MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
3 Mayıs 2019 Cuma - 10:50

Antalya'da cinayetin delili parkedeki ayak izi

ANTALYA'da, emekli öğretmen Faik Akyol'un bıçaklanarak, öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Derya Samut için hazırlanan iddianame, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, teşhise elverişli olmamasına rağmen parkedeki ayak izinin Samut'a ait olabileceği belirtildi.

Antalya da cinayetin delili parkedeki ayak izi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 10 Ocak 2018 tarihinde meydana geldi. Muratpaşa ilçesine bağlı Konuksever Mahallesi Dostlar 4 Sitesi'nin 5'inci katında oturan emekli öğretmen Faik Akyol'dan haber alamayan yakınları, akşam saatlerinde eve geldi. Kapıyı açan olmayınca çilingirle içeri giren yakınları, Akyol'u balkonda kanlar içinde hareketsiz yatarken buldu. İhbarla eve gelen polis ve sağlık ekipleri, Akyol'un boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak, öldürüldüğünü tespit etti. Salondaki arbede sırasında bıçaklandığı belirlenen Akyol'un, karın bölgesine kıyafetleriyle tampon yaptığı ve sürünerek, balkona çıkıp, burada yaşamını yitirdiği belirlendi.

PARMAK VE AYAK İZLERİ TESPİT EDİLDİ

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Faik Akyol'u öldüren kişi ya da kişilerin bulunması için geniş çaplı inceleme başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, olay yerinde parmak izi incelemesi yaptı. İncelemede, Derya Samut'un parmak izi ile parke üzerinde kadına ait ayak izi tespit edildi. Akyol ve Samut'un sosyal paylaşım sitesinde tanıştıkları belirlendi. Yaklaşık 11 ay süren inceleme sonunda yeterince delile ulaşan ekipler, aralık ayında Derya Samut ve erkek arkadaşı Ü.U.'yu gözaltına aldı. Derya Samut, ifadesinde, sosyal medyada tanıştığı Faik Akyol'un daire aradığını, ona yardım ettiğini ve oturduğu sitede ev bulduğunu öne sürdü. Akyol'un taşındıktan sonra kendisine yakınlık duyduğunu; ancak bundan rahatsız olduğunu ileri süren Samut, cinayet işlemediğini iddia etti. Adliyeye sevk edilen Derya Samut, 'kasten insan öldürme' ve 'ölenin parası ve cep telefonunu almak sureti ile hırsızlık' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, erkek arkadaşı Ü.U. ise serbest kaldı.

TEDİRGİN DAVRANIŞLAR SERGİLEMİŞ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumuna göre, Akyol'un öldürülmesinde tek kastı ve kusuru bulunan kişinin Derya Samut olduğunun açıkça ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şüpheli emniyette kira parasını ödemek için maktulün ofisine gittiğini, evine hiçbir şekilde gitmediğini söylemiştir. Ancak savcılıkta evde delillerin bulunduğunun söylenmesi üzerine şüpheli ifade değişikliğine giderek, maktulle telefonda görüştükten sonra akşam 23.00- 23.30 sıralarında maktulün kendi evine geldiğini ve kapının eşiğinde durduğunu belirtmiştir. Maktulün kendisine iyi komşuluk yapmadığını, birlikte çay- kahve içemediklerini belirtip ayrıldığını ifade etmiştir. Şüpheli saat 24.00 sıralarında maktule mesaj çekip, evini sormuştur. Maktul de mesaj atarak şüpheliye 5. katta oturduğunu bildirmiştir. Ancak maktul geleceğim dediği halde o gün maktulün evine gitmediğini, kapısına gidip tekrar geri döndüğünü ifade etmişse de şüphelinin bu ifade değişikliğinin maktulün öldürüldüğü ve maktulle şüpheli arasında yoğun boğuşmanın gerçekleştiği alanda şüphelinin parmak izi tespit edilmiştir. Ayrıca olay saatinde maktul ile şüpheli aynı baz istasyonunu kullanmışlardır. Maktulün evinde parke üzerinde bayana ait ayak izi bulunmuştur. Olay sırasında bayanın çıplak ayaklı olduğu, söz konusu izler her ne kadar elverişli değilse de olaydan sonra güvenlik güçlerine ifade veren şüphelinin çıplak ayaklı olduğu gözlenmiş ve oldukça tedirgin davranışlar sergilediği görülmüştür."

Savcılık iddianamesinde ayrıca olayda kullanılan bıçağın, şüphelinin evinde ele geçirilen bıçak olabileceğine vurgu yapılarak, şöyle denildi:

"Kriminale gönderilen bıçakla ilgili otopsi yapan adli tıp uzmanlarından alınan raporlara göre, bu bıçağın maktulün öldürülmesinde kullanılan bıçak olduğunun değerlendirildiği belirtilmiştir. Ayrıca raporda maktulün vücuduna isabet eden bıçak yaralarının genelde derin olmadığı, yüzeysel olduğu, ancak boyun bölgesinin kesilmiş olması sebebi ile maktulün kan kaybından ölmüş olduğu, bıçak darbelerinin vücuda çok derin girmemesi durumunun da bıçağın bir kadın tarafından kullanıldığı gerçeğini yansıtmaktadır. Şüphelinin olay günü maktulün evine giderek kendisini bıçak darbeleri ile öldürdüğü, ardından maktulün üzerinde bulunup, olay sonrasında bulunamayan cep telefonu, maktulün üzerindeki 3 bin 40 TL civarındaki aidatın şüpheli tarafından alınarak götürüldüğü, böylece şüphelinin maktule yönelik 'kasten öldürme' ve 'ölenin cep telefonu, parasını hırsızlık' şeklindeki suçları işlemiş olduğu kanaat ve sonucuna varılmıştır."

Davanın duruşmasının görülmesine ilerleyen günlerde başlanacak.

ANTALYA'DA BICAKLANARAK OLDURULEN EMEKLI OGRETMEN FAIK AKYOL'UN KATIL SANIGI DERYA SAMUT ICIN HAZIRLANAN IDDIANAME 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. IDDIANAMEDE, TESHISE ELVERISLI OLMAMASINA RAGMEN PARKEDEKI AYAK IZININ DERYA SAMUT'A (FOTODAKI) AIT OLABILECEGI BELIRTILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BICAKLANARAK OLDURULEN EMEKLI OGRETMEN FAIK AKYOL'UN (FOTODAKI) KATIL SANIGI DERYA SAMUT ICIN HAZIRLANAN IDDIANAME 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. IDDIANAMEDE, TESHISE ELVERISLI OLMAMASINA RAGMEN PARKEDEKI AYAK IZININ DERYA SAMUT'A AIT OLABILECEGI BELIRTILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BICAKLANARAK OLDURULEN EMEKLI OGRETMEN FAIK AKYOL'UN (FOTODAKI) KATIL SANIGI DERYA SAMUT ICIN HAZIRLANAN IDDIANAME 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. IDDIANAMEDE, TESHISE ELVERISLI OLMAMASINA RAGMEN PARKEDEKI AYAK IZININ DERYA SAMUT'A AIT OLABILECEGI BELIRTILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BICAKLANARAK OLDURULEN EMEKLI OGRETMEN FAIK AKYOL'UN (FOTODAKI) KATIL SANIGI DERYA SAMUT ICIN HAZIRLANAN IDDIANAME 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NCE KABUL EDILDI. IDDIANAMEDE, TESHISE ELVERISLI OLMAMASINA RAGMEN PARKEDEKI AYAK IZININ DERYA SAMUT'A AIT OLABILECEGI BELIRTILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

 
CHP'li belediye başkanları Ata'nın huzurunda
 
'Tiroit kanserindeki artışın nedeni Çernobil faciası'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da feci kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde itfaiye aracıyla çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Kardeş ilçeden konuklar Demre'ye geldi
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gelin Kardeş ...
'Gero-Dut' ödülü Saffet Acar'ın
AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü öğrencileri ...
 
Mankenler, katalog çekiminde
ALANYA'da gerçekleştirilen moda çekiminde görev alan Esline Ajans mankenleri, ...
Kızına istismar sanığı beraat eden anne, sinir krizi geçirdi
ANTALYA'da, 10 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ...
Antalya ilçelerinde Ramazan pidesi 2.5 lira
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
 
Başsavcıdan kan bağışına destek
ANTALYA'nın Serik Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, kan bağış kampanyasına destek verdi.
Hırvatistan Başkonsolosu'ndan ATSO'ya ziyaret
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret eden Hırvatistan Cumhuriyeti ...
Buse'nin annesi: Sadece kızımı değil her şeyimi kaybettim
ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki hortum felaketinde dereye sürüklenen otomobilde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva