Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
31 Mart 2024 Pazar - 14:16

Antalya'da demokrasi kahramanları

ANTALYA'nın Serik ilçesinde 32 yıl önce iki kolunu kaybeden Bülent Bodur (45), oyunu eşinin yardımıyla kullanıp, zarfı sandığa ağzı ile attı. Yürümekte güçlük çeken bazı seçmenler de arızalı asansör nedeniyle plastik sandalyelere saklanacak oylanacaklara katlara çıkarıldı.

Antalya da demokrasi kahramanları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3344 sandıkta toplam 102 bin 853 seçmenin sandığa gittiği Serik ilçesinde, her iki kolunu 32 yıl önce elektrik çarpması nedeniyle kaybeden engelli Bülent Bodur da oy kullandı. Şehit Hasan Güçlü Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'ne kullanmaya gelen Bodur, eşinin yardımı ile kabinde oyunu kullanıp, zarfı da sandığa ağzı ile attı.

Bodur, "1992 yılında elektrik çarpması sonucu kollarımı kaybettim. Allah öldürmeyince öldürmüyor. 1992 yılından beri engelli olarak yaşamaya devam ediyorum. Serik Belediyesi'nde çalışıyorum. Hayatı yaşamaya devam ediyorum" dedi.

Kent genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy verme işlemi, saat 08.00'den itibaren başladı. Seçmenler, listelerinin olduğu okullara giderek oylarını kullandı. Konyaaltı ilçesindeki Bedriye Bileydi İlkokulu'nda, sabah saatlerinde dağılım vardı. Yaşlı ve engelli seçmenler, okulda girişteki sınıflara yerleştirilen sandıklarda oy kullandı. Okulun arızalı asansörü nedeniyle bazı seçmenler de zor anlar yaşadı.

AMBULANSLA GELDİ

ANTALYA'da yürümekte güçlük çeken Ahmet Ünverdi (68), ambulansla oy kullanacağı okula götürüldü. Sedye ile getirildiği sandık başında oyunu kullanan Ünverdi, “Canım çıkmadıktan sonra her seçimde oy kullanmaya geleceğim" dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Antalya'da oy kullanma işlemleri devam ediyor. Muratpaşa ilçesinde de seçmenler belirlenen sandıklara giderek oylarını kullanıyor. Deniz Mahallesi'nde yaşayan ve hastalıkları nedeniyle yürümekte güçlük çeken Ahmet Ünverdi, vatandaşlık görevini yerine getirebilmek için oy kullanacağı Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ambulans ile getirildi. Kombinasyon sedyesi yardımıyla ambulanstan indirilen ve sandığa götürülen Ünverdi, kabinde eşinin yardımıyla oyunu kullandı.

Sedye ile sandık başına gelen ve zarfı atan Ünverdi, kendisine yardımcı olan görevlilere de teşekkür etti. Evine tekrar ambulans ile dönen Ünverdi, “Yürüyemiyorum ama oyumu kullanmak istiyordum. Muratpaşa Belediyesi'nden destek istedim, sağ olsunlar yardımcı oldular. Ambulans benim kolum, kanadım oldu. Geçen seçim de ambulansla gelmiştim. Canım çıkmadıktan sonra her seçimde oy kullanmaya geleceğim" dedi.

KİMİSİ ÇOCUĞUYLA KİMİSİ KÖPEĞİYLE GELDİ

Sırtından ameliyat olan Suzan Ük (64), taşınan plastik sandalyeye depolanan 3 görevlinin yardımı ile 3'üncü kata çıkartılıp oyunu kullandı. Yine görevlilerin aracılığıyla okul bahçesine indirilen Suzan Ük, seyyar sandık ya da katta giriş yapmak için kayıtlı başvuruların yetişemediğini söyledi. Ük, "Sağ olsunlar, yardımcı oldular. Asansör arızalıymış. Şaşırdım, böyle bir oy kullanmayı beklemiyordum" dedi. Bir başka seçmen de yine aynı uygulama ile sandığa götürülüp, okul bahçesine indirildi. Bazı seçmenler çocuklarıyla, bazı köpekleriyle sandık başına gelen, oyunu kullandı.

OY SIRASI BEKLERKEN BAYILDI

Öte yandan sabah erken dönemde Altınova İmam Hatip Ortaokulu'na gelen bir kadın seçmen, oy kullanma sırasını beklerken bayıldı. Durumun bildirilmesiyle gelen sağlık ekibi, ilk müdahaleyi yaparak ambulansla hastaneye götürdü.

315 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Antalya'da 1 milyon 925 bin 935 seçmenin kayıtlı olduğu, 6 bin 40 sandı kuruldu. Antalya'da 19'u ilçe, 1'i büyükşehir 20 belediye başkanlığı seçimi için toplam 315 belediye başkan adayı seçimi tarafından oylanacak. Seçmen, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlık şeklinde 4 oy kullanacak. En çok seçmenin olduğu Kepez'de 1298 sandık kuruldu, 438 bin 929 seçmen oy kullanacak. İkinci sıradaki Muratpaşa'da 1124 sandık kurulurken, 380 bin 694 seçmen bulunuyor. Üçüncü sıradaki Alanya'da, 743 sandıkta 234 bin 347 kayıtlı seçmen yer alıyor.

Alparslan ÇINAR-Tolga YILDIRIM-Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)-

Etiketler:
 
Antalya'da deprem; 4.2
 
Hakan Tütüncü seçim sonucu için ne dedi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da deprem; 4.2
AFAD: Saat 13.38'de Antalya Kaş'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Rıza Sümer: 'Vatandaşın kararına saygımız sonsuz'
AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, 31 Mart Mahalli İdareler ...
Ümit Uysal. "Ülkemizin geleceği aydınlık olsun"
MURATPAŞA Belediye Başkanı ve adayı Ümit Uysal, oyunu Vali Hüsnü Tuğlu ...
 
Muhittin Böcek oyunu kullandı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP'nin adayı Muhittin Böcek, ...
AKM'de üçlü enstrüman anahtarı
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserleri aralıksız sürüyor. ...
Hakan Tütüncü eşi ile birlikte oyunu kullandı
AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, 31 Mart ...
 
Bekir Kıvrım oyunu kullandı
Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım Mahalli ...
Denizlerimiz ısınıyor
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün 1970-2023 yılları Deniz Suyu Sıcaklığı ...
Antalya'da seçim sandıkta yeminle başladı
ANTALYA'da, Mahalli İdareler Seçimi için oy verme işlemleri saat 08.00'den ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva