKTI

El konulan belgelerde, 2013/2014 döneminde Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören 307 öğrencinin terör örgütü vakfa başvuru yaptığı tespit ediliyor.

FETÖ vakfının, Akdeniz Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin bilgilerini temin ederek onlara telefonla ulaştıkları ve Antalya’ya geldiklerinde kendileri ile irtibata geçip yurtlara götürdükleri ortaya çıktı.

Üniversiteyi kazanan bu öğrencilerin telefonlarını nasıl ele geçirdikleri ise bir muamma… Ancak, FETÖ’nün o dönem ÖSYM dahil, eğitimle ilgili kurumlarda etkin olduğu düşünüldüğünde öğrencilerin telefonlarını ele geçirmek zor görünmüyor.

ÖĞRENCİ O TUZAĞI ANLATIYOR

Öğrenci Cantürk A., daha memleketindeyken üniversiteyi kazandığını öğrenen FETÖ’cülerin kendisini cep telefonundan aradığını ve o tuzağa nasıl düştüğünü şöyle anlatıyor:

“Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanmıştım. Aynı yıl üniversiteye kayıt için Antalya Otogarı’na indiğimde aynı üniversitede öğrenci oldukları sonradan öğrendiğim kişiler beni karşıladılar. Şu an karşılayan kişilerin isimlerini hatırlayamıyorum. Bu kişiler beni ve benim gibi öğrencileri ilk olarak Kültür Mahallesi’nde bulunan Sağanak Özel Erkek Öğrenci Yurdu’na götürdüler.”

Sadece Cantürk’ün değil, 307 öğrencinin öyküsü de birbirine çok benziyor. Farklı olan götürüldükleri yurtlar…

Sistem şu; Üniversiteyi kazanan gençleri tanımadıkları birileri cep telefonlarından arayıp önce kutluyor, sonra okul bulunduğu şehre ne zaman geleceklerini soruyor. Onlara yurt ve burs konusunda yardımcı olacakları vaadinde bulunuyorlar. Öğrenciyi kayıt yaptırmak için geldiği şehirde karşılıyor ve hemen yurtlardan birine kaydını yapıyorlar.

Kalacak yerleri olmayan öğrencilerle irtibat kuran terör örgütü üyeleri öğrencilerin evlerde kalmaları ve burs alabilmeleri için burs başvuru formu doldurmalarını, bursların yatması için de Bank Asya’dan hesap açtırmaları gerektiğini anlatıyorlar.

Öğrenciler hesap açtırır açtırmaz, hesaplara ait ATM kartlarını ve şifrelerini ellerinden alıyorlar. Vermek istemeyenlere, evden çıkarılacakları ve bursun bağlanmayacağı tehdidinde bulunuyorlar.

Ev ve bölge abisi olarak bilinen örgüt üyelerinin büyük bölümü deşifre olmamak için kod isim kullanıyorlar.

YARIN: İSİM İSİM O EV ABİLERİ

Etiketler:
 
Çalıştay bahane tatil şahane...
 
Hırsızlık için Antalya'ya gelen 3 şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalıştay bahane tatil şahane...
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Suriyeli çocukların ...
Bu kez başka suçtan tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, amcasının kızı Ayşenur Güven'e (22) cinsel ...
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'da jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda, 8 bin 634 captagon ...
 
Koronavirüs nedeniyle Öykü Arin'e maske bulunamıyor
ANTALYA'da lösemi tedavi gören 5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'nın annesi ...
Ücretsiz 1 ton hamsi dağıtıldı
Muratpaşa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Komşu Buluşmaları - Yöresel ...
Yaşadığı parkta cansız bedeni bulundu
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde, uzun süredir parkta yaşadığı belirtilen ...
 
Sürpriz doğum günü kutlaması
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Cerrahi Anabilim ...
Kumluca'da hukuk bürosu açıldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde avukat Şerife Durdaş'ın sahibi olduğu hukuk ...
Serik'te OSB kurulması konuşuldu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için toplantı yapıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva