Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
12 Mart 2020 Perşembe - 11:21

Antalya'da eczanelere yüksek fiyat denetimi

ANTALYA Ticaret İl Müdürlüğü, maske ve dezenfektan ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle kentteki eczanelerde denetim yaptı.

Antalya da eczanelere yüksek fiyat denetimi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, “Fırsatçılık haberlerinde eczacının bir rolü yok. Ancak bizim dışımızda internet sitelerinde farklı yerlerde fahiş fiyatlı satışlar oldu. O fiyatları hiçbir eczanemizde bulamazsınız. Denetimin bizim üremizden yapılması çok anlamsız" dedi.

ANTALYA TICARET IL MUDURLUGU KENTTEKI ECZACILARI SON GUNLERDE FIYATLARI 7-8 KAT ARTAN MASKE VE EL DEZENFEKTANLARIYLA ILGILI DENETLEDI.(MEHMET ERTEKIN)(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 4 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan koronavirüs dünyaya yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Virüs nedeniyle yaşamını yitiren ve etkilenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı günden güne artarken uzmanlar, virüsten korunmanın en etkili yolunun filtre özellikli maske takılması, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulması ve el temizliğine dikkat edilmesi olduğunu söylüyor. Bu uyarılar üzerine de maske satışları günden günde artıyor. Virüsün ortaya çıkmasının ardından Çin, üretip ihraç ettiği maskeleri ithal etmeye başladı.

Dünyanın birçok ülkesinden yaz- kış her mevsim sağlık, spor ve tatil için gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayan turizm kenti Antalya'da da maskelere, dezenfektan malzemelerine yoğun ilgi var. Artan ilgi nedeniyle maske, anti bakteriyel jel ve sıvıların fiyatları 3- 4 katına çıktı. İnternette 15 liralık maskenin 150 liraya satılması üzerine Ticaret Bakanlığı denetimlere başladı.

Antalya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri de kentteki tüm eczanelerde stok, fiyat ve tedarik denetimi yaptı. Ekipler, denetimler sonucunda bir de rapor düzenledi. Raporda denetimle ilgili kanun maddelerine ve denetim sonucuna yer verildi.

Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, koronavirüs ile bazı sektörlerde fırsatçılığın ortaya çıktığına vurgulayarak, “Fırsatçılık haberlerinde eczacının bir rolü yok. Zaten bizde bulunan ürünlerdi. El dezenfektanları maskeler gibi ürünleri biz satıyorduk. Ancak bizim dışımızda internet sitelerinde farklı yerlerde fahiş fiyatlı satışlar oldu. O fiyatları hiçbir eczanemizde bulamazsınız. Denetimin bizim üremizden yapılması çok anlamsız. Bizler zaten denetime açık kuruluşlarız. Sağlık Bakanlığı bizleri yılda 2 defa denetlemek zorunda. Ancak bu denetim başka yerlerde yapılmalıydı. Her sorunun altında eczacıları aramanın hiçbir anlamı yok. Bize yüklü tekliflerle gelindi. '1 milyon adet maske bulur musunuz?' denildi ancak biz yüz çevirdik" dedi.

Eczacı Mustafa Oruç, ticaret il müdürlüğü, maliye ve zabıtayla birlikte denetime gelindiğini söyledi. Maske stoklarına, fiyatlara bakıldığını, ürünün var olup olmadığıyla ilgili inceleme yapıldığını anlatan Oruç, “Elimizde onların baktığı 3M maske türleri yoktu. İç piyasada zaten bulamıyorduk. Tespit tutanakları tuttular. Bulunmama nedenleriyle ilgili rapor oluşturdular. Gelen memur arkadaşlar, nazik bir dille durumu anlattılar. Bu konuda rahatsız olmadık ancak denetlemenin eczanelere yapılmasını doğru bulmuyorum. Biz üretici değiliz. Üretici firmaların incelenmesi lazım" diye konuştu.

Eczacı Mukaddes İşleyen de denetimden geçtiğini söyledi. Gelen görevlilerin fiyat sorduğunu belirten İleyen, “Stokta var mı? diye soruldu. Eczanelerden ziyade üretici firmalara bakmaları gerekiyor. Normalde 10- 20 lira olan kutu maskeler şu anda 150 liraya bana geliyor" diye konuştu.

ANTALYA TICARET IL MUDURLUGU KENTTEKI ECZACILARI SON GUNLERDE FIYATLARI 7-8 KAT ARTAN MASKE VE EL DEZENFEKTANLARIYLA ILGILI DENETLEDI.(MUKADDES ISLEYEN)(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET IL MUDURLUGU KENTTEKI ECZACILARI SON GUNLERDE FIYATLARI 7-8 KAT ARTAN MASKE VE EL DEZENFEKTANLARIYLA ILGILI DENETLEDI.(MUSTAFA ORUC)(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET IL MUDURLUGU KENTTEKI ECZACILARI SON GUNLERDE FIYATLARI 7-8 KAT ARTAN MASKE VE EL DEZENFEKTANLARIYLA ILGILI DENETLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET IL MUDURLUGU KENTTEKI ECZACILARI SON GUNLERDE FIYATLARI 7-8 KAT ARTAN MASKE VE EL DEZENFEKTANLARIYLA ILGILI DENETLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR - Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Bulgaristan'da koronavirüs vakasından ilk ölüm
 
Toplu taşıma araçları dezenfekte ediliyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TAksisiler denetim 12 Mart 2020 Perşembe 13:13

günde onlarca turistin insanın bindiği taksiler acil olarak denetlenmeli ve temizlenmelidir, özel ilaçlar tarafından taksi içleri mutlaka temizlenmeli ve deneti de yapılmalıdır. acil taksiciler odası bu konuya el atsın. sehrımızdekı butun oda ve kurumlar bu konuda uyelerını uyarsın lutfen.

Yorumu oyla      1      1  
Toptancılar Uretıcıler 12 Mart 2020 Perşembe 13:12

suan Eczanalerın bır kabahatı Yok Ozdılegın oradakı halısahanın karsısında bulunan arkadasımla sohbet ettım. bızde maskeler hala aldıgım rakamlar ve aynı kar oranıyla satıyorum ve bır kısıye 5 den fazla vermıyorum dedı. ayrıca dezenfekte urunlerınde aldıgımız yerler bıze cok zamlı satıyor, ornek 5 tl ye aldıgım urunu 10 tlye satarken suan aynı urunu bana 50 tl ye satıyorlar ben kaca satayım? alısım yukselmıs durumda ve bızlerı sucları goruyorlar dedıler. alıslarımız arttıgı ıcın bu durumdayız. kı pahalı maskelerıde kendım almıyorum 250 ye alıp 300 desem bıle kotu gozle bakılıyoruz. yok dıyorum gecıyorum. dedı

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüse karşı korunma yöntemleri son derece basit
Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, koronavirüsüne karşı korunma yöntemlerinin ...
Fazla kilolarından kurtulunca hayatı değişti
ANTALYA'da 117 kiloya ulaşan ve çok sevdiği mesleği mağaza görsel tasarım ...
Türkiye'deki ilk koronavirüs tespit edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda ciddi tedbirler aldıklarını, ...
 
Şikayet yağıyor, hasta hakkını arıyor
Uzun bir süredir, hastaların ve yakınlarının değişik hastanelerle ilgili ...
'Türkiye'nin koronavirüs performansı takdire şayan'
SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Semih Durmuş, koronavirüs ile ilgili olarak Sağlık ...
Korkutan koronavirüs anketi
Optimar Araştırma, halkın Çin’de başlayıp 100’den fazla ülkeye yayılan ...
 
Memişoğlu: 'Koronavirüsle ilgili sadece resmi açıklamalara güvenilmeli'
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Sağlık Çalışanları Kongresi'ne ...
Burdur Devlet'te beyin tümörü ameliyatı
HER yaşta görülebilen beyin tümörüyle ilgili Burdur Devlet Hastanesi'nde ...
Prof. Dr. Çolak: Havanın ısınmasıyla koronavirüs yayılma hızı azalacak
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Dilek Çolak, havanın ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva